Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 17. 5. 2017.

| Sport

Radnički dočekuje Partizan u jednoj od ključnih utakmica sezone

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Igrači Radničkog na Čairu Mrkić, Kojić, Noma
Partizn će igrati bez štopera Bojana Ostojića; foto: Vanja Keser

Anketa
Meč pretposlednjeg kola plej-ofa Superlige koji se igra u Nišu ima veću težinu nego većina utakmica odigranih ove sezone, jer će se na “Čairu” u sredu, 17. maja od 19 sati sastati Radnički i Partizan. Crno-belima će, u slučaju pobede, biti potreban još samo jedan bod za titulu, dok su Nišlijama neophodni bodovi za 4. mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Iako nas na to nije navikao, trener Nišlija Milan Rastavac prokomentarisao je i dešavanja van terena, kako pred prošlu, tako i pred ovu utakmicu. On je rekao da igrači pokušavaju da zanemare tenziju koja se stvara, jer sve te priče nemaju mnogo veze sa Radničkim.

Za nas ova utakmica je prilika da izborimo ono što nam puno znači, čemu težimo, o čemu smo sanjali na kraju krajeva i imamo mogućnost da to i ostvarimo. Ekipa Partizana je sama po sebi izazov, njihova serija je impresivna, ali i mi iza sebe imamo neki niz koji nas ohrabruje i daje nam za pravo da razmišljamo o tome da možemo da odgovorimo na pravi način - rekao je Rastavac.

Milan Rastavac, stadion Čair Od kada ih Rastavac predvodi, Nišlije su iz poilovine okršaja sa "večitima" izlazile neporažene; foto: Vanja KeserIako ih je u poslednjoj utakmici Partizan sigurno nadigrao, pobedivši sa 2:0, ono što Nišlijama ide na ruku je to što je Rastavac, uz Nenada Lalatovića, trener koji ima najbolji skor sa “večitim rivalima”.

Naravno, mi smo pokazali da smo ekipa koja uspeva da u relativno dobrom procentu odigra protiv naših najboljih klubova. I do sada smo se pripremali tako što smo se podizali i uveravali sebe da možemo, jer mi smo sami sebi najvažniji i kada se u to ubedimo, onda uspevamo da odigramo kako treba i protiv Zvezde i Partizana - priča Rastavac.

On je skrenuo pažnju na dvojac Leonardo i Uroš Đurđević, koji pravi ogromne probleme svakom domaćem timu, ali će niška odbrana biti jača za Radoša Bulatovića, koji se vraća nakon pauze zbog kartona. Sa druge strane, ne zna se da li će nastupiti Saša Stojanović, koji je “rovit”.

Pripreme za utakmicu protekle su pod budnim okom medija i komentarima na svaki načinjeni korak oba kluba. Trenutno je u žiži interesovanja i to da li će Beograđane sa klupe voditi Marko Nikolić zbog kazne crvenim kartonom, koji je dobio na utakmici sa Voždovcem.

Ja odluku nisam ni dobio do ovog trenutka, tako da oficijalno nisam ni kažnjen. Spremam se kao da ću da vodim utakmicu, a spremni smo i za drugu varijantu i imam puno poverenje u svoje saradnike iz stručnog štaba - kaže Nikolić.

Gužva kupovina karata biletarnica hala "Čair" Na dan odigravanja utakmice biće zatvorena za saobraćaj Ulica 9. brigade, kao i prilazi stadionu; foto: J. V./ M. J.Karte se mogu kupiti na biletarnici hale "Čair" i  na istočnoj tribini stadiona, od 10 sati, pa sve do početka utakmice, ukoliko ne budu rasprodate ranije, jer je interesovanje veliko. Cene su 200, 400 i 600 dinara, a za kupovinu je potrebna lična isprava sa slikom, s obzirom na to da je ovo utakmica visokog rizika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hahhahhah radnički opet

    20:25 // 17. 5. 2017.

    pa vi se u vestima javljate isključivo da nam pojedete ono malo nade za ovaj grad, što preostane od političkih tekstova

  • Onaj

    16:14 // 17. 5. 2017.

    Kupljeno ili ne pitanje je uvek.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: