Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:37, 18. 2. 2024.

| Sport

Radnički golom Bamidelea slavio na "Čairu" - peti trijumf Nišlija u sezoni

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bamidele, radnicki, foto jelena misic
Radnički slavio na "Čairu"; foto: Jelena Mišić

Na drugom meču zaredom novajlija, a može se sada reći i pojačanje Radničkog, Jusuf Bamidele postigao je gol, a pogodak Nigerijca u 25. minutu doneo je pobedu ekipi iz Niša (1:0) nad Javorom iz Ivanjice. Radnički se trijumfom u 21. kolu Superlige popeo za jednu poziciju na tabeli i sada je 14. što je iznad zone ispadanja. Uz pobedu Nišlija, utakmicu obeležili pas koji je ušetao na teren, semafori koji ne rade i poruka "meraklija" zbog Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

meraklije, radnicki javor, foto jelena misic Poruka "meraklija"; foto: Jelena Mišić Bila je ovo peta pobeda niške ekipe ove sezone, a četvrta na "Čairu", koja će mu značiti u borbi za opstanak. Jusuf Bamidele postigao je jedini gol na meču, gol vredan trijumfa, koji je postigao glavom na centaršut Andrije Lukovića.

Trener Nišlija Nikola Trajković nije mogao da računa na povređene Ada, Faja, Jamkama i Bakića, a ekipa koja je izašla na teren pokazala je želju da Radnički odvede na siguran put ka opstanku.

Pored pobede, utakmicu su obeležili i pas koji je prekinuo prvo poluvreme kada je ušao na teren, a izneo ga je igrač gostiju Leandro Pinto, potom semafori koji nisu radili na stadioni i transparent "meraklija" zbog održavanja Kupa Radivoja Koraća u njihovom gradu na kom piše "U svakom sportu propao je Niš grad dok vi promovišete Beograd".

radnicki javor, jelena misic Radnički slavio na "Čairu"; foto: Jelena Mišić Nakon meča trener Trajković je zasluge za pobedu prepisao igračima, ali i upozorio za dalju sudbinu Radničkog.

Sav kredit što nosi utakmica ide na igrače. Oni znaju koliko smo imali porblema, koliko je igrača bilo na treninzima ove nedelje. Klupa nam je bila puna, ali 7 njih danas nisu mogli da igraju. Plašim se za sudbinu Radničkog, neke stvari nisu bile kako bi trebalo biti. Ko se razume u fudbal, video je da neke stvari nisu funkcionisale - rekao je Trajković.

Sa 20 bodova Radnički je sada na 14. poziciji na tabeli što je za jedno mesto više nego pre ovog meča.

U narednom kolu Nišlije igraju u Beogradu protiv IMT-a.

RADNIČKI – JAVOR 1:0 (1:0)

Niš, stadion "Čair".

Gledalaca: 700.

Sudija: Momčilo Marković (Beograd).

Žuti kartoni: Stojanović, Ilić, Stajić, Luković (Radnički), Marjanović, Bosić, Leandro, Stjuart, Selenić (Javor).

RADNIČKI: Vasiljević – Petković, Vojnović, Petrović, Stojanović – Stajić, Luković – Ilić (od 90. Smajlagić), Mesarović (od 70. Stojković), Bamidele (od 77. Cvetković) – Vukić.

JAVOR: Manojlović – Ilić, Leandro, Obradović, Miletić – Marjanović (od 90+2. Selenić), T. Petrović (od 80. Eliomar) – Dolmagić (od 46. Mićić), Gojković (od 88. L. Petrović), Bosić – Stjuart (od 80. Ratković).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rođeni Nišlija iz Pasi Poljane

    15:19 // 21. 2. 2024.

    Fk Radnički nije fudbalski klub, jedini spas je ispadanje iz lige, bankrot kluba da ga lešinari koji decenijama koriste klub za krađu izgube interes pa se možda pojave ljudi koji vole klub, znaju posao, i žele da rade transparentno. Do tada, tribine prazne i ne okreći se sine...

  • Marin

    14:00 // 20. 2. 2024.

    Nažalost u niškom radničkom se u igri videla ta bombama pojačanja i nova igra. Sa igrom kao što je pružio protiv kragujevačkog Radničkoh i protiv Javora u Nišu, Radnički nema šanse da ostane u Super ligi što je velika katastrofa za grad Niš. Hitno treba i grad i klub da nađu rešenju za spas niškog brenda.

  • Razbibriga

    19:07 // 19. 2. 2024.

    Evo, samo sto nisu poceli da rade stadion, samo da pocne kampanja za lokalne izbore ! Bice svega, u izobilju ! Dzeki usao, mislio da kladionice daju neku kosku a semafor, sce ni, vazno da smo uz Tonceva ! Ko je doveo Beogradjane da igraju basket, dal je Solak ? Ajde, bre ,ne pravimo se ludi, ovde neki, kao vole Radnicki a prodaju se kafu sto im plati Toncev ili bednu ulaznicu ! Meraklije--smesno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: