Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 13. 10. 2011.

| Sport

Radnički gostuje Mladenovcu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki, donji srem, m.nikolovski
foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri niškog Radničkog igraju u subotu, 15. oktobra od 14:30h protiv Mladenovca, ekipe koja je ove sezone na svom terenu pobedila samo Sinđelić.

Pobeda nad Slogom i poraz Kolubare su vratili Radnički na lidersku poziciju posle tri dana koliko je proveo na drugom mestu. Jedini poraz u sezoni je daleko iza fudbalera, očekuje ih još 8 mečeva do kraja jesenjeg dela šampionata a dosadašnjim mogu da budu zadovoljni. Ali, sada je potrebno da se nastavi sa pozitivnom serijom da bi cilj bio bliži ispunjenju. Motiva u timu ima, a prva provera je u 11. kolu Prve lige u Mladenovcu.

- Mladenovac je jači po imenima nego što rezultati to trenutno pokazuju. Na nama je da se maskimalno skoncentrišemo i da uvećamo bodovni saldo. Svi sada pričaju samo o liderskoj poziciji. Takmičenje u Prvoj ligi je specifično, prva dva idu u Superligu. Potpuno je sve jedno da li smo prvi ili drugi, nismo opterećeni samo liderskom pozicijom. Trudićemo se i dalje da uđemo u Superligu - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

Mladenovac je ove sezone došao u Prvu ligu kao prvoplasirani u Srpskoj ligi Beograd i trenutno na 11. poziciji sa 12 bodova. Ove sezone je pobedio samo tri puta i to dva puta na strani, trećeplasirani Teleoptik i Donji Srem. U prethodnom kolu igrali su nerešeno u Kruševcu protiv Napretka.

- Očekuje nas teška utakmica. Imali smo tri teška meča, ali imamo dobar fond igrača. Ko god da igra u prvih 11, daće svoj maksimum. Cilj su nam nova tri boda i ja očekujem pobedu - rekao je Aleksandar Jovanović, fudbaler Radničkog.

Radnički i Mladenovac su poslednji put bili zajedno u Prvoj ligi sezone 2007/2008. U Mladenovcu je tada bilo 1:1, a na Čairu niški tim je slavio ubedljivo sa 6:0. Od tog vremena, mnogo toga se promenilo, ali nije i motiv fudbalera Radničkog da sa svakog gostovanja donesu bar bod.

- Protivnik je kvalitetan, ima dosta igrača sa prvoligaškim iskustvom. Želeće protiv nas da naprave dobar rezultat jer su samo jednom pobedili kod kuće. A to nije naš problem i očekujem da pobedimo u Mladenovcu - rekao je Aleksandar Mijatović koji će biti starter u ovom meču umesto povređenog kapitena Predraga Stamenkovića.

Osim Stamenkovića, u timu neće biti ni povređenih Ivana Pejčića, Ivana Milenkovića, Miloša Petrovića i Nemanje Stoškovića. Nema nekoliko standardnih, ali to ne znači da Zvonko Đorđević nema na klupi igrača koji mogu da pobede.

- Igramo izuzetno intezivno. Neki igrači ne žive sportski, a ja nemam nameru da ih obilazim kod kuća i proveravam kada su legli. Mi nemamo doktora koji je stalno sa ekipom i nemamo kondicionog trenera koji će da spreči povrede. Igramo bez petorice igrača koji su bili standardni. Imam potpuno poverenje u igrače koji će nastupiti i idemo na pobedu - rekao je Đorđević.

Radnički je trenutno na prvoj poziciji Prve lige sa 23 boda, dva više od Kolubare.

Ostali parovi 11. kola Prve lige:

15.10. u 14:30h Sinđelić - Bežanija
15.10. u 14:30h Kolubara - Srem
15.10. u 14:30h Teleoptik - Radnički (S)
15.10. u 14:30h Donji Srem - Proleter
15.10. u 14:30h Novi Sad - Inđija
15.10. u 14:30h Banat - Napredak
16.10. u 14:30h Sloga (K) - Mladi radnik
16.10. u 14:30h Mladost (L) - Čukarički

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklije

    19:08 // 13. 10. 2011.

    Do pobede idemo zajedno ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: