Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 19. 11. 2021.

| Sport

Radnički gostuje Napretku u Kruševcu, Radnik dočekuje Kolubaru

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal lopta sudija - kosta
Nišlije gosti, Surduličani domaćini; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nakon dvonedeljne pauze zbog igranja reprezentacija, utakmicama 17. kola nastavlja se Superliga Srbije. Niški Radnički će u subotu od 17 sati gostovati Napretku u Kruševcu, dok se dva sata ranije u Surdulici sastaju domaći Radnik i Kolubara.

Prvi meč Nišlija i Kruševljana na početku sezone dobio je tim sa "Čaira" (4:2), a uoči ovog meča Napredak je bolje pozicioniran na tabeli sa dva boda više u odnosu na goste.

Na teškom gostovanju Radnički će, kako objašnjava trener Radoslav Batak, biti u oslabljenom sastavu, ali je šef stručnog štaba optimista.

Poznajemo ekipu Napretka, veoma dobro ih vodi jedan iskusan stručnjak Milan Đuričić, na terenu ih predvode odlični igrači poput Marjanovića, Đuričkovića i Sprema. Imaju dobru sezonu i čeka nas ozbiljan test u Kruševcu. Međutim, ukoliko mi želimo u gornji deo tabele, a želimo, moramo da izađemo na ovaj meč fokusirani, da damo maksimum i da učinimo sve što je u našoj moći da dobijemo ovu utakmicu - kaže Batak.

Zbog povreda neće nastupiti Kovačević, Bjeličić, Duronjić i Spasić, dok je tokom pauze ekipu napustio iskusni Vukadinović.

Imamo i određenih poteškoća, a tiču se kadrovske situacije. Bez obzira na to, mi iza sebe imamo dve nedelje odličnog rada. Idemo u Kruševac optimistični i samouvereni, pokušaćemo da se od početka nametnemo na terenu, da se mi pitamo i da kroz takav pristup dođemo do željenog rezultata, a to je pobeda - rekao je trener Nišlija.

Meč u Kruševcu počinje u 17 sati, a dva sata ranije na programu je meč Radnika i Kolubare koji se igra u Surdulici. U prvom meču u Lazarevcu bilo je nerešeno (1:1), a eventualnom pobedom fudbaleri iz Surdulice moći će da prestignu goste na tabeli. mural Svečano otvaranje murala u subotu; foto: FK Radnik

Borba za što bolji plasman na tabeli biće sigurno motiv igračima oba kluba za veliku fudbalsku borbu na surduličkom terenu - kažu u Radniku.

Kao specijalan gost na ovom meču na Gradskom stadionu u Surdulici će se pojaviti i selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi. Nedavno je na delu tribina surduličkog stadiona osvanuo i mural na kome se upravi nalazi Stojković u društvu legendarnog Maradone, a ova prilika i gostovanje iskoristiće se za svečano otkrivanje murala.

Pred period priprema reprezentacije za učešće na svetskom prvenstvu, koje je nedavno izboreno spektakularnom pobedom na Portugalijom, selektor Stojković je našao vreme i za podršku klubovima u nacionalnom ligaškom takmičenju - navode iz surduličkog kluba.

Meč počinje u 15 sati, a ulaz na stadion biće besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    08:14 // 20. 11. 2021.

    U Radnickom od dolaska ove uprave proslo je vise od 100 igraca sto jasno govori sta je interes ljudi iz vrha kluba..postali smo kao autobuska stanica udji -izadji!!!a u Napretku igra 7 igraca iz Niša
    Vasiljevic,Marinkovic,Marjanovic,Djurickovic,Mrkic...gde je tu mozak?uprava napolje!!!

  • VAR tehnolog

    07:09 // 20. 11. 2021.

    Pratite samo kvote u kladionicama i sve je jasno !

  • Alibi prica

    18:57 // 19. 11. 2021.

    E sada ces da vidis kako nislije GAZE Bataku! Sta znaci NAPUSTIO ISKUSNI VUKADINOVIC? To znaci moze da odlazi ko kako hoce?! Mada kako ih dovodite nije ni cudo ni kako idu!!! Ponovo ne igramo sa I ekipom ili igramo sa III ekipom! Pa NAUCI IH DA SVI BUDU I EKIPA! ZA TO SI UCIO SKOLU ILI SI I TI PLATIO DIPLOMU!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: