Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 2. 3. 2016.

| Sport

Radnički poražen od Partizana sa 2:0

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Aca Jovanović
Odlična partija golmana Radničkog nedovoljna za prolaz; foto: Vanja Keser

Golovima Nemanje Mihajlovića i Alena Stevanovića fudbaleri Partizana eliminisali su niški Radnički u 1/4 finalu Kupa Srbije. I pored odličnih intervencija golmana Jovanovića niški tim nije uspeo da izbegne eliminaciju.

Partizan je bio nepremostiva prepreka za Nišlije u Kupu. Najveći deo meća domaći sastav je bio bolji tim i zasluženo prošao među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja.

Vredi istaći odličnu partiju golmana Radničkog Aleksandra Jovanovića koji je odbranio penal i još nekoliko izglednih šansi i sa punim pravom se može reći da je bio najbolji igrač utakmice uprkos porazu.


Radnički je odvažno počeo utakmicu i bez imalo respekta prema rivalu visoko stajao na terenu. U uvodnim minutima utakmice lopta je cirkulisala između dva kaznena prostora, bez izglednih šansi za gol, a domaći sastav je iz prve prave prilike poveo.

Igrao se 16. minut, Saša Ilić je poslao pas za Mihajlovića između dva štopera Radničkog, a levokrilni napadač iz prve matirao Jovanovića iskosa sa 7,8 metara. Lopta je na putu do Mihajlovića zakačila vezistu crno-belih Lukića koji je bio na ivici ofsajda - 1:0.

Gostujuće fudbalere nije poremetio rano primljeni pogodak, već su nastavili u istom stilu i u nastavku. Takav pristup igri mogao je vrlo brzo da ih dovede do izjednačenja. Prvo je u 21. minutu kapiten Jovanović sa ivice šesnaesterca šutirao pravo u golmana crno-belih, da bi 4 minuta kasnije Saša Marjanović snažnim udarcem sa dvadesetak metara šutirao u desni ugao Šaranovog gola, ali je čuvar mreže domaćih lepom paradom poslao loptu u korner.

Samo nekoliko minuta kasnije Partizan je imao stopostotnu šansu da duplira prednost, ali je Jovanović izašao kao pobednik iz situacije 1 na 1 sa raspoloženim Mihajlovićem.

Opet je brzonogi Nemanja Mihajlović pobegao poslednjem redu gostiju u 35. minutu i na asistenciju Lukića šutirao preko gola.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Radnički preko Todorovića, koji je nakon centaršuta Jovanovića sa desne strane zahvatio loptu glavom, ali nedovoljno jako, pa je to bio lak plen za Šaranova.


U 49. minutu sudija Milorad Mažić dosudio je penal za Partizan posle igranja rukom Radoša Bulatovića. Loptu je uzeo Mihajlović, ali je ponovo kao pobednik iz ovog duela izašao fenomenalni Aleksandar Jovanović, koji se bacio u pravu stranu i odbranio.

Igralo se u dobrom ritmu u drugih 45 minuta, a domaći sastav je bio bolji na startu drugog poluvremena. Vezni red crno-belih je bio agilniji, protok lopte je bio tečniji, pa su domaći imali više od igre.

Nekoliko minuta kasnije golman Radničkog zabeležio je novu odličnu intervenciju, zaustavivši novi udarac napadača Partizana.

Nije polazilo za nogom Nišlijama da prenesu težište igre na polovinu domaćeg sastava, mlad i poletan vezni red domaćih uspevao je da uspostavi dominaciju na sredini terena.

Zaigrali su izabranici Milana Rastavca u poslednjih 20 minuta otvorenije, ali nije im uspevalo da dođu do poslednje trećine terena.

Sve dileme oko pobednika otklonjene su u 80. minutu kada je Kosović odličnim pasom spojio sa golom Alena Stevanovića, koji je prevario Jovanovića i duplirao prednost - 2:0.

U narednom napadu Radnički je mogao da smanji zaostatak, ali je odličan slobodnjak Saše Marjanovića ukrotio Bojan Šaranov.

Ponestalo je snage i elana niškim fudbalerima, pa je do kraja meča rezultat ostao nepromenjen.


Ova dva tima već u nedelju 6. marta odmeriće snage u prvenstvenom duelu na Čairu u 25. kolu u 19 sati.

PARTIZAN - RADNIČKI (1:0)

STRELCI: Nemanja Mihajlović u 16. i Alen Stevanović u 80. minutu

STADION: FK Partizan, Beograd

SUDIJA: Milorad Mažić

ŽUTI KARTONI: Jovanović, Everton Luiz (Partizan)

PARTIZAN: Bojan Šaranov, Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Marko Jovanović, Miroslav Bogosavac, Everton Luiz, Nebojša Kosović, Saša Lukić (od 73. Darko Brašanac), Alen Stevanović, Nemanja Mihajlović, Saša Ilić (od 88. Dušan Vlahović)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Radoš Bulatović, Marko Tomić (od 60. Nikola Stevanović), Darko Bulatović, Miloš Petrović, Vladimir Bogdanović (od 79. Petar Krstić), Saša Marjanović, Petar Đuričković, Aleksandar Jovanović, Andreja Apostolović, Miodrag Todorović (od 65. Marko Mrkić)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Палилула

    10:35 // 3. 3. 2016.

    Мераклије, сви на стадион. Наш РЕАЛ нема никог осим нас. Момци су заслужили нашу подршку и помоћ, после овакве крађе.

  • Мераклије 1989

    01:13 // 3. 3. 2016.

    СВИ У НЕДЕЉУ НА ЧАИР !

  • Milan

    23:33 // 2. 3. 2016.

    Pitanje za upravu. Kada ce igraci dobiti instrukcije da olabe malo u prvenstvu, jer ako nastave ovako stavice vas na stub srama, jer ce Nis kao drugi grad igrati Evropu u nekom petom gradu. Da li ponekad stavite prst na celo I mislite o tome. Igra veceras-ne ide 11 protiv 16. Uz malo postenije sudjenje u nedelju samo pobeda dolazi u obzir. Napred Radnicki I naterajte sve u gradu da se uzmu u pamet

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: