Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 13. 4. 2021.

| Sport

Radnički i Radnik jedinstveni: Nemamo veze sa nameštanjima utakmica

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal sudija KOSTA
Sumnje na nameštene mečeve godinama se pominju; Ilustracija; foto: A. K.

Netačni su navodi o navodnim nameštenim mečevima koje su u prethodnih mesec dana igrali Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice, skoro identična je ocena vodećih ljudi ta dva kluba sa juga zemlje. Vršilac dužnosti predsednika Nišlija Dragan Marković kaže da je iznenađen objavama u medija i dovođenje u veze Radničkog sa sumnjivim utakmicama, dok predsednik Surduličana tvrdi da klub nije dobio nikakve informacije iz Saveza, a da se sumnje UEFE odnose na mečeve Prve lige Srbije.

Da je UEFA dostavila dokaze o sumnjivim utakmicama u srpskom fudbalu potvrdili su u Fudbalskom savezu Srbije, a list Danas objavio je i spisak navodnih utakmica koje su pod specijalnim monitoringom.

Među njima su i po jedna utakmica niškog Radničkog i surduličkog Radnika u kome su te dve ekipe poražene na gostovanjima, a te navode odbacuju i Dragan Marković i Stanislav Tončev.

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog Dragan Marković Markoni iznenađen je objavljivanjem informacije u medijima o sumnjivim i nameštenim utakmicama.

Kaže da se klub bori svim snagama za regularnost domaćeg šampionata i stalno, kako dodaje, mesecima i godinama unazad ukazuju na neophodnost poštenog pristupa svih aktera - klubova, fudbalera, trenera i sudija.

Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti u vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati veoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu odigranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu - kaže Marković.

Dodaje da odgovorno tvrdi da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba, nije učestvovao u nečasnim radnjama.

Očekuje, kako kaže, da će nadležni državni i drugi organi u čije delovanje čvrsto veruje, isterati istinu na čistac.

Lično sumnjam da je nekome, kao i mnogo puta prethodnih godina, otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari svoj cilj. Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira "obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene tokom marta“, ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča - pita Markoni.

Radnički je u Lučanima igrao u aprilu, a kako dodaje Marković, najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Superlige Srbije, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi.

Ovako ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA - završio je Marković.

Sa njim se slaže i predsednik komšijskog kluba iz Surdulice Stanislav Tončev. Po njegovim saznanjima, sumnje UEFE su u vezi mečeva Prve lige Srbije, takmičenja u kome oni ne učestvuju.

To su neozbiljne stvari. To što je došlo iz UEFE zvanično nema veze sa utakmicama Superlige Srbije, već Prve lige. Neozbiljni i sramni navodi. Radnik je ove godine, kao i svih godina ranije, sve utakmice igrao časno i pošteno, što pokazuje i pozicija na tabeli i istorijski uspeh u Kupu - kaže Tončev.

Iz FSS-a, dodaje, nije stigao nikakav dokument na njihovi adresu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    16:35 // 15. 4. 2021.

    Da bre nemate hahahahaha
    Rece Tonci Muljic hahaha
    Da vas vidim u 3 ligi i Radnik i Radnicki koji ste upropastili..

  • Bata

    06:29 // 14. 4. 2021.

    ako se dokaze krivica odgovorne izbaciti iz fudbala za sva vremena a klubove vratiti u beton ligu ili ih ugasiti.

    • Ivan

      09:41 // 14. 4. 2021.

      Prvo zvezda i partizan treba da idu u beton ligu zbog nameštanja...a posto njih niko neće tamo da pošalje namestace se utakmice još koju deceniju

  • Mara

    21:05 // 13. 4. 2021.

    Sigurno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: