Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 7. 2. 2024.

| Sport

Radnički i Radnik - šta (ne) mogu u nastavku šampionata

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Icepi gi svi, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic
Fudbal se vraća na srpske terene; foto: Ljubica Jocić

Posle nepuna dva meseca za vikend se na fudbalske terene širom Srbije vraćaju ekipe Superlige, a jug Srbije će u narednim mesecima saznati da li će i dalje imati dva predstavnika u elitnom rangu. Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice trenutno zauzimaju poslednje dve pozicije, a do početka plej-ofa i plej-auta ostalo je još 11 kola. Surduličani u petak, 9. februara dočekuju Čukarički, a Nišlije dva dana kasnije igraju sa Radničkim u Kragujevcu.

Prvi meč u prolećnom delu sezone Radnički iz Niša odigraće u Kragujevcu protiv imenjaka. Taj meč je u nedelju, 11. februara od 13 sati, a ekipa iz Niša obavelja poslednje pripreme.

"Real sa Nišave" je trenutno pretposlednji na tabeli sa 17 bodova i, kao i Radnik, očekuje ga velika borba za opstanak u eliti.

Raspored mu, možda, ide na ruku jer ga u prvih pet kola čekaju dueli sa ekipama iz donjeg dela tabele - kragujevački Radnički, Javor iz Ivanjice, IMT, Radnik i pančevački Železničar.

Sledi potom meč sa Crvenom zvezdom u Nišu, pa utakmice sa Napretkom u Kruševcu, lučanskom Mladosti u Nišu, Spartakom u Subotici, Voždovcem kod kuće i gostovanje u Novom Pazaru.

Što se prelaznog roka tiče, Radnički je dosta promenio tim - ove zime su stigli na "Čair" napadač Boris Krstić, golman Nikola Vasiljević, vezni igrač Andrija Luković, reprezentativac Kameruna Kolins Fai, napadač iz Bosne i Hercegovine Semir Smajlagić, defanzivac Marko Petković, napadač Stefan Vukić, 23-godišnji vezni igrač iz Gane Edmund Ado, kao i krilni napadač iz Nigerije 22-godišnji Jusuf Bamidele.


Radnik otvara 20. kolo

Icepi gi svi, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic Fudbal se vraća na srpske terene; foto: Ljubica Jocić Utakmicama 20. kola Superlige nastavlja se šampionat u Srbiji, a prvi meč ove kalendarske godine odigraće Radnik i Čukarički u petak, 9. februara od 15:30 na stadionu u Surdulici.

Fudbaleri Radnika pripreme su odradili u Antaliji gde su odigrali četiri pripremne utakmice, a tokom ovog proleća čeka ih teška borba za opstanak. Sa 11 bodova Surduličani su na poslednjem mestu na tabeli i tokom jesenjg dela sezone ostvarili su samo jednu pobedu.

Do kraja osnovnog dela Superlige ostalo je još 11 kola, od čega će šest odigrati na svom terenu. U Surdulici će ovog proleća igrati, posle Čukaričkog, i Partizan, Crvena zvezda, IMT, Vojvodina i Radnički iz Kragujevca.

Radnik je pripreme za ovaj deo sezone počeo sa novim trenerom - Dušan Đorđević, doskorašnji selektor mlade reprezentacije, novi je šef stručnog štaba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    19:11 // 7. 2. 2024.

    Krsena bicikla se lepo uklopila uz mural !
    Inace, Radnicki odavno nije gradski klub, vec steciste manipulatora,muljatora i lihvara, zavisnih od CRVENE zvezde !
    Bice kako gazde kladionica i upava drzavnog projekta kazu .

  • Dejan

    15:46 // 7. 2. 2024.

    Igraće kladionicu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: