Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:44, 18. 4. 2021.

| Sport

Radnički i dalje bez pobede, remi sa Javorom na "Čairu"

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
VAK_9009
Radnički - Javor

Fudbaleri Radničkog još jednom nisu trijumfovali, pošto su na svom terenu u susretu 32. kola Superlige Srbije odigrali 0:0 protiv Javora iz Ivanjice. Petar Đuričković nije iskoristio najbolju šansu za domaće, pošto je u 39. minutu promašio penal.

Sa novim trenerom Stankovićem na klupi, niški Radnički osvojio je samo bod na svom terenu protiv Javora. Nišlije su imale više od igre, veći posed lopte od rivala, penal, ali ipak nisu došle do pobede. Serija bez trijumfa sada je produžena na šest mečeva.

U prvom poluvremenu Radnički je uglavnom pokušavao centaršutevima da uposli igrače u napadu, ali Ćirković i povratnik na teren Aksentijević nisu uspeli u nameri da zabeleže neko kvalitetno proigravanje, koje bi bilo pretvoreno u gol. Najbolja šansa viđena je u 28. minutu kada je Petar Đuričković izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara od gola Javora. Sjajan šut je išao tik ispod prečke, ali se isprečio Lazović na golu i poslao loptu u korner. VAK_8975 Radnički - Javor

Nastavak inicijative isplatio se u 39. minutu. Radnički je dobio jedanaesterac, a odgovornost je preuzeo Đuričković. Ipak, lose je to uradio, zasmetao mu je loš teren na "Čairu" i lopta je otišla visoko preko gola. Javor je na drugoj strani tražio kazneni udarac već u sledećem napadu, kada je prilikom ispucavanja lopta nezgodno pogodila Gavrića, ali sudija Simović nije mislio da je u pitanju igranje rukom.

VAK_8978 Radnički - Javor U drugom delu Javor nastavlja da traži svoje šanse iz kontranapada, a Radnički da kruži oko odbrane i gola Lazovića. Ponovo je Đuričković probao iz slobodnog udarca u 52. minutu, ali je ubačena lopta završila intervencijom gostujuće odbrane. Pokušavao je i Gavrić prodorima, međutim sve je bilo uzalud. Ivanjičani su pretili iz prekida, imali dobru priliku nakon udarca glavom, ali je Ristić u tom 72. minutu bio na mestu i spasio siguran pogodak gostiju.

Na kraju, na debiju Aleksandra Stankovića na klupi Nišlija, podela bodova na "Čairu", koja Radnički ostavlja na poziciji 11 sa 39 bodova, dok je Javor 13. sa bodom manje.

Novi trener Nišlija rekao je nakon meča da ostaje žal što na debiju na klupi Radničkog nije ostvario pobedu. VAK_8991 Radnički - Javor

Mislim da su važnost utakmice i pozicija na tabeli oba kluba uticali da večeras ne bude puno kvaliteta. Bilo je dinamično, videli smo i dosta agresije na obe strane. Oni su nam pravili probleme, baš tamo gde smo i apostrofirali pre meča. Mi smo pokušali da igramo po zemlji, da punimo prostore i upravo se iz takve situacije izrodila akcija koja nam je donela penal, koji nažalost Đuričković nije pretvorio u gol. Ali to se u fudbalu dešava - rekao je Stanković.

Do kraja prvenstva ostalo je još 6 kola i kako kaže Stanković, nastaviće da se bore.

Imamo puno problema u rosteru. Dosta igrača igra sa povredama, Marković je ranije morao da napusti igru. Nećemo da se žalimo, nije ovo alibi i moramo što pre da se saberemo i da se vratimo na pobednički kolosek - rekao je debitant na klupi Radničkog.

U narednom kolu Nišlije gostuju Radniku u Surdulici.

Superliga, 32. kolo: Radnički Niš - Javor 0:0

Stadion: “Čair” Niš

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Radnički: Petrović 80’, Javor: Maričić 58’, Luković 67’, Pavišić 85’

Radnički Niš: Ristić – Ćirković, Stanković, Bjeličić, Aksentijević - Pantelić, Petrović - Đuričković (od 82. Ognjen Đuričin), Gavrić, Ristić (od 46. Filip Marković (od 70.
Veljko Trifunović)) - Kasalica (od 59. Kristijan Živković)
 

Javor: Lazović – Jevremović, Pavišić, Ostojić, Tričković (od 90. Marko Jevtić) - Balabanović, Maričić (od 84. Vanja Zvekanov), Nikolić (od 90. Stefan Vico) - Rušević (od 59. Ibrahim Tanko), Ilić (od 90. Srđan Šćepanović), Luković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trecepozivac

    21:10 // 19. 4. 2021.

    Kad pogledaš i nije loše igrati drugu ligu. Šta vredi igrati ligu u kojoj se uvek unapred zna ko je prvak ,ko ispada,ko igra evropu. Zašto ucestvovati u prvenstvu koje nikad nečemo osvojiti,ne samo mi nego bilo ko van prestonice,jer država neda. UPRAVA NAPOLJE!

    • Ouzo

      19:42 // 20. 4. 2021.

      Smetnuo si sa uma, da je i druga liga namestena ! Doduse, nema je na kladionicama, ali medjusobno se dogovaraju ili dobiju aber, ko treba da ide u visi rang !

    • Meraklija63

      22:26 // 20. 4. 2021.

      Treba da se dignu kuke i motike .

  • Meraklija63

    20:06 // 19. 4. 2021.

    Obeco sam da do kraja ne komentarisem i ostajem i dalje pri tome.

  • ne li ti reko

    09:50 // 19. 4. 2021.

    Neću da komentarišem fudbalere, trenere i to kako rade svoj posao, hoću da pitam nadležne sledeće : zašto utakmica mora da se igra noću, pod reflektorima , koliko košta potrošena el.energija i da li to neko plaća ? Ako je razlog veći broj gledalaca, onda u redu i izvinite zbog glupog pitanja ....

    • Razbibriga

      18:28 // 19. 4. 2021.

      Koji gledaoci ? I, da nema Korone, niko ne bi dosao da gleda selsku, namestenu ligu, gde je Radnicki zamorce ! Covece, imas li kablovsku, gledas li utakmice na njima ?

    • KRLE

      23:33 // 21. 4. 2021.

      Razbibriga - Ne vređaj i govoriu svoje ime.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: