Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 22. 9. 2011.

| Sport

Radnički igra derbi u Lučanima

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki plavi dres

U nedelju, 25. septembra od 16h u Lučanima igraće u 7. kolu dve neporažene ekipe Prve lige, Mladost i Radnički. Niški tim očekuje nastavak serije bez poraza.

Prvi poraz ove sezone Radnički je pretrpeo u 1/16 finala Kupa Srbije protiv OFK-a. Neka to bude i poslednji. U nedelju niški tim gostuje ekipi Mladosti iz Lučana koja ove sezone, kao i radnički, ne zna za poraz. A možda je vreme da sazna. Radnički drži prvu poziciju sa 14 bodova, ima dva više od Kolubare.

- Arhivirali smo utakmicu sa OFK-om. Videli smo na koga možemo, a na koga ne možemo računati. Nadam se da nismo razočarali naše navijače. Lučani su već 9 godina u Superligi, u sezoni izgube 4-5 bodova kod kuće. Biće ovo pravi fudbalski derbi. Žao mi je što neće igrati njihov najbolji igrač Radojica Vasić zbog crvenog kartona. Ja sam tom igraču bio trener. Moji igrači su spremni, orni i raspoloženi za jedan pravi fudbalski derbi - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

Ekipa Mladosti ove sezone nije poražena, a kod kuće je dva puta pobedila i jednom remizirala. Sa 10 bodova nalazi se na četvrtom mestu. Tim iz Lučana u prethodnih šest kola postigao je samo 4 gola, a primio dva. Duel dve neporažene ekipe biće derbi kola, a u niškom taboru veruju da će se iz Lučana vratiti bar sa bodom.

- Čeka nas teška utakmica u Lučanima. Imamo dobru atmosferu u timu, oni su takmičarska ekipa, dosta iskusna. Očekujem povoljan rezultat. Zahvalio bih se Meraklijama na velikoj podršci, a mi im to vraćamo time što izgaramo na terenu sto posto - rekao je Predrag Stamenković, kapiten Radničkog.

Da podrška navijača mnogo znači, to potvrđuju i trener i igrači. U Lučanima Radnički će imati podršku navijača pošto je organizovan odlazak vernih Meraklija. Do sada u sezoni se pokazalo da su navijači 12. igrač niškim fudbalerima, a podrška neće izostati ni u derbiju.

- Zahvljajujem se Meraklijama što uvek pokazuju kako se voli klub. Nažalost, neće biti u toliko velikom broju u Lučanima i to će biti naš hendikep. Mladost dobro igra na svom terenu, ali mi potpuno sazrevamo kao tim. Nadam se povoljnom rezultatu i da se vratimo neporaženi iz Lučana - rekao je Aleksandar Simov, fudbaler Radničkog.

Trener Zvonko Đorđević otkrio je sastav koji će početi meč u Lučanima. Na golu je Vasković, u odbrani su Predrag Stamenković, Dojkić, Simov i Milekić, ispred njih Petrović i Bratislav Pejčić, u sredini Milenković, Aleksandar Jovanović i Ivan Pejčić, a u napadu Marko Mančić.

Ostali parovi 7. kola:

24.09. u 16h Radnički (S) - Srem
24.09. u 16h Bežanija  - Čukarički
24.09. u 16h Kolubara - Proleter
24.09. u 16h Sinđelić - Inđija
24.09. u 16h Teleoptik - Mladi radnik
24.09. u 16h Donji Srem - Napredak
24.09. u 16h Novi Sad - Banat
25.09. u 16h Sloga (K) - Mladenovac

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija 68

    22:45 // 22. 9. 2011.

    Meraklije zapad dolaze u Lucane.
    Marsuta Lucane-Super liga.
    Napred Niski Radnicki.

  • gg

    21:55 // 22. 9. 2011.

    Idemo radnicki nema neresene nema izgubljene kakvo bre selo lucane cepaj uz tebe su merkalije troshka !!!

  • Dubioza

    21:20 // 22. 9. 2011.

    Nije mi jasno, kolko je onaj celca nedokazan, pa sta radi ponovo na klupi nase dete, Stoskovic????!!!!
    Odigrao je odlicnu utakmicu protiv superligasa iz Beograda sta je jos potrebnO?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: