Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 18. 6. 2019.

| Sport

Radnički igra protiv Flore iz Talina u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Vicešampion Srbije na lidera estonskog prvenstva; foto: Vanja Keser

Za prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope niški Radnički će se boriti sa klubom Flora iz Talina, odlučio je žreb, a u prvom meču, zakazanom za 11. jul, Nišlije će biti domaćini. Revanš u Estoniji je na programu 18. jula.

Žreb u Nionu doneo je upravo ono što strateg Radničkog Nenad Lalatović nije želeo, a to je rivala kome je prvenstvo u toku. Flora je trenutno prvoplasirani tim najjače lige u Estoniji, ali je odigrano tek 15 od 36 kola.

Do sada je ekipa iz Talina samo po jednom izgubila i remizirala, pa je od prvog pratioca 5 bodova daleko.

Flora je trofejni klub, s obzirom na to da u svojim vitrinama ima 10 trofeja namenjenih prvaku države, 7 osvajaču Kupa i 9 Super kupa. Sastavljena je mahom od domaćih igrača i, prema specijalizovanom sajtu Transfer market, u redovima ima samo jednog stranca, Finca Anselmi Nurmela. I pored velikih rezultata na domaćoj sceni, klub iz prestonice Estonije na međunarodnim takmičenjima nema gotovo nikakvih uspeha i nalazi se na 253. mestu rang liste UEFA.

Prema podacima Transfer marketa niški sastav je nešto više od 3 puta skuplji od rivala.

Ekipu predvodi neobično mladi trener Jirgena Hena. Estonac je sa svega 28 godina okačio kopačke u klin, pa je sada, kao 32-godišnjak, na čelu prvog tima trofejnog kluba.

Njegov tim igra jako napadački fudbal - u dosadašnjih 15 kola prvenstva dao je čak 50 golova, za šta je vicešampionu Srbije prošle sezone bilo potrebno 26 superligaških duela. Flora je u poslednjoj utakmici slavila sa 8:3, meč pre toga dobila sa 4:0, a umela je ove sezone da pobeđuje i sa 5:0 i 6:0.

Podsetimo, iako je trebalo da u isto vreme kada za prvo bude održan žreb i za drugo kolo, on je ipak odložen za sutra. Tako će u sredu, 19. juna biti poznato i sa kim će igrati Radnički ukoliko savlada Estonce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    22:37 // 18. 6. 2019.

    Nema opuštanja, ali porediti Estonski fudbal sa Srpskim ...!?!? Pamet u glavu, dobre pripreme sa pravim pojačanjima, a upravi da "razreše kesu", jer samo tako se opstaje u Evropi i PRAVE PARE !!!!!!! Kad jedmom shvate, da moraju da ulože u fudbalere . i da kasnije na njima zarade, možda će im doći iz "čkembeta" u glavu !!!!!!!Sve što Lalat traži, PAZARITE !!!!!!
    UGOVORI NA NAJMANJE 3 GODINE !!!

  • Baki bakic

    17:38 // 18. 6. 2019.

    Bice čeljavo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: