Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 23. 2. 2023.

| Sport

Radnički igra sa Napretkom u Kruševcu, Lalatović veruje u pobedu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
jamkam, radnicki, foto jelena misic
Sledi srpski "El klasiko"; foto: Jelena Mišić

Danas od 14:30 na stadionu u Kruševcu sastaće se dva stara rivala u srpskom "El klasiku" pošto Napredak dočekuje Radnički iz Niša. Za Nišlije je ovo jedno od najtežih gostovanja, smatra trener Nenad Lalatović, ali kaže da je atmosfera u ekipi odbora i učiniće sve da se vrate na "Čair" sa sva tri boda.

Napredak ima četiri vezana poraza, pa je promenio trenera i sada je na klupi Dragan Perišić. Šef struke Radničkog Nenad Lalatović zna da njegovu ekipu čeka težak zadatak, ali veruje u nju.

Jako teško gostovanje za nas. Promenili su trenera, svaki trener donese nešto novo, neku novu energiju, prodrma ekipu. Ja kolegu Perišića poznajem, zajedno smo odrasli na Dorćolu. Mom drugaru želim mnogo sreće, ali tek posle naše utakmice. Napredak ima sjajne pojedince, neke sam čak ja želeo da dovedem ovde sada na polusezoni, ali nisam uspeo, jer su imali tamo ugovor. Utakmica se igra u četvrtak u pola tri, ne znam baš koliko je to dobro za publiku, moglo je u sedam, pod reflektorima, ali šta je, tu je. Atmosfera je dobra, igrači su spremni, učinićemo sve da se u Niš vratimo sa tri boda - rekao je Lalatović.

radnicki, radnik, foto jelena misic Težak zadatak, ali Lalatović veruje u ekipu; foto: Jelena Mišić U prvom delu sezone Nišlije su na svom terenu pobedile sa 3:2 (1:2), a dva gola je dao Saša Marjanović i jedan Nikola Štulić. Lalatović nema Štulića sada u timu, ali ima dosta odličnih pojedinaca na koje može da računa za pobedu.

Andrić je sasvim spreman, bio je standardan na pripremama, ali je dobio udarac u poslednjoj utakmici u Turskoj i dugo se oporavljao. Pavlović je dobio nezgodan udarac u prvom poluvremenu utakmice protiv Radnika, bukvalno mu je zglob izleteo iz ležišta. Ali, to je sanirano i on trenira. Sava Petrov je imao virus, nekoliko dana bio odsutan iz stroja, ali se vratio i on. Imamo taj problem sa deficitom napadača, već sam govorio o Škrbiću, sa kojim moramo pažljivo, da brinemo o njegovom zdravlju, da se ne bi, daleko bilo, ponovo povredio. Kad je spreman, on je najbolji špic u ligi. Matija Petrović, ako ga je neko hvalio, ja sam jesenas, ozbiljno sam računao na njega, ali je i on imao zdravstveni problem na pripremama - kaže Lalatović.

Radnički je trenutno 11. na tabeli sa 22 boda, dok je Napredak na poziciji niže i ima 19 bodova.

Imali smo najgoru odbranu u ligi, sada smo primili samo gol na tri utakmice. Za tri kola smo prepolovili zaostatak za plej-of zonom sa osam na četiri boda, nije ni to loše, iako smo mogli da priđemo na minus dva. Ekipe su potpuno izjednačene, nismo više tako dominantni kao u mom prvom mandatu u Radničkom, kada smo imali drim-tim. Sada se Radnik silno pojačao, Javor se skockao, Mladost GAT je svojim platama podigla cenu čitavoj ligi - kaže trener Nišlija.

Prenos utakmice je na TV Arena sport 2 Preminum.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    12:12 // 23. 2. 2023.

    Lalatovic veruje u pobedu...ja verujem u harizmaticnog Lalatovica..."Aut Lale,aut nihil"!

    • Razbibriga

      20:09 // 23. 2. 2023.

      Da te neko pita sta je ,harizma, rekao bi da je nesto sto se jede! Koga briga za namestenu ligu i propalu srpski fudbal !
      Briga i tebe i tog tvog Lalata za Radnicki !

  • Mita

    12:11 // 23. 2. 2023.

    Lalatovic samo prica,a vrlo dobro zna da je Radnicki u rastakanju.Ekipa koja moze da igra neku Nisku zonu.Lalatovic bi pomogo Radnickom kad bi otiso.

  • Gaga

    11:13 // 23. 2. 2023.

    Mnogo je rano pocelo prvenstvo.Sta,da je jaca zima?Elem...februara i marta dnevne utakm.;aprila poludnevne;maja i juna,nocne...sto da se smrzavamo?!

    • Var tehnolog

      20:11 // 23. 2. 2023.

      Imas li vunene carape ? Zali se UEFA,al dzabe, jos par kola i ode tvoj Lalatovic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: