Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 24. 2. 2017.

| Sport

Radnički igra u Nišu, nema više besplatnog ulaza

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Na teren se vraća i odbrambeni igrač Miloš Raul Petrović; foto: Vanja Keser

U subotu, 25. februara od 14 sati, niški Radnički će nakon više od 2 meseca nastupiti pred svojom publikom, a protivnik je Voždovac. Ono što je novina u odnosu na protekli period je da nema više besplatnog ulaza za žene, penzionere i decu.

Radnički je na 7. mestu Superlige, nakon dobrih partija na početku prvenstva, a zatim velikog pada. Nisu pobedili od oktobra i duela sa Vojvodinom, pa je značaj meča protiv Voždovca naglasio i trener Nišlija Milan Rastavac.

Sa protivnikom se vrlo dobro poznajemo, poštujemo i cenimo. Opet, prva utakmica pred našom publikom je nama i obaveza i izazov da se prikažemo u što boljem svetlu među našim navijačima. Treba da prikažemo igru koja će biti značajno učinkovitija i efikasnija i da uđemo u nastavak prvenstva sa osvojenim bodovima - priča Rastavac.

Niški klub je u zimskom prelaznom roku doveo veliki broj novih igrača od kojih se očekuje mnogo jer imaju ambiciju da ponovo igraju evropsko takmičenje. Za njih Rastavac veruje da će se tek pokazati, ali da im je potrebno vremena da se uklope.

Broj novih igrača je malo veći u odnosu na ono na šta smo navikli, pa će im trebati malo vremena i podrške da dostignu nivo koji mogu, koji očekujemo i koji će nam biti od pomoći. Pauze u igri Volkova, Perendije, Popare i Travančića imaju uticaj, ali moramo imati strpljenja i vere da će sve doći na svoje mesto - kaže Rastavac.

Zbog udarca koji je zadobio na prošlom meču u Lučanima, koji je niški tim izgubio minimalnim rezultatom, odbrambeni igrač Radoš Bulatović je pod znakom pitanja. Osim njega, Rastavac će na raspolaganju imati sve ostale. Što se tiče rezultata koji su lošiji od očekivanih, strateg niškog tima nije zabrinut. On smatra da je važnije podići nivo igre do plej-ofa i tada biti dovoljno spreman za borbu sa svima.

Prvi zadatak je da podignete nivo igre da možete da se borite sa najboljima i ako taj nivo imate onda imate čemu da se nadate unutar plej-ofa. Ja sam mnogo više opterećen kako i koliko ćemo unaprediti igru u ovim utakmicama. To naravno mora da prate i rezultati, ali to je povezano, ako podignete nivo igre verovatno da će doći i bodovi - zaključio je trener Nišlija.

Cene karata su 150 dinara za južnu tribinu i 300 za istočnu i zapadnu, a mogu se kupiti na dan utakmice na biletarnici hale “Čair”. Poslednjih godina su na stadion mogle besplatno da uđu žene, penzioneri i deca, ali toga od sada nema više.


Niški tim “grmi” na Zvezdu

I pored tužbe koju je Radnički uputio Crvenoj zvezdi zbog “slučaja Pavkov”, ništa se nije promenilo, a u niškom klubu kažu da Beograđani pokušavaju da ospore ugovor po kome bi trebalo da im isplate 300 hiljada evra u 2 rate. Takođe, sporan je bio i dolazak Stefana Ilića u Niš, koji je pomenut u ugovoru i oko koga se digla velika prašina, ali je na kraju ipak došao među "meraklije".

Razlog osporavanja Ugovora o transferu je činjenica da je njim ugovoren i „eventualni“ transfer igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša. Kao klub, nismo mogli da ugovorimo transfer bez njegove saglasnosti već su, kao što je ugovorom precizirano, ugovorene međusobne obaveze u slučaju transfera igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša. Činjenica da transfer nije realizovan ne može na bilo koji način uticati na legitimnost Ugovora o transferu i obavezu koju FK Crvena zvezda ima prema FK Radnički iz Niša - piše u saopštenju.

Podsetimo, prelazak napadača Milana Pavkova na stadion “Rajko Mitić” imao je mnogo faza, počev od pregovora. Pre mesec i po dana, kada je ugovor potpisan, Zvezda je Radničkom trebalo da isplati prvu ratu od 200 hiljada evra, a od toga nije stiglo ništa. Taj novac je namenjen isplati dugovanja, kako tvrde u niškom klubu, i bez njega ne mogu ništa, pa su tužili Beograđane Arbitražnom sudu, koji odluku još nije doneo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 010101

    15:37 // 25. 2. 2017.

    200 za istok moze, 300 nikako. Bolje 100 za jug i 200 i solidan broj navijaca, nego prazne tribine.

  • Aca

    09:57 // 25. 2. 2017.

    Nije dobro bez publike nema ni rezultata!

  • Мита

    08:34 // 25. 2. 2017.

    Већа глупост није могла да нас снађе....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: