Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 14. 4. 2024.

| Sport

Radnički igra u Novom Pazaru, gradu gde nije trijumfovao u Superligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički
Poslednje kolo osnovnog dela Superlige, sledi plej-aut; foto: Jelena Mišić

Poslednji meč u osnovnom delu Superlige fudbaleri Radničkog odigraće u Novom Pazaru, gradu gde nikada nisu pobedili u najjačem takmičenju. Nišlije se nalaze u seriji od tri trijumfa, Novi Pazar dočekuje ovaj duel sa četiri uzastopna poraza, a meč je u ponedeljak, 15. aprila. "Svaku priliku za prikupljanje bodova Radnički će morati da koristi, pa i gostovanje Pazaru", rekao je trener niškog tima Dejan Joksimović.

Devetoplasirani Novi Pazar ima tri boda više od Radničkog, koji se nalazi na poziciji niže. Nijedna od ove dve ekipe ne može u plej-of, ali svaka prilika za prikupljanje bodova je važna.

Ostvarili smo tri vezane pobede u desetak dana, što je za nas jako bitno s obzirom na situaciju, ne u kojoj smo se nalazili, već u kojoj se i dalje nalazimo. Došli smo u poziciju da sada sami više odlučujemo o svojoj sudbini ne obraćajući pažnju na rezultate naših rivala, ali ništa vezano za opstanak još nismo obezbedili, ni blizu toga. Svaku priliku za prikupljanje bodova moramo da koristimo, uključujući i gostovanje Novom Pazaru - rekao je Joksimović.

U prvom delu sezone Pazarci su slavili rezultatom 1:0 na "Čairu.

Moraćemo da obratimo pažnju na uvlačenje krila u vezni red i problematiku koja nastaje tom rotacijom. Eto, to je recimo jedna od specifičnosti koje je doneo kolega Matić. Takođe, kod defanzivnog prekida, ostavljaju tri igrača gore visoko, rizikuju neke stvari defanzivno, ali mogu da naprave veliki problem u ofazivnoj tranziciji. Najzad, mora da se naglasi i uloga golmana Mirkovića u ofanzivnom delu. Usmerava napade ako mu se da dovoljno prostora da svojim dugim loptama razvlači naše linije odbrane i opterećuje našu poslednju liniju. Zato moramo da budemo odgovorni, čvrsti, koncentrisani u tim duelima, da napadnemo tu drugu loptu i da je osvojimo - dodao je Joksimović.

Trener Nišlija sigurno ne može da računa na dvojicu igrača.

Da kažemo sa sigurnošću da Andreja Stojanović i Filip Frej ne mogu da igraju, i dalje su povređeni. Još neki momci imaju hronične povrede, s vremena na vreme im se pogorša situacija, imamo još dva treninga do utakmice, pa ćemo videti - dodao je Joksimović.

Utakmica 30. kola Supelige je u ponedeljak, 15. aprila od 16 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Проруски активиста

    09:05 // 15. 4. 2024.

    Бију Турци ,ал бијемо и ми.Па ожежи,ожежи.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: