Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:47, 17. 9. 2017.

| Sport

Radnički ipak bez šanse protiv Partizana

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Čair Tomić
Jedini gol za Radnički postigao je Milan Pavkov; foto: Vanja Keser

Iako su se niški fudbaleri svojski potrudili da ne dozvole srpskom predstavniku u Ligi Evrope da lagano trijumfuje, očigledno nisu bili na visini zadatka. Tako je Partizan uspeo da na svom terenu pobedi Radnički sa 3:1 i prestigne ih na tabeli Super lige i pored dve utakmice zaostatka.

Bilo je iznenađenja u startnoj postavi Nišlija, pa su se tako nakon dužeg vremena tu našli Marko Mrkić i Riota Noma.

Tokom prvih pola sata domaći su pritiskali i stvarali brojne šanse, ali do pogotka nisu došli. Ipak, to se promenilo u 32. minutu kada je Zoran Tošić pogodio tik pored stative, što čuvar mreže gostiju Mladen Živković nikako nije uspeo da zaustavi.

Nisu se predali niški fudbaleri, pa su nakon toga stvorili 2 lepe prilike, ali nisu uspeli da izjednače. To su kaznili crno-beli pogotkom u nadoknadi vremena prvog dela meča. Dobro su organizovali akciju, prvi pogodak iz ugla terena odbranio je Živković, ali pravo pred Marka Jankovića, koji je lako pogodio prazan gol.

Nakon pauze, Nišlije su mnogo bolje zaigrale, i prema svim parametrima bili bolji rival. U 59. minutu pošlo im je za rukom da smanje vođstvo domaćih, a strelac je bio Milan Pavkov. Nakon kornera, koji je izveo Riota Noma, lopta je otišla ka sredini terena, ali je vraćena gorostasnom napadaču pred gol, koji je lako savladao golmana reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića.

Ipak, „zlatni orlić“ Ognjen Ožegović potrudio se da omogući mirnu završnicu svom timu, postigavši veoma lep pogodak sa ivice kaznenog prostora, tokom 72. minuta.

Posle ubedljivog vođstva Partizana od 3:1, fudbaleri sa „Čaira“ su drastično pali. Tako su Beograđani naneli Radničkom prvi poraz nakon 9 utakmica u Super ligi, pa su Nišlije pale na 6. poziciju, sa osvojenih 18 bodova.

Super liga, 10. kolo: Partizan - Radnički 3:1 (2:0)

Stadion Partizana, Beograd

Publika: 2.500

Glavni sudija: Zoran Široki

Žuti kartoni: Tavamba, Đuričković (Partizan); Noma, Raspopović, Arsić (Radnički)

Strelci: Tošić u 32. minutu, Janković u 46. minutu, Ožegović u 72. minutu (Partizan); Milan Pavkov u 59. minutu (Radnički)

Partizan: Tavamba, Tošić (od 73. Đuričković), Janković (od 75. Pantić), Ostojić, Everton, Radin, Mitrović, Antonov, Miletić, Solomon (od 62. Ožegović), Stojković

Radnički: M. Živković, Mrkić (od 55. D. Živković), Arsić, Aksentijević (od 46. Saša Stojanović), Raspopović, Kovačević, Subić, Jovanović, Pavkov, Noma (od 68. Stanković), Miladinović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    07:05 // 18. 9. 2017.

    a sta ste ocekivali pobedu. uprava napolje

  • Dzo

    05:49 // 18. 9. 2017.

    Zalaganje nula! Niko od igraca nije pokazao volju da se pobedi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: