Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:05, 27. 7. 2019.

| Sport

Radnički ispustio prilike, Crvena zvezda slavila sa 2:0

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Stefan Mihajlović
Crvena zvezda nastupila u bitno izmenjenom sastavu u odnosu na onaj iz kvalifikacija za Ligu šampiona; ilustracija; foto: Vanja Keser

Imao je Radnički svoje prilike, ali ih nije iskoristio. Sa druge strane, Crvena zvezda jeste neke svoje, pa je aktuelni šampion Srbije savladao vicešampiona sa 2:0 u 2. kolu Superlige. Na stadionu "Rajko Mitić" po prvi put ove sezone nastupio je i Nermin Haskić, najbolji strelac Superlige iz prošle sezone.

Iako je Južnim vestima prošle nedelje u Superligi rečeno da Nermin Haskić nije licenciran za narednu sezonu, to se očito u međuvremenu promenilo, s obzirom na to da je Bosanac odigrao poslednjih 20 minuta meča.

Radnički je prvi gol primio krajem prvog poluvremena, kada je golmana Nikolu Petrovića glavom matirao nekadašnji fudbaler Radničkog Milan Pavkov. Drugi gol "pao" je krajem meča, kada je strelac bio El Fardu Ben. Mahom je Crvena zvezda imala inicijativu. Napadala je i uglavnom držala momke u plavim dresovima na svojoj polovini terena. Ipak, Radnički je čekao svoji šansu iz kontre i bio konkretniji.

Stefan Mihajlović imao je prvu priliku na meču, ali je pozicija na kojoj se našao, iako tačno ispred gola, bila nezgodna zbog mnoštva igrača, pa je lopta otišla pored stative. Ubrzo su još jednu dobru priliku imale Nišlije, kada je uporni Nikola Čumić čak 3 puta šutirao na gol, ali prvo ga je izblokirao Hose Kanjas, potom Žander Santana, a ni treća nije bila sreća, pošto je lopta otišla pored gola.

Nemanja Tomić je sa 20 metara imao lep pokušaj, ali ni ovo nije rezultovalo golom, baš kao ni onaj El Fardu Bena nešto ranije.

Radnički je u 40. minutu imao zicer. Veljko Batrović i Milan Borjan našli su se "oči u oči" na 17 metara od gola Crvene zvezde. Fudbaler Radničkog pokušao je da lobuje golmana rivala, ali je lopta udarila Borjana u lice. Batrović se požalio da je reprezentativni golman Kanade pritom igrao rukom van kaznenog prostora, ovaj je to negirao, a sudija Jovan Šegrt ignorisao ovu situaciju.

Kazna zbog propuštene prilike dogodila se već u narednom minutu. Milan Jevtović je ostao sam na ivici kaznenog prostora, centrirao, a Milan Pavkov glavom sa 5 metara od gola poslao lotu iza leđa golmana Nikole Petrovića. Nekadašnji napadač Radničkog proslavio je ovaj gol, a sa tribina stadiona "Rajko Mitić" se zaorilo "hej Pavkov, skoči i daj gol glavom", "rimejka" pesme posvećene nekadašnjem golgeteru crveno-belih Mihajlu Pjanoviću.

Dobar slobodan šut Bena otišao je ka Milošu Degeneku, ali naturalizovani Australijanac nije stigao da je dobro zahvati. Fudbaler sa Komora je imao još jedan odličan potez nešto kasnije, ali je još bolju reakciju na njegov udarac imao Petrović. Odmah potom je kapiten Saša Stojanović majstorski proigrao Srđana Babića i šutirao na gol, ali ga je izblokirao još jedan doskorašnji fudbaler Radničkog Radovan Pankov.

Crveno-beli nisu iskoristili ni indirekt dosuđen u 65. minutu, zbog nesmotrenosti Nikole Stevanovića i golmana Nikole Petrovića. Ipak, rezultat su duplirali 20 minuta kasnije, kada je Marko Ivanić nakon jednog presečenog pasa Radničkog prihvatio loptu, njegov udarac odbranio Petrović, ali se lopta odbila do Bena, koji se iskupio za ono što je propustio na ovom meču.

Priliku da smanji vođstvo Crvene Zvezde imao je 2 minuta kasnije Čumić, kada je lobovao Borjana, ali slabo, pa je Pankov izbacio loptu gotovo sa gol linije.

Radnički sada ima polovičan učinak u Superligi, pošto je zabeležio po jednu pobedu i poraz. U sledećem kolu na "Čairu" će gostovati Javor iz Ivanjice, povratnik u superligaške redove.

Superliga, 2. kolo: Crvena zvezda - Radnički 2:0 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Glavni sudija: Jovan Šegrt

Strelci: 1:0 Pavkov (41. minut), 2:0 Ben (85. minut)

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Pankov, Babić, Žander, Kanjas (od 72. minuta Vulić), Jovančić, Jevtović (od 83. minuta Vukanović), Ben, Simić (od 63. minuta Ivanić) , Pavkov

Radnički: Petrović, Todorovski, Stevanović, Ostojić, S. Đorđević, Bondarenko, Čumić, Tomić, Batrović (od 72. minuta F. Knežević), Stojanović (od 69. minuta Haskić), Mihajlović (od 81. minuta Đilas)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Box

    11:00 // 29. 7. 2019.

    Ulazi Djilas ja ne mogu da verujem. 36 godina !!! Umesto da udje neko Nisko dete od 17-18 godina kad je vec pobednik resen. Da se razumemo za to nije kriv Krunic nego politika kluba. Epa dok je tako Cair mene nece videti.

  • gari

    20:10 // 28. 7. 2019.

    Jel ima još neka budala da ide da gleda Radnički u Nišu??? Svu tu nesposobnu bandu iz uprave na ulicu a ceo tim u "beton ligu" pa sve iz početka !!!!!!

  • deki

    19:36 // 28. 7. 2019.

    Toncev odlazi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: