Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 11. 1. 2013.

| Sport

Radnički iz Pirota počinje pripreme 24. januara

Autor:Izvor:
Adnan-Bi--evi-,-sportski-direktor-Radni-kog.jpg
Sportski direktor Radničkog Adnan Biščević

Fudbaleri pirotskog Radničkog pripeme za prolećni deo prvenstva zvanično počinju 24. januara. Izvestan je dolazak Saše Markova i Miloša Đorđevića, a cilj ostaje isti, prvo mesto na kraju sezone i plasman u Prvu ligu.

Do 18. februara će trenirati u Pirotu, a tada odlaze na Dojransko jezero gde će se pripremati do 3. marta. Pirotski tim će u Makedoniji odigrati 6 pripremnih mečeva, a nakon povratka u Pirot još 2.

Veliki deo tima je radio i za vreme praznika. Imali su samo pet slobodnih dana, dok su ostalo vreme proveli trenirajući pod nadzorom pomoćnog trenera Tošića i kondicionog trenera Milana Stavela.

− Trener je odabrao 12 fudbalera među kojima su i mlađi igrači na koje najozbiljnije računamo. Njima su priključili i iskusniji Miloš Nikolić i Marko Mančić koji i svi oni rade punom parom kako bi spremni dočekali početak priprema − rekao je sportski direktor Radničkog Adnan Biščević.

On je dodao da je najznačajnije napraviti dobru atmosferu, ojačati kolektivni duh i pokazati protivnicima da su namere Radničkog da na kraju bude prvi veoma ozbiljne.

 

Što se tiče pojačanja više će se znati posle 14. januara kada zvanično počinje prelazni rok. Za sada je izvesno da će Ivan Stanojević završiti karijeru kao to da je dolazak dva igrača skoro siguran.

- Ivanu Stanojeviću smo veoma zahvalni jer je veliki deo sebe uložio u klub. On više ne može da obaveze prati potpuno profesionalno jer se pre dve-tri godine zaposlio, a polako mu otkucava i biološki sat. Dovešćemo tri-četiri fudbalera na pozicijama za koje je stručni štab procenio da su najtanje. Izvestan je dolazak Saše Markova koji ima iskustvo i u najboljim je godinama. Na najboljem putu da potpiše ugovor je i mladi Miloš Đorđević, koji je naše dete i koji je bio u Partizanu, a igrao je i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine - rekao je Biščević.

 

Ambicije Radničkog u ovoj polusezoni su poznate, a to je povratak u Prvu ligu Srbije.

Uprava kluba smatra je minus od šest bodova u odnosu na prvoplasirani Sinđelić dostižan. Pored Sinđelića konkurent za prvo mesto je i Radnik iz Surdulice koji se ozbiljno pojačava u toku zimske pauze.

- Tvrdim da smo mi najozbiljniji kandidat i mislim da će to prepoznati i Fudbalski savez i uz regularno takmičenje smatram da možemo da anuliramo tih šest bodova. Sada sam još sigurniji nego na početku sezone jer se klub stabilizovao, odlično se radi i finansije su stabilne - optimista je Biščević.

 

U sezoni 2004/05. Radnički je u ovom rangu takmičenja na kraju prvog dela za niškim Železničarem zaostajao devet bodova, a na kraju sezone pirotski tim je imao šest bodova više od „Želje“ i plasirao se u tadašnju Drugu ligu.

Nikola Đurđić, nekadašnji golgeter Radničkog je u decembru prošle godine potpisao za nemačkog budesligaša Grojter Firt. Već u prvim pripremnim mečevima za novi klub on se istakao golovima i asistencijama. Određeni procenat od ovog transfera pripada i Radničkom s obzirom na to da je on ponikao u pirotskom klubu.

− Naš cilj i vizija je da u svakom momentu imamo bar 4-5 igrača koji igraju u velikim evropskim klubovima i dobijamo određena sredstva od njihovih transfera. To bi uz malu pomoć grada bilo sasvim dovoljno za nesmetano i uspešno funkcionisanje kluba − istakao je sportski direktor Radničkog Adnan Biščević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: