Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 22. 11. 2015.

| Sport

Radnički izgubio od Crvene zvezde na Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
foto: Vanja Keser
Strelac jedinog gola za Radnički; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog nisu uspeli da nanesu prvi poraz Crvenoj zvezdi ove sezone pošto su izgubili rezultatom 2:1 (0:0). Golove za beogradsku ekipu postigli su Katai i Ibanjez, za niški tim precizan je bio kapiten Aleksandar Jovanović.

Nišlije su drugi put zaredom pretrepele poraz na svom terenu, dok je Zvezda zabeležila 15. trijumf u nizu.

foto: Vanja Keser foto: Vanja Keser

Novopečeni reprezentativac Srbije Aleksandar Katai primio je loptu na nekih 25 metara od gola i fenomenalnim udarcem pogodio malu mrežu Jovanovićevog gola koji je bio nemoćan – 0:1. Igrao se 54. minut.

Vođstvo crveno-belih trajalo je desetak minuta. Jedan od najboljih fudbalera Radničkog na ovom meču Marko Tomić dubinskom loptom prebacio je kompletnu odbranu Zvezde, sjajno spojio sa loptom kapitena Jovanovića, koji je lob udarcem matirao Kahrimana – 1:1.

Greška rezervnog fudbalera Apostolovića koštala je domaće boda. U 84. minutu mladi igrač Radničkog “prodao” je loptu na svojoj polovini, Donald je pronašao Ibanjeza, koji se sjajno oslobodio čuvara i savladao Jovanovića -1:2.


foto: Vanja Keser foto: Vanja Keser

Početnih deset minuta proteklo je u borbenoj igri između dva šesnaesterca. Igralo se sa dosta kontakta, ali nijedna ekipa nije uspela da ostvari preimućstvo u posedu lopte.

Prvu priliku na meču, i to veoma dobro, imao je levi bek Radničkog Darko Bulatović. Oduzeo je loptu protivniku na 25 metara od gola i šutem sa dosta efeja pogodio prečku Kahrimanovog gola.

U nastavku prvog poluvremena igra je izgubila na dinamici, obe ekipe nisu uspevale da povežu nekoliko dodavanja i ugroze gol protivnika.

Prvu zrelu šansu gosti su imali u 31. minutu. Petković je nisko centrirao sa desne strane, Sikimić se lepo zagradio, smirio loptu, odigrao povratni pas za Matosa koji je sa ivice šesnaesterca šutirao snažno po zemlji, ali je golman Radničkog bio odlično postavljen.

U finišu prvog poluvremena viđena je po jedna prilika ispred oba gola. Prvo je Ibanjez zakasnio na oštar centaršut Kataia po zemlji, a zatim je posle kornera Radničkog Lakić Pešić bio najbolje pozicioniran, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom završila u naručju Zvezdinog čuvara mreže Kahrimana.


foto: Vanja Keser foto: Vanja Keser

U drugom poluvremenu obe ekipe zaigrale su brže i otvorenije a crveno beli su prvu priliku pretvorili u pogodak.

Gol za izjednačenje Radničkog dao je meču na dinamici, oba trenera zaigrale su otvorenije, ali bez konkretnih šansi. Kada su svi mislili da će ekipe podeliti bodove i da će derbi kola biti završenim nerešenim rezultatom gosti su ponovo došli do vođstva.

Pružili smo koliko možemo u ovom momentu. Šteta zbog te greške kod drugog gola, ali objektivno, Zvezda je za tu nijansu bila bolja - kazao je nakon meča Milan Rastavac, trener Radničkog.

Do kraja snage domaći nisu uspeli da stvore izgledniju šansu za ponovno izjednačenje pa je Zvezda zabeležila 15. trijumf u nizu.

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:0)

STADION: Čair

SUDIJA: Vlado Glođović

ŽUTI KARTONI: Tomić i Zemljanuhin (Radnički), Donald i Jovanović (Crvena zvezda)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Miloš Petrović, Darko Bulatović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Marko Tomić, Petar Đuričković (od 80. minuta Miloš Krstić), Saša Marjanović, Nikola Ašćerić, Aleksandar Jovanović, Anton Zemljanuhin (od 75. minuta Andrija Apostolović).

CRVENA ZVEZDA: Damir Kahriman, Marko Petković, Aleksandar Luković, Vukašin Jovanović, Marko Grujić, Aleksandar Katai, Bruno Oliveira de Matos (od 69. Ugo Vieria), Mičel Donald, Slavoljub Srnić (od 82. minuta Luka Jović), Predrag Sikimić, Luis Ibanjez.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    13:40 // 24. 11. 2015.

    Fenomenalna igra radnickog,prvi put posle dosta vremena da su zaista igrali fudbal sa zvezdom,a ne kao ranije opstrukcija i hitni lopticu u kukuruze.Dajte više nase dece,jer dogodine kad odu penzioneri ostaće samo dugovi i opet borba za opstanak.

  • GARI

    23:33 // 23. 11. 2015.

    Za nijedan izgubljeni mec Radnickog mi nije bilo ovoliko krivo, kao ovaj protiv C.Zvezde, ali bas ! Da su ih barem nadigrali, pa da kazes bili bolji pobedili zasluzeno. U poslednje vreme Radnicki gubi dobijene utakmice ili igra nereseno, na kikseve odbrane ! Do sada je ako neracunamo ovaj mec IZGUBLJENO NAJMANJE 6-8 BODOVA na ovakav nacin !!! Na tabeli bi bili na DRUGOM MESTU !! Sta radi NAPAD ?

  • shaft

    23:31 // 23. 11. 2015.

    Nije sporno,pobedio je onaj tim koji dao gol vise.To je sport!Glavu gore,idemo dalje!Crvenozvezdasi,ne stidite se punog imena svog kluba,to je CRVENA zvezda,skrnavite "od Topole,od Topole", vi ste kvazi-srpski klub!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: