Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:01, 13. 9. 2019.

| Sport

Radnički izgubio od Vojvodine, Lalatović zbog sukoba isključen

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nermin haskic, stadion cair, nis, 13 septembar 2019, foto jv vanja keser
Poraz na "Čairu"; foto: JV / Vanja Keser

U derbju 8. kola Superlige slavili su gosti iz Novog Sada i sa 2:1 (1:1) pobedili na stadionu "Čair" niški Radnički, koji je poveo u 9. minutu, ali je meč završio sa igračem manje. Utakmicu je obeležio i verbalni sukob nekadašnjeg trenera Radničkog, sada stratega Vojvodine, Nenada Lalatovića koji je zbog toga isključen i tokom drugog poluvremena vodio ekipu sa istočne tribine.

Drugu utakmicu zaredom fudbaleri Radničkog doživeli su poraz, a ovog puta prvi put ove sezone izgubili su bodove na svom terenu. Sva tri boda sa "Čaira" odnela je Vojvodina koju predvodi Nenad Lalatović, trener koji je Nišlije prošle sezone vodio do drugog kola kvalifikavcija za Ligu Evrope i do vicešampionskog mesta.

proslava gola radnickog, nis, stadion cair, 13 septembar 2019, foto jv vanja keser Radost kratko trajala; foto: JV / Vanja Keser

Rano, već u 9. minutu, poveo je Radnički golom Stefana Mihajlovića. Pantelić je uputio loš šut iz daljine, ali se na kraju završilo dobro po Radnički jer je akciju pratio Mihajlović i podmetnuo loptu tako da lopta završi u mreži.

Izjednačenje je stiglo u 33. minutu kada je nekadašnji igrač niškog tima, sada član Vojvodine Nikola Drinčić uputio centaršut, a Matić je glavom poslao loptu u gol Radničkog.

radnicki, nis, vojvodina, 13 septembar 2019, foto jv vanja keser foto: JV / Vanja Keser

Preokret i slavlje gostiju (2:1) doneo je u 77. minutu Mladen Devetak koji je sa 25 metera šutirao levom nogom, lopta je prevarila golmana domaćina Nikolu Petroviću i završila u mreži.

Osim golova, utakmicu je obeležio i verbalni sukob trenera novosadskog tima Nenada Lalatović i navijača sa zapadne tribine početkom drugog poluvremena. I ranije su ove dve "strane" imale sukobe, dok Lalatović nije postao trener Radničkog, a ishod ovog bio je crveni karton za šefa struke Vojvodine i vođenje ekipe sa istočne tribine.

Radnički je bolje počeo ovaj meč, nakon gola, u 14. minutu dobru akciju započeo je Đorđević, ali je Čumić zakasnio na loptu. Najavu ofanzive Vojvodina je pokazala u 19. i 21. minutu kada dobre prilike nisu iskoristili Bojić i Eze.

U 58. minutu Vojvodina je imala još jednu veliku šansu, ali je Petrović spasio svoj gol.

Radnički je ostao sa desetoricom igrača jer je u 83. minutu Mihajlović dobio drugi žuti karton zbog udaranja protivničkog igrača. Prvi karton je dobio nakon postignutog gola, zbog skidanja dresa.

Poslednju šansu imao je niški tim i to u poslednjim sekundama meča kada je Haskić uputio udarac glavom sa par metara, ali je loptu sa gol-linije sklonio Saničanin.

Radnički je ostao na petom mestu na tabeli, bar do subote kada igra Partizan. Vojvodina je šestim trijumfom preuzela lidersku poziciju.

RADNIČKI - VOJVODINA 1:2 (1:1)

Stadion "Čair", Niš

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Mihajlović, Todorovski (Radnički), Đurišić, Drinčić, Nikolić, Bojić (Vojvodina).

Crveni karton: Stefan Mihajlović (Radnički)

RADNIČKI: Nikola Petrović, Stefan Đorđević (Stevanović od 57, Ivan Ostojić, Aleksandar Todorovski, Taras Bondarenko, Nermin Haskić, Nikola Čumić (Knežević od 89. minuta), Rebin Sulaka, Stefan Mihajlović, Dušan Pantelić, Veljko Batrović (Meleg od 62. minuta).

VOJVODINA: Emil Rockov, Mladen Devetak, Marko Đurišić (Topić od 87. minuta), Siniša Saničanin, Bojan Matić (Nikolić od 75. minuta), Nikola Drinčić, Petar Bojić, Aranđel Stojković, Ranko Veselinović, Ognjen Đuričin (Đemović od 61. minuta), Eze Vinsent.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    08:40 // 16. 9. 2019.

    Zašto više nema izveštaja o broju gledalaca? (ja izbrojio 245!); E, zato što pravi ljubitelji fudbala ne gledaju LingLong LIGU! Za promenu, bio sam na stadionu i od fudbala video nisam NIŠTA, sem svađu dva ludaka, gde sam i ja sedeo.
    "Meraklije", - nekojiko klinaca, sa jednim transparentom se nečuju ...

  • marko

    21:25 // 15. 9. 2019.

    Niski klub Nislijama

  • Naissus

    10:11 // 15. 9. 2019.

    Otkad ja pričam da je Radnički filijala klub al' me razni "znalci fudbala" napadaju. Ne da su stranački klub nego je neverovatno očigledno koliko to jesu i koliko im se namešta. Imali su od koga i da uče, od onih "raspalih" iz Beograda. Lako je biti prvak u Srbijici, pogotovu ako si predsednički klub. Kad odeš u Evropu, tamo se sve vidi ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: