Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 17. 11. 2012.

| Sport

Radnički izgubio od Vojvodine u Nišu

Autor:Ljubica Stojanović i Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
lukic i aca
Nikola Lukić; foto: Marko Pekić

U 13. kolu Superlige na stadionu Čair fudbaleri Radničkog poraženi su od Vojvodine rezultatom 1:0. Jedini gol za Novosađane dao je Abubakar u 88. minutu.

Treći meč za redom kod kuće Radnički nije uspeo da zabeleži pobedu. Drugi put za redom i drugi uopšte fudbaleri Radničkog sa svog stadiona odlaze poraženi pošto nakon Partizana, Vojvodina je odnela bodove iz Niša.

Iako rezultat to ne pokazuje, Radnički nije bio nadigran i imao je prilike da osvoji sva 3 boda. Međutim, u 88. minutu pogotkom Abubakara koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Radničkog.

ekipa Ekipa Radničkog pre meča

Igrači Radničkog od početka su pokazali veliku želju i napredak u igri. U 10. minutu Vukomanović je nakon centrašuta Aleksandra Jovanovića šutirao u golmana Vojvodine. Minut kasnije, Vojvodina je imala priliku preko Bojovića, ali je odbrana Radničkog reagovala dobro.

Radnički je nastavio sa pritiscima, pa je u 14. minutu Milan Jovanović dobio loptu sa leve strane od Saše Stojanovića, ali je golman Supić izboksovao loptu. Lopta je došla potom do Predraga Stamenkovića, ali je njegova lopta završila u ruke golmana gostiju.

U 19. minutu bila je još jedna šansa Radničkog. Bojan Đorđević je centrirao, loptu je propustio Milan Jovanović do prezimenjaka Aleksandra koji je šutnuo preko gola.

(/slika)

Pokušao je i Marko Ranđelović i 24. minutu iz daleka, ali je lopta otišla preko gola. Videla se želja igrača niškog tima da dođu do gola, ali nisu imali sreće. Vukomanović je u 32. minutu izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Velikiu priliku Vojvodina je imala u 33. minutu preko Abubakara čiji je šut odbranio Miloš Perić. Lopta je išla pod prečku u gol, ali je Perić izbacio u korner.

Novu veliku šansu Vojvodina nije iskoristila nakon kornera kada je Jokić loptom pogodio stativu, a potom je opasnost za Radnički otklonio Saša Stojanović.

igraci-nakon-meca Foto: Marko Pekić

U drugom poluvremenu igrači oba tima su nastavili da opsedaju protivničke golove. U 52. minutu Ajuru iz Vojvodine sa oko 35 metara prebacuje gol Perića. U 54. minutu lopta Saše Stojanovića odlazi preko gola Vojvodine.

Vukomanović je daljine sa leve strane pokušao da iznenadi golmana Supića, ali Radnički i dalje nije uspeo da da gol. U finišu meča je bilo dosta uzbuđenja, u 78. minutu Abubakar je šutirao preko gola, dok je u 80. minutu Radnički imao ogromnu šansu. Aleksandar Bajevski, koji je ušao sa klupe u 65. minutu, primio je loptu od Aleksandra Jovanovića i uputio udarac glavom, ali je lopta udarila spoljni deo mreže.

U 85. minutu Grin je šutirao preko gola. Usledio je gol Vojvodine i pokušaji Radničkog da se približe golu.

Na kraju, Radnički završava 6. meč bez pobede i upisuje 6. poraz. Na 3 meča Radnički nije postigao gol, a sledeći protivnik je Javor u gostima.


Sukob navijača i policije

Pre početka meča došlo je do sukoba dve navijačke grupe. Ispred ulaza za zapadnu tribinu grupe navijača oba kluba su se sukobile. Pojedinci su bacali flaše, petarde i dimne baklje, dok nije došla policija da ih razdvoji.

Policija je u vezi sa tučom privela 5 osoba.

- U toku je rad sa dovedenim licima. Dok se rad sa njima ne završi, ne možemo da znamo da li će i koje mere biti preduzete protiv njih - kaže PR policije Lidija Pavlović.

Pavlović kaže da u incidentu nije bilo povređenih navijača, a da je jedan policajac lakše povređen.

RADNIČKI NIŠ - VOJVODINA (0:0)

Stadion Čair u Nišu

Gledalaca: 4.200

Sudija: Boško Jovanetić iz Užica

Žuti kartoni: Moeira (42. minut), Supić (53.), Trajković (53.) iz Vojvodine

Crveni kartoni:

RADNIČKI: Miloš Perić, Bojan Đorđević, Marko Ranđelović, Miloš Petrović, Branislav Vukomanović, Predrag Stamenković (Dalibor Mitrović od 88. minuta), Miloš Živković, Nikola Lukić, Aleksandar Jovanović, Milan Jovanović (Aleksandar Bajevski od 65. minuta), Saša Stojanović.

VOJVODINA: Nemanja Supić, Nemanja Radoja, Seržinjo Ralf Grin, Branislav Trajković, Milan Bojović (Nebojša Kosović od 65. minuta), Almami da SIlva Moreira (Miroslav Stevanović od 59. minuta), Oumaru Abubakar, Nameka Favou Ajuru, Vladan Pavlović, Aleksandar Katai (Dejan Meleg od 75. minuta), Đorđe Jokić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Stojanovic

    21:39 // 19. 11. 2012.

    Pod hitno menjati trenera covek nezna sta hoce

    • nedamo_acu

      22:27 // 19. 11. 2012.

      Trener je najsvetlija tacka ovog kluba trenutno uz Zorana Bankovica. Ako si pratio kako su tekle pripreme i u kojim uslovima je Aca sastavio ovaj tim ne bi tako pricao.
      Bitno nam je da Aca i ekipa ostanu sto duze zajedno i da se iskristalise ekipa koja ce izgurati prolecni deo. Uputute kritike upravi a ne Aci i igracima jer je njima vise u intersu da daju maksimum jer zive od tog posla a u upravi su politicari kojima je Radnicki hobi.

  • marko

    15:04 // 19. 11. 2012.

    slazem se da neide kako smo svi ocekivali...verovatno he i klub icekivao vise...i strucni stab...i igraci...ali ha verujem da ce posle zinskih priprema da bzde sve bolje...nisu nasi ugraci nista lisiji od igraca iz drugih klubova..nemojte da se zaczdite ako strahinja petrovic ode u veci klub i tamo pokaze dobre partije..a mi ga ovde pljujemo nama nevalja...ili peric..nije bajkovic nista bolji golman od njega...da li je miljkovic bolji bek od djordjevica..nije....da li je mijailovic bolji igrac od lukica...nije...caki stojanovic moze da igra u bilo kom nasem najacem klubu...trener i igraci imaju moju podrsku i u drugom delu idemo na gore..tj u gornji deo tabele

  • idd

    13:24 // 19. 11. 2012.

    neverovatno kakvi smo mi ljudi...koliko se pljuje pi svom klubu...ljudima u klubu...igracima....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: