Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:46, 22. 2. 2021.

| Sport

Radnički konačno slavio, pobeđena Mačva u Šapcu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
radnicki
Konačno pobeda; ilustracija; foto: Vanja Keser

Prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva upisali su fudbaleri Radničkog, koji su u 23. kolu Linglong Superlige savladali ekipu Mačve rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za tim sa „Čaira“ bili su Gavrić i Kasalica.

Samo jedan bod u prve tri utakmice na startu drugog dela prvenstva i dva vezana poraza nisu očekivan učinak Radničkog, pa je pobeda u Šapcu protiv tima sa dna tabele bila moranje. Tako su i pristupili igri fudbaleri iz Niša, jer se mreža golmana Gordića zatresla već u 12. minutu. Nakon duge akcije, Đuričković je solo prodorom prošao po desnoj strani, pronašao Gavrića koji je tek iz drugog pokušaja doveo svoj tim u vođstvo.

Čak 7 igrača mlađa od 21 godine u timu Mačve se nisu predavala, već su se hrabro borili. Ipak, mnogo iskusnija ekipa Radničkog uspela je da održi posed lopte na svojoj strani i maskimalno oteža organizaciju napada domaćem timu. Da se u sam finiš utakmice ne uđe sa minimalnom prednošću i da se izbegne tenzija, u 83. minutu se pobrinuo rezervista Kasalica koji je iskoristio ne baš sjajnu reakciju golmana Mačve.

Međutim, obe ekipe su imale šansu da postignu bar po jedan gol do kraja meča. Prvo je Ristić sprečio Kočara da smanji rezultat, a već u sledećem napadu šansu za treći gol niške ekipe je propustio Marković koji je sa nekih pet metara šutirao pored desne stative.

Nakon utakmice, trener Radničkog Vladimir Gaćinović bio je zadovoljan pobedom svoje ekipe, s obzirom na važnost meča.

Teška i mnogo važna pobeda za nas. Bili smo žestoko uzdrmani posle utakmice i poraza u Novom Pazaru i ovaj trijumf nam je bio neophodan kako bi povratili dobru atmosferu. Mislim da smo zasluženo stigli do sva tri boda, dali smo gol na vreme u prvom poluvremenu i propstili par šansi do kraja. Oni su u nastavku krenuli na sve ili ništa, mi smo našu priliku iskoristili i stavili tačku na ovaj meč- rekao je Gaćinović.

Ovom pobedom Radnički je preskočio na tabeli ekipe Radnika i Metalca i sada sa 34 boda zauzima 8. poziciju. Ekipa iz Šapca je ostala na deobi 18. mesta sa Zlatiborom, a oba tima su sakupila po 17 bodova.

Narednog vikenda na stadion „Čair“ stiže ekipa Spartaka iz Subotice, koja je u ovom kolu poražena od Crvene zvezde nakon preokreta, rezultatom 2:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:49 // 23. 2. 2021.

    Evo, aktivirali se botovi Tonceva, koji u zivotu nisu usli na stadion, jedino sto znaju je da saraju sprejevima grad ! ..., bakljasi, da ih pita covek, koliko igraca izlazi na teren, ne bi znali ! Nije im vazno sto je Radnicki veliki srpski klub, sve bagatelisu, zarad gospodara i sitnih privilegija ! Zato smo dovde i dosli, da zavisimo od zvezde i menadzera( lihvara)!

  • Boban zubni

    07:32 // 23. 2. 2021.

    Pa dobro,ajde do kraja da se ne gube bodovi od ekipa ispod mesta na kojoj je sad Radnički,8 činimi se.

  • Mara

    20:01 // 22. 2. 2021.

    napokon.sve čestitke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: