Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 23. 1. 2019.

| Sport

Radnički kreće za Tursku, putuju i omladinci

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Pripreme za proleće u Turskoj; foto: Vanja Keser

Put turskog Beleka, u kome će provesti dve nedelje, odigrati 5 kontrolnih mečeva i odraditi najveći deo priprema za prolećni deo Superlige, Radnički će krenuti danas. Među putnicima se nalaze i petorica fudbalera iz omladinskog pogona ekipe sa “Čaira”, koji će ovde imati priliku da zasluže mesto u seniorskom sastavu.

Sa ekipom su pošli Milorad Kojić, Aleksa Jovanović, Petar Ristić, Petar Ćirković i Marko Petrović, a po godinama bliži njima nego starijim saigračima su i novajlije Nikola Čumić i Petar Petrović.

Iako Radnički ove sezone beleži odlične rezultate (2. pozicija u Superligi), često je meta kritike činjenica da u startnih 11 vrlo često nema nijednog Nišlije. Očito, u timu sa “Čaira” žele da to promene, pa strateg Nenad Lalatović naglašava da će mladi fudbaleri koji su krenuli u Tursku tu moći da mu dokažu da zaslužuju da se nađu u prvom timu.

Odlazak ove petorice u Tursku je najbolja moguća poruka za sve ostale igrače iz naše Omladinske škole. Ja pomno pratim svaki njihov korak i čim primetim da neko odskače, taj će dobiti šansu da se dokaže u prvom timu. Rukovodstvo kluba im je obezbedilo sve potrebne uslove i na njima je da rade i da napreduju - rekao je Lalatović.

Nišlije će u Beleku odigrati 5 prijateljskih mečeva protiv slovačkih i ruskih timova. Najzvučniji među njima je Rubin iz Kazanja koji će poslednji testirati Radnički - 5. februara.

Protivnici su po meri i biće izazov odmeriti snage sa ekipama poput Spartaka i Rubina. Ipak, nama rezultati u Turskoj nisu bitni. Najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo na najvišem nivou 16. februara, kada nas na našem stadionu čeka izuzetno važan meč u Superligi protiv Čukaričkog - ispričao je Lalatović.

Put Beleka, sem sedmorice omladinaca krenuli su još fudbaleri Marko Živković, Aleksandar Todorovski, Radovan Pankov, Đorđe Crnomarković, Stefan Đorđević, Nikola Stanković, Taras Bondarenko, Nikola Drinčić, Aleksandar Jovanović, Petar Krstić, Riota Noma, Saša Stojanović, Petar Grbić, Lazar Ranđelović, Nermin Haskić, Slađan Nikodijević, Ivan Bulajić, Borivoje Ristić i Damir Kojašević.

Od stručnog štaba tu su Nenad Lalatović, pomoćni treneri Dragan Šarac i Vidak Bratić, trener golmana Miroslav Stanković, ekonom Srđan Mitić, fizioterapeuti Marko Stanković i Vladimir Petković i lekar Miloš Zlatković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    15:21 // 24. 1. 2019.

    mrke nema jer pojma nema

  • milan

    13:22 // 23. 1. 2019.

    da li neko zna mozda zasto mrka nije na spisku za pripreme u tursku

    • Tivat

      00:05 // 24. 1. 2019.

      Mrkao nesto...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: