Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 10. 1. 2022.

| Sport

Radnički počeo pripreme, već ima odlazaka i dolazaka

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
radnički
Krenuli sa pripremama; foto: FK Radnički

Prozivkom igrača i treningom na snegom pokrivenom pomoćnom terenu "Čaira", fudbaleri Radničkog započeli su pripreme za prolećni deo sezone. U Nišu će trenirati do 20. januara, kada putuju u Antaliju, gde će odigrati 6 kontrolnih utakmica.

Zbog bolesti trenera Radoslava Bataka koji je pozitivan na virus korona, prozivku su izvršili sportski direktor Aleksandar Jovanović i pomoćni trener Nikola Trajković.

Sa prozivke si izostali Milan Savić, koji je takođe pozitivan na kovid, Lazar Arsić, Petar Ristić i Nikola Vujadinović, koji su prehlađeni, kao i povređeni Miljan Škrbić.

Pred nama su veoma važne pripreme i moramo dati sve od sebe da maksimalno spremni dočekamo nastavak sezone. Radićemo 10 dana ovde u Nišu, a onda idemo u Antaliju, gde ćemo imati idealne uslove za rad, a odigraćemo i 6 utakmica protiv veoma ozbiljnih timova. Kada je reč o prelaznom roku, biće svakako i odlazaka i dolazaka - rekao je Jovanović.

Tim sa "Čaira" već su napustili štoper Nikola Stevanović i vezista Vanja ilić, a na prozivci su se pojavila i dva pojačanja - Japanac Risouke Nagasava i Rus Artur Sagitov.

Kako su objasnili u niškom klubu, Nagasava igra na poziciji polušpica i bočnog napadača, dok je Sagitov klasični napadač. radnički Batak pozitivan na kovid; foto: FK Radnički

Imamo dobra iskustva sa japanskim fudbalerima i verujemo da će Nagasava nastaviti taj niz. Nagasavu karakterišu brzina i prodornost, a podjednako dobro koristi obe noge. Sagitov je prošao školu Urala i veoma je talentovan igrač. Nećemo mnogo menjati sastav, sačuvaćemo gro tima iz jesenjeg dela sezone, a ukoliko neko bude otišao dovešćemo adekvatnu zamenu - rekao je sportski direktor.

Pored dvojca koji je već napustio Niš, Radnički ima najviše ponuda za mladog reprezentativca Srbije Stefana Mitrovića. On se danas pojavio na prozivci i odradio je trening, a o njegovom odlasku se razmišlja i, kako kažu u klubu, njegova eventualna prodaja bi finansijski stabilizovala klub na duži period.

Stefan je imao odličnu polusezonu i igrački je “eksplodirao”. Za njega vlada veliko interesovanje, klub bi mogao značajno da profitira, ali nećemo brzati. Izvagaćemo brojne ponude i doneti odluku zajedno sa njim, njegovim ocem i njegovim menadžerom. Postoji velika verovatnoća da nas on napusti ove zime - istakao je Jovanović.


6 kontrolnih mečeva u Turskoj

Ekipa će u Nišu raditi do 20. januara, a dan kasnije će otići u tursku Antaliju, gde će ostati do 6. februara i obaviti glavni deo priprema.

Tokom boravka u Antaliji niški tim će odigrati 6 kontrolnih utakmica, a prva je zakazana za 23. januar protiv poljskog tima Pjast Glivice.

Potom slede dueli sa slovačkim Ružemberokom 26. januara, bugarskim Spartakom iz Varne 29. januara, ruskim Himkijem 1. februara i ruskim Torpedom iz Moskve 4. februara.

Generalna proba će biti 5. februara protiv kazahstanskog Kairata, učesnika grupne faze ovosezonske UEFA Lige Konferencija.

Na prozivci Radničkog pojavili su se Damir Kahriman, Bazil Jamkam, Aleksandar Kovačević, Ognjen Bjeličić, Rioeji Mićibući, Borko Duronjić, Aleksandar Pejović, Filip Kasalica, Jevgen Pavlov, Branislav Tomić, Stefan Ilić, Petar Ćirković, Todor Todoroski, Milorad Kojić, Nikola Aksentijević, Ilija Spasić, Aleksa Dušanić, Stefan Mitrović, Andrija Marković, Dimitrije Stevanović, Jovan Štavljanin, Veljko Čarapić, Simeon Ćirić, Strahinja Paković i Veličko Obradović

Prvom timu su priključeni iz omladinske škole i Andrija Marković, Dimitrije Stevanović, Jovan Štavljanin, Veljko Čarapić, Simeon Ćirić, Strahinja Paković i Veličko Obradović, koji će ići u Antaliju i pokušati da se nametnu treneru Bataku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljube

    09:12 // 11. 1. 2022.

    Gde su mladi Kanadjani kojima ste ocigledno bacili prasinu u oci kao i mnogim mladim Niskim i i igracima iz ikoline..vazno da dovodite neke anonimuse iz inostranstva i istrosene igrace a svima je jasno zasto!!!krece promenada kao i svakih 6 meseci...

    • Gospodin

      14:32 // 11. 1. 2022.

      Postovani, drago nam je sto brinete za mlade Kanadjanine. A kako ne biste vise brinuli, obavestavamo vas da su obojica potpisali stipendijske ugovore i da treniraju sa omladincima i kadetima u skoli fudbala Radnickog. Svako dobro! I ne brinite!

  • ђура

    07:26 // 11. 1. 2022.

    Излазак у Европу је сасвим известан . Само напред.

  • Kuzman

    22:21 // 10. 1. 2022.

    A sta je sa onim Kameruncem nije odigrao ni pola minuta za polu sezonu,cija je to kombinacija bila

    • Dektetor lazi

      23:43 // 10. 1. 2022.

      Polako sa kombinacije ostacemo bez igraca!!!! Ali vozni park je veliki!! Bezobrazni ovi iz Popovac prave OZBILJNU OMLADINSKU SKOLU! A ovaj Stevanovic sto ide u Nemacko, jel iz Cacka?! Koliko smo ulozili u igrace iz Radnickog i naplatili, a koliko od igraca iz Cacka i Radnicki i poreski obveznici IZGUBILI?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: