Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 22. 2. 2019.

| Sport

Radnički minimalcem slavio na blatnjavom "Karađorđu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Pankov Radnički fudbal
Tek drugi gol odbrambenog fudbalera u Superligi u dresu Radničkog; foto: Vanja Keser

Uzelo je danak loše stanje terena na stadionu "Karađorđe", te je meč Radničkog i Vojvodine protekao bez mnogo lepih poteza, "lepršave" igre i izglednih prilika. Ipak, Nišlije su iskoristile svoju šansu i postigle jedan gol, dok silni pritisci Novosađana nisu urodili plodom, te su fudbaleri iz Niša zabeležili i 6. pobedu u nizu.

Nije na početku bilo prilika u Novom Sadu, ali je zato bilo mnogo tenzija i prekida. Na samom početku sukobili su se fudbaleri dva tima, pa je i trener niškog sastava Nenad Lalatović bio primoran da razdvaja zavađene strane.

Po prvi put je delovalo kao da Vojvodina može do gola kada je brzonogi Ognjen Đuričin krenuo u kontru i stigao do samog kraja terena, ali je golman Borivoje Ristić uspeo da zagradi loptu i tako stavi tačku na ovu akciju.

Nišlije su se “probudile” nešto kasnije. Dobar šut uputio je Petar Grbić, pa je lopta nezgodno odskočila, ali je golman domaćina Emil Rockov odbio. Usledila su 3 kornera gostiju, od kojih nijedan nije imao epilog za slavlje. Najbliži tome bio je Nikola Drinčić, koji je iz slobodnog udarca pokušao da lobuje previše izašlog Rockova, ali je lopta završila u gornjem delu mreže.

Ponovo se Grbić našao blizu gola rivala, ali je njegov pokušaj centaršuta završio u maloj mreži. Posle dužeg vremena domaćini su imali novu priliku, pošto je Vuk Mitošević poslao solidan slobodni udarac, ali su “kiksnuli” i golman gostiju i fudbaleri Vojvodine.

Tek je počelo drugo poluvreme, a Nišlije su povele. Nakon gužve u kaznenom prostoru Novosađana, Taras Bondarenko poslao je loptu po zemlji do Radovana Pankova, koji je stajao tik ispred gola i rutinski pogodio mrežu svog matičnog kluba.

Kako je Radnički pritiskao u prvom, tako je "Voša" u drugom poluvremenu. Ipak, do gola nisu mogli. Najbolju priliku imali su domaći u 75. minutu, kada je Nemanja Milojević odlično šutirao, ali je odlično reagovao Ristić i odbio tu loptu. Siniša Saničanin je takođe mogao da izjednači rezultat, ali je lopta otišla tik pored gola.

Realna bojazan do samog kraja meča postojala je u taboru Nišlija da neće kući sa celim plenom, ali su ipak uspeli da se odbrane.

Nišlije su zadržale 2. poziciju. U sledećem kolu koje je, prema najavama na sajtu Superlige, na programu sledećeg vikenda, na "Čairu" će se igrati derbi juga, pošto Radničkom gostuje Radnik iz Surdulice.

Superliga, 23. kolo: Vojvodina - Radnički 0:1 (0:0)

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Glavni sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Matić, Graovac, Mitošević, Milojević (Vojvodina); Pankov, Ristić (Radnički)

Strelci: 1:0 Pankov (47. minut)

Vojvodina: Rockov, Devetak, Graovac, Saničanin, Lazarević, Gojkov, Mitošević (od 64. minuta Milojević), Nešković (od 56. minuta Kone), Đuričin (od 71. minuta Srećković), Đurić, Matić

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić, Kojašević (od 64. minuta Noma), Ranđelović (od 75. minuta Petrović), Haskić (od 87. minuta Nikodijević)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    21:52 // 22. 2. 2019.

    Тешко беше ...ветар , мочвара и џомбе. Одбрана шупља, зрела за некол’ко пломбе. Срећом, ни они нису били нешто, па смо 3 бода одрадили вешто... сезона тек почела, немој неко да стење, нема смисла одма’ да бацамо дрвље и камење... идемоооо

  • Јужнопругаш

    20:25 // 22. 2. 2019.

    Браво, момци!! Идемо даље!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: