Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 27. 2. 2023.

| Sport

"Radnički može do pobede" - obojica trenera protiv svojih bivših klubova

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnicki, nis, foto jelena misic
Težak zadatak pred niškim igračima; foto: Jelena Mišić

Ovo proleće počelo je dobro po Radnički, pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana, ali su usledila dva remija i poraz od Napretka u Kruševcu. U utorak, 28. februara na "Čair" dolazi šestoplasirana Vojvodina sa novim trenerom Radoslavom Batakom, nekadašnjim strategom Radničkog. Nišlije čeka težak zadatak, smatra trener Nenad Lalatović koji kaže moraju da vrate pristup igri i da više da žele pobedu od protivnika.

Sve to skupa, ekipu stavlja pod veliki pritisak pred premijernu utakmicu 24. kola protiv Vojvodine, u utorak na Čairu, pred koju je Lalatović, na redovnoj pres konferenciji, govorio o narednom rivalu, ali se i osvrnuo na dešavanja u Kruševcu.

Iza njegove ekipe je poraz od Napretka u Kruševcu za koji Lalatović smatra da nisu zaslužili ni da pobede ni da izgube.

Ja sam apsolutno zadovoljan kako smo odigrali protiv Mladosti, Novog Pazara i drugo poluvreme protiv Radnika. Taj ko nije zadovoljan drugim poluvremenom protiv Radnika, ko ima nešto tu da zameri, taj ne zna da gleda fudbal. Ekipi koja se branila 5-4-1, mi smo stvorili četiri zicera. Slavoljub Đorđević mi je posle meča rekao da ih je Bog pogledao da ne izgube. Imamo problem bonusa i problem realizacije posle odlaska Štulića, to stoji. Petrov nije klasičan gol igrač, Škrbić nije prošao pripreme, Petrović će jednog dana dominirati, još je dete, ali o tome sam već često pričao - kaže Lalatović.

fk radnicki, nis, fudbal, cair, foto jelena misic Utakmica je u utorak od 16 sati; foto: Jelena Mišić Na utakmici protiv Napretka trener Nišlija nije bio u prepoznatljivom i temperamentom izdanju, a kakav će biti protiv Vojvodine, rekao je:

Onaj stari, onakav kakav je bio iza gola u Novom Pazaru, odakle sam gledao utakmicu, ili protiv Mladosti i Radnika na "Čairu". Sudi Srđan Jovanović, naš najbolji sudija, a to znači sigurno odnos 50:50, što je jedino što tražim - rekao je trener.

O protivničkoj ekipi Lalatović ima reči hvale i kaže da su opasni.

Čumić je igrao ovde kada sam ja još prvi put bio trener Radničkog. Neverovatan igrač, poseduje fenomenalnu brzinu, igru jedan na jedan, nepredvidiv je, dribla i levo i desno, traži prostor. Pa Malbašić, još jedan vrhunski fudbaler koga sam trenirao u Vojvodini, posle toga je otišao u Španiju. Simić takođe igrač koji pravi razliku. Topić i Zukić su isto igrali još kod mene u Vojvodini, u isto vreme su mladi, a već iskusni... Moramo da vratimo onaj pristup koji smo imali pre Kruševca, više da želimo pobedu od protivnika - istakao je Lalatović.

Utakmica je u utorak, 28. februara od 16 sati, uz prenos na Areni sport premium 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marin

    20:31 // 28. 2. 2023.

    Tugujem zbog velike bruke i sramote slavnog niškog Radničkog. Tu se očigledno nešto strašno dešava. Pa zar da u godini velikog jubileja Niš izgubi superligaša. Ko Boga vas molim hitno preduzmite sve da klub i grad Niš spasite od potpune bruke i sramote. Verujem Tončevu i Lalatu da to mogu.

  • Razbibriga

    18:41 // 27. 2. 2023.

    Kao i uvek, tralala, la, foliranje a realnost sramotna za Nis i stogodisnji klub, svetle tradicije ! Uprava i Lalatovic, napolje !

  • Petar Stojanovic

    18:38 // 27. 2. 2023.

    Nema dobrog Radnickog sve dok se klub nepeivatizuje,dovedu se tj kupe se mladi perspektivni igraci,do 21 godine komplet,dodju iole normalni i skolovani ljudi tj sportski kadar sa fakultetom,menazment posten i radan iz gradskih porodica,kada merilo bude odanost i postenje tada ce mo se nadati boljitku a do tada molimo se da sto pre ispadnemo iz lige i poceti na ispocetka sa omladinskom skolom .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: