Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:38, 22. 7. 2018.

| Sport

Radnički na "Čairu" ubedljiv protiv Proletera

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radnički
Pobeda na startu Superlige; foto: Vanja Keser

Nisu se mnogo mučili fudbaleri Radničkog u 1. kolu Superlige, pošto su rutinski savladali novajliju Proleter sa 3:1. Uglavnom su Nišlije bile dominantne na "Čairu", a blag pad koncentracije u završnici koštao ih je prvog primljenog gola ove sezone koji nije mogao poremeti slavlje u Nišu.

Dao je šansu trener Nenad Lalatović u ovom meču mladim igračima, a odmarao neke od nosilaca igre. U startnoj postavi našli su se tako Aleksa Jovanović i Lazar Ranđelović, a kasnije je ušao i Petar Ćirković.

Od samog početka je Radnički pokazao nadmoć. Tek što se začulo poznato skandiranje “Beli Krstić”, kao i uvek u 11. minutu, “pao” je i prvi gol na meču. Pred golom Novosađana, Nikola Stanković je centrirao, a Marko Mrkić glavom postigao pogodak.

Sladan Nikodijević je ubrzo potom imao lepu šansu, ali je golman Proletera to odbranio. Ipak, u 29. minutu ostao je nemoćan pred novajlijom u Radničkom, koji je poslao loptu iza njegovih leđa šutnuvši sa više od deset metara i time doneo veću prednost za niški tim.

Pogodio je Mrkić 3 minuta kasnije, ali je taj gol poništen, jer je sudija svirao faul nad golmanom.

U 52. minutu prvu ozbiljniju šansu imali su gosti, kada je sa strane odlično šutirao Milan Mirosavljev, ali je još bolje reagovao i bio na pravom mestu golman Radničkog Mladen Živković.

Okuražila je ova prilika Novosađane, koji su počeli koliko-toliko da prete Nišlijama, čiji su napadi postali blaži.

Andreja Apostolović, koji se nedavno oporavio od povrede, 15 minuta pre kraj meča izveo je lepu akciju, pošto je presekao pas gostiju i sam doterao loptu do gola, ali je njegov udarac ipak otišao preko prečke.

Ubrzo, Radnički je nakon kontre ipak došao do novog pogotka, pošto je Ranđelović asistirao Nikodijeviću, a ovaj mimoišao golmana gostiju u 77. minutu.

Par minuta pre kraja utakmice Proleter je ipak uspeo da postigne gol, pošto je sa peterca šutirao Strahinja Krstevski.

Sada se Nišlije vraćaju svojim obavezama u Ligi Evrope, pošto već u četvrtak gostuju Makabiju u Tel Avivu u drugom kolu kvalifikacija. U Superligi će im sledeća stanica biti Beograd, pošto sledećeg vikenda gostuju aktuelnom šampionu Srbije Crvenoj zvezdi.

Superliga, 1. kolo: Radnički - Proleter 3:1 (2:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Lazar Lukić

Strelci: 1:0 Mrkić (11. minut), 2:0, 3:0 Nikodijević (29. i 77. minut), 3:1 Krstevski (88. minut)

Radnički: Živković, Pankov (od 63. minuta Mijailović), Aksentijević, Stojanović, Mrkić (od 63. Minuta Apostolović), Bondarenko, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Stanković (od 52. minuta Ćirković), Ranđelović, Nikodijević

Proleter: Vesić, Lumbulić, Plavšić, Mirosavljev, Novaković, Čolović, Kočović, Ilić (od 81. Minuta Krstevski), Tanasin, Jablan, Jovanović (od 71. minuta Mitrović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nele

    20:57 // 23. 7. 2018.

    Napad solidan, odbrana suplja. Proleter imao bar 5 dvestopostotne sanse. Protiv Makabija ne sme ovako da ne popiju petardu.

  • deki

    20:06 // 23. 7. 2018.

    Da li će nas javni servis udostojiti prenosom iz Tel Aviva ili ćemo
    gledati Bg blizance ponovo?

  • Difovac

    11:45 // 23. 7. 2018.

    Koliko Nislija ima u postavi Radnickog?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: