Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 19. 7. 2018.

| Sport

Radnički na Gziru optimistično, ali oprezno

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
radnicki vanja keser
Večeras overa plasmana u drugo kolo; foto: JV/Vanja Keser

Plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope Radnički bi trebalo da overi večeras, 19. jula od 18 sati, pošto igra revanš protiv Gzire na Malti. Nišlije imaju veliku zalihu od 4:0 iz prvog meča, pa bi trebalo da ovaj duel bude formalnost, ali trener Nenad Lalatović, koji neće voditi svoj tim sa klupe, upozorava da mogu biti surovo kažnjeni ukoliko ne uđu u meč kao da je 0:0.

Odlično se pokazao srpski tim na “Čairu”, pa optimizma u njihovom taboru ne manjka ni sad. Lalatović, koji će meč posmatrati sa tribina stadiona “Sentenari” zbog isključenja u prvoj utakmici, kaže da publika sada može očekivati još bolju partiju njegovih izabranika.

Nisam bio zadovoljan igrom koju smo prikazali u prvom poluvremenu prvog meča sa Gzirom, ali su već u drugom mnoge stvari bolje funkcionisale. Ovo je nov tim i oscilacije su normalne u fazi uigravanja, jer se ništa ne može postići preko noći. Ubeđen sam da ćemo iz meča u meč biti sve bolji i da će se jasni pomaci videti već ovde na Malti – priča Lalatović.

Njega će na klupi Radničkog menjati njegov pomoćnik Dragan Šarac, koji se požalio na uslove na Malti.

Pred nama je teška utakmica, jer nije lako igrati fudbal u ovim uslovima. Oni su sve učinili da nam otežaju, čak su vodili računa i da termin bude takav da se igra po velikoj sparini, ali mi nemamo pravo na izgovore. Želimo da i ovde pokažemo kvalitet, da i sami sebe uverimo da smo napredovali za sedam dana i da ostvarimo trijumf - kazao je Šarac.

Inače, ovo je prvo zvanično gostovanje Radničkog u inostranstvu nakon 35 godina. Osim ako se ne desi čudo i Maltežinama pođe za rukom da sustignu 4 gola zaostatka iz prvog meča, Nišlije će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Makabi Tel AvivFerencvaroš. Timovi su odigrali nerešeno (1:1) u Mađarskoj, a revanš je zakazan za 19 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: