Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 20. 7. 2022.

| Sport

Radnički na Malti počinje nastup u Evropi, vlažnost vazduha problem

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Utakmica na Malti igra se sutra od 19 sati; foto: Jelena Mišić /JV

Prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija fudbaleri Radničkog odigraće sutra od 19 sati na Malti protiv ekipe Gzire junajted. Niški tim, po rečima trenera Tomislava Sivića, favorit je u predstojećem dvomeču, a kako bi imali više vremena za odmor pred revanš na ”Čairu”, utakmica 3. kola Superlige protiv Kolubare je odložena.

Ubedljiv poraz od Crvene zvezde, pa onda remi 3:3 sa Partizanom na ”Čairu” pokazali su sve kvalitete, ali i slabosti tima iz Niša, koji je pred putovanje na Maltu ostao bez najboljeg igrača Stefana Mitrovića.

Ipak, šef struke Tomisalav Sivić za RTS ističe da je jedini cilj koji imaju njegovi igrači prolazak dalje i okršaj u 3. kolu sa austrijskim Volfsbergerom.

Mi jesmo favoriti i svesni smo toga, ali je ekipa Gzire prethodnih godina pravila iznenađenja, što su ostili Hajduk iz Splita i Slovan iz Bratisalave. Nezgodna su ekipa sa puno stranaca, ali verujemo u naš kvalitet pre svega. Danas nijednu ekipu ne smete potceniti, a utakmice u Superligi su nam pokzale da smo bolji od ekipe sa Malte i da imao pravo da se nadamo dobrom rezultatu - rekao je Sivić.

Problem fudbalerima iz Niša pravi i visoka vlažnost vazduha, što će sigurno predstavljati problem igračima na terenu.

Osnovni cilj je da prođemo dalje, sve ostalo se stavlja u drugi plan. Trenirali smo da osetimo vazduh i podlog, danas ćemo trenirati na stadionu gde ćemo igrati. Uslovi jesu mnogo drugačiji, ali nema pogovora da moramo da se prilagodimo - kaže Sivić.

Olakšavajuća okolnost da se Nišlije plasiraju u dalji tok kvalifikacija biće i to što za vikend neće imati obaveze u Superligi, pošto je na zahtev Radničkog utakmica 3. kola protiv Kolubare odložena, a novi datum odigravanja biće naknadno poznat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mulan

    17:22 // 21. 7. 2022.

    Beograd na vodi, ostatak Srbije u g......
    Nek smo zdravi i zivi

  • komshija

    14:16 // 21. 7. 2022.

    los teren,kisa,sneg...ali ovaj izgovor jos nisam cuo...al ajde..u nedostatku korone daj sta das, pa jos vestacka podloga.au asta ako pocne kisa?.a nasi funkcioneri jesu li cepeni?smeju li na Maltu?sta ako ostanemo bez podrske sa tribina...mislim,daleko je Austrija. ipak srecno Meraklije

    • Razbibriga

      17:39 // 21. 7. 2022.

      Radnicki je srpski klub ! Meraklije su neki Turci !

  • Dusan Dzigurski

    13:37 // 21. 7. 2022.

    Ja sam navijac Vojvodine ali hteo sam danas da pogledam utakmicu Radnickog protiv Gzire. Procitam program na RTS-u veceras i vidim da nece prenositi Radnicki vec samo Cukaricki. Bruka i sramota, zar u Srbiji postoji samo Beograd?

    • Auttrikter

      17:38 // 21. 7. 2022.

      Dobro jutro ! Ajd se cudimo, visedecenijskom bezobrazluku !
      I, opet nista !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: