Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:01, 28. 7. 2022.

| Sport

Radnički nije iskoristio tri vođstva, izgubio posle penala od Gzire u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion čair Radnički
Dobra poseta na "Čairu"; foto: JV / Ljubica Jocić

Ni dobra podrška publike, kao i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, kao ni tri vođstva nisu pomogli fudbalerima Radničkog iz Niša da pobede Gziru sa Malte u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Nišlije su lako primile golove, pa u penal-seriji dali samo jedan gol. Gzira je rezultatom 3:1 penalima (3:3,1:1) i nakon 2:2 u prvom meču obezbedila plasman u treće kolo kvalifikacija.

radnicki gzira, 28 jul, 2022, foto jv jelena misic 1 foto: JV / Jelena Mišić

Niški fudbaleri su tri puta vodili, a Gzira je do 3:3 stigla golom u 117. minutu. Usledili su penali gde su se mnogo bolje snašli gosti sa Malte i Radnički je završio svoju evropsku priču već na prvoj stranici.

Prvi je penal-seriji šutirao kapiten Radničkog Aleksandar Pejović, ali je pogodio prečku. Za Gziru je prvi izvođač i strelac bio Maksvel (1:0 za Gziru).

U drugoj seriji Mesarović je postigao gol za Radnički (1:1), ali je Mendoza doneo Gziri 2:1.

Mićibući je pogodio prečku u trećoj seriji, pa je Pisani iskoristio priliku za vostvo Gzire od 3:1.

Sava Petrov bio je četvrti izvođač, ali mu je golman Radelić Žarkov odbranio penal i doneo slavlje svom timu sa Malte.


radnicki gzira, 28 jul, 2022, foto jv jelena misic 3 foto: JV / Jelena Mišić

Meč su obeležila tri vođstva Radničkog, gol Gzire u poslednjim sekundama regularnog dela, pa u finišu drugog produžetka, gašenje reflektora i prekid, kao i penali. Dobra podrška sa tribina, legendarna podrška iz lože i topli julski dan.

Bolji start je prikazao domaćin, a dobru igru krunisao vođstvom od 1:0 u 14. minutu. Tolordava je bio precizan u petercu gostiju posle sjajno izvedenog kornera Lazara Jovanovića. Nisu imale NIšlije mnogo vremena za slavlje jer je na drugoj strani Žeferson je 45 seknudi kasnije šutirao pod prečku za 1:1.

radnicki gzira, 28 jul, 2022, foto jv jelena misic 5 foto: JV / Jelena Mišić

Dugo se čekao novi gol Radničkog, a čekanje je u 77. minutu prekinuo Sava Petrov. Tada se jedan od reflektora ugasio, ali je kvar brzo rešen, pa posle 8 minuta meč je nastavljen. Pauza izgleda da nije prijala domaćima, što će se videti u poslednjim sekundama produžetka.

Delovalo je da je treće kolo tu, krenulo je slavlje, ali sve je to "palo u vodu" kada je Žeferson iskoristio greške Nišlija i drugim golom na meču u 12. minutu produžetka doneo dva produžetka.

Pejović bio precizan sa "bele tačke" u 102. minutu, a pretodno je Mesarović oboren u gol-šansi. Delovalo je da će Radnički dalje, ali je Gzira ponovo izjednačila (3:3) golom Samuraija u 117. minutu.


radnicki gzira, 28 jul, 2022, foto jv jelena misic 6 foto: JV / Jelena Mišić

Nakon 1:1 fudbaleri Radničkog nisu odustajali od napada, ređali su šanse, ali nisu uspeli ponovo da povedu. Jovanović je u 22. i 24. minutu imao dve šanse, ali nije ozbiljnije ugrozio protivnika.

Arsić se u 29. minutu okušao iz velike udaljenosti, ali nije bio precizan. Deset minuta kasnije nadu Nišlija probudio je Nikola Štulić, ali njegov pokušaj glavom nije ugrozio Gziru.

Sa ivice kaznenog prostora šutirao je Pejović preko prečke u 43. minutu, a dva minuta kasnije šut Lazara Arsića iz okreta odbranio je golman Maltežana.

Na početku drugog poluvrmena, tačnije u 49. minutu Petrov je dobro šutorao, ali nedovoljno precizno. U 53. minutu desila se sporna situacija, Dimić je šutirao, a jedan od igrača Gzire laktom je blokirao šut u svom šesnaestercu. Sudija iz Rumunije nije ništa svirao.

Pokušavali su i igrači Gzire, ali nisu uspevali da ugroze gol domaćih.

mrak na čairu Kratkotrajni mrak; foto: JV / Ljubiša Mitić

Bacili su sve karte na napad Nišlije, stvarali šanse i u 77. minutu poveli sa 2:1. Sava Petrov je bio strelac, ali je dobar nalet Nišlija prekinuo mrak.

Ubrzo je nestalo svetlo na jednom od reflektora, ali posle par minuta je kvar rešen i utakmica se posle skoro 8 minuta nastavila.

Delovalo je da će niški tim sačuvati gol, ali umesto slavlja, usledili su produžeci koje je doneo Žeferson svojim drugim golom u 102. minutu.

Bolje su Nišlije počele u produžecima, imali dve šanse, ali bez realizacije.

"Post" je prekinuo Pejović koji je iskoristio priliku iz penala u 102. minutu. Usledio je odgovor u 117. minutu, pa penali i slavlje Maltežana.

Meč Radničkog i Gzire iz lože je pratio i selektor Srbije rođeni Nišlija Dragan Stojković Piksi koga je publika pozdravila ovacijama.

Gzira će u trećem kolu igrati protiv austrijskog Volfsbergera.

RADNIČKI - GZIRA 3:2 (1:1), (prvi meč 2:2)

Niš, stadion "Čair"

Gledalaca: oko 7.000

Sudija: Andrej Čivulete (Rumunija).

RADNIČKI): Dujmović, Aksentijević, Tolordava, Jovičić, Gaku, Arsić (od 62. Mesarović), Pejović, Dimić (od 62. Mićibući), Jovanović, Štulić (od 62. Tomić), Petrov.

GZIRA: Radelić, Žarkov, Dijas, Menc, Tabone, Ćosić, Skeri, Muskat, Korea Duarte, Gauči (od 66. Medoza), Kolega (od 66. Samurai), Džeferson.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poltron

    19:22 // 29. 7. 2022.

    Ovo je katastrofa treba ugasiti klub a što je bezobrazluk da nisu davali da se unose flašice sa vodom nego su naplaćivali 50 dinara čašu vode. Strašno

  • Дарко Живановић

    13:52 // 29. 7. 2022.

    Одличан резултат, поклоните још неког играча звезди, можда буде још боље!

  • Citizen

    12:27 // 29. 7. 2022.

    Lepa kvota bila za pune dzepove.. Pametno iskoristio to Toncev… Kad ce da napuni dzepove nego protiv ovakvih… Protiv Austrijanaca ne bi bila kvota zanimljiva…

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: