Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 3. 6. 2020.

| Sport

Radnički od 2:0 do poraza, igrač Mančester sitija doneo polufinale Čukaričkom

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Čumić Radnički fudbal
Nezivesno na Banovom brdu; ilustracija; foto:

Iako je za manje od pola sata Radnički uspeo da povede sa 2:0 na Banovom brdu, u četrvrtfinalu Kupa Srbije, Čukarički je preokrenuo i predvođen mladim Slobodanom Tedićem slavio sa 3:2. Nišlije su sve do 82. minuta vodile, ali je golgeter, pozajmljen iz Mančester sitija, tada izjednačio, a u sudijskoj nadoknadi i postavio konačan rezultat.

Derbi četvrtfinala Kupa opravdao je to zvanje, jer je bilo i neizvesnosti i dinamičnosti i golova i preokreta. Ekipa sa "Čaira" je bolje otvorila meč i preko još jednog mladog reprezentativca Srbije Nikole Čumića povela sa 2:0 (pogađao u 14. i 23. minutu). Čukarički je smanjio u 44. minutu, preko penala, a Nišlije svoju priliku sa bele tačke promašile početkom drugog poluvremena.

Nameru Stefana Mihajlovića je pročitao Đorđe Petrović i odbranio, i od tog trenutka je sve krenulo nizbrdo za Nišlije.

Jedan pogodak u 82. i još jedan u 2. minutu nadoknade vremena doneli su slavlje Čukaričkom.

Radnički je tako izgubio i poslednju šanse da se izbori da treću godinu zaredom bude predstavnik Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sledeće što ga očekuje je povratak Superligi, u okviru koje ovog vikenda dočekuje Rad.


Borba mladih snaga Srbije

Radnički je poveo u 14. minutu. Filip Knežević poslao je loptu Nikoli Čumiću, koji je sam prošao odbranu Čukaričkog, stigao na petnaestak metara od gola i pogodio njegov bliži donji ugao.

Ubrzo je Stefan Mihajlović mogao duplira vođstvo gostiju, nakon što mu je Aleksandar Todorovski lepo dodao loptu blizu ivice kaznenog prostora. Mihajlović je gađao isto mesto kao Čumić četiri minuta ranije, ali je poslao pored gola.

Rezultat se promenio na 2:0 već u 23. minutu. Posle kornera, Bojan Letić je asistirao Čumiću, koji se našao na par metara od gola. Fudbaler koga je kupio Olimpijakos, pa vratio na pozajmicu u Radnički poslao je loptu kao golu, ona se odbila, ali pravo na njega, koji je "zakucao" nazad.

Nakon pogotka, 21-godišnji Užičanin je potrčao kao treneru Radoslavu Bataku, zagrlio ga i pokazao na njega, signalizirajući da mu posvećuje gol. Moglo se naslutiti da je razlog jučerašnje pisanje nekih medija da je na pomolu smena na kormilu niškog sastava, što je klub demantovao.

Uprkos rezultatskom deficitu, Čukarički se nije nalazio u podređenoj situaciji. "Brđani" su napadali i više nego njihovi rivali, ali je odbrana gostiju dobro funkcionisala, a golman Borivoje Ristić hvatao sve što je stizalo do njega. Najbolju priliku Čukarički je imao preko Veljka Birmančevića, pošto je fauliran na ivici kazenog prostora. Ipak, slobodnjak je otišao preko gola.

Iz igre domaći nisu uspeli da smanje zaostatak, ali sa bele tačke jesu, u samoj završnici prvog poluvremena (44. minut). Sudija Novak Simović procenio je da je kapiten Nišlija Aleksandar Todorovski igrao rukom, a izvođenja kaznenog udarca se latio pozajmljeni igrač Mančester sitija Slobodan Tedić. Ristić se bacio na pogrešnu stranu, a mladi reprezentativac Srbije poslao loptu u prazan deo gola.

I Radnički je mogao do novog uvećanja prednosti nakon penala. Sudija je procenio da je jedan od fudbalera Čukaričkog igrao rukom u 55. minutu, a Mihajlović se oprobao sa bele tačke. Ipak, golman Đorđe Petrović je pročitao njegovu nameru, bacio se u pravu stranu i odbranio.

Tempo igre je drastično opao u drugom poluvremenu, a kada je već delovalo da će Nišlije slaviti, Tedić je ponovo pronašao put do gola rivala. Asmir Kajević je centrirao, a mladi Podgoričanin prihvatio loptu uz samu aut-liniju. Odatle je šutirao i pogodio - za 2:2, osam minuta pre kraja meča.

I kada je već sve "mirisalo" na penale, u drugom minutu sudijske nadoknade, još jednom je Tedić zatresao mrežu niškog sastava. Lepa akcija Beograđana završena je njegovom egzekucijom. U prestala tri minuta niški sastav nije uspeo da ponovo vrati na egal, iako je malo falilo Nemanji Kojiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Šabac

    16:45 // 4. 6. 2020.

    U Šapcu se zna kada Mačva odigra iz 1 u 2 (obično sa Partizanom) ko dkine kajmak za 30+ kvotu. Ko je u Nišu došao na slicnu ideju, to morate Vi moje drage Nišlije istražiti.

  • Mara

    05:33 // 4. 6. 2020.

    Svaka čast

  • trecepozivac

    20:50 // 3. 6. 2020.

    IVICE ODLAZI!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: