Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 12. 1. 2023.

| Sport

Radnički od danas u Turskoj - bez trojice prvotimaca, sa pet novih igrača

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
DSC_2583
Spremna ekipa za nastavak priprema; foto: JV / Jelena Mišić

Narednih 15 dana fudbaleri Radničkog iz Niša, trenutno 13. ekipe Superlige, provešće u Antaliji gde će odigrati šest ontrolnih utakmica od kojih se za pet znaju imena protivnika. Giorgi Papunašvili, Miljan Škrbić i Stefan Mihajlović nisu pošli sa ekipom, ali tu su novajlije Boris Varga, Petar Mićin, Stefan Marjanović, Nikola Andrić i Stefa Cvetković, a očekuje se da se ovih dana priključi Nemanja Belaković, doskorašnji igrač Lijapaje iz Letonije.

Trener Nenad Lalatović poveo je 27 igrača, a prekobrojni su povređeni Giorgi Papunašvili, Miljan Škrbić i Stefan Mihajlović koji je već napustio ekipu sa "Čaira".

Pred odlazak na pripreme Radnički je potpisao ugovore sa petoricom novajlija:

Radnički je snažniji za petoricu igrača pred odlazak pripreme u turski Belek. U klub su stigli Boris Varga (29), Petar Mićin (24), Stefan Marjanović (28) i Nikola Andrić (30). Takođe, klub je otkupio i ugovor Stefana Cvetkovića, koji je u prvom delu sezone nastupao kao pozajmljen igrač letonske Rige - kažu u Radničkom.

Radnički je u finalnim pregovorima sa Nemanjom Belakovićem, dosadašnjim fudbalerom letonske Lijepaje i očekuje se da ubrzo potpiše ugovor sa timom iz Niša i priključi se novim saigračima.


Protivnici iz Ukrajine, Rusije, Češke, Azerbejdžana i Poljske

U Tursku su otišli golmani Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović i Dragan Rosić, odbrambeni fudbaleri Boris Varga, Filip Frej, Bazil Jamkam, Milan Savić, Tijeri Etongu, Maka Gaku, Nikola Andrić, Andreja Stojanović i Nemanja Jovičić, igrači sredine terena Aleksandar Pejović, Saša Marjanović, Stefan Dimić, Aleksandar Mesarović, Stefan Marjanović, Ognjen Ajdar, Petar Mićin, Stefan Cvetković, Saša Jovanović i Marko Đurišić, kao i apadači Sava Petrov, Nikola Štulić, Matija Petrović, Nemanja Belaković i Viktor Živojinović.

DSC_2583 Spremna ekipa za nastavak priprema; foto: JV / Jelena Mišić Plan je da Radnički u Antaliji budu do 28. januara gde će odigrati šest pripremnih utakmica. Prvi duel je u subotu, 14. januara, a rival će biti poljska Jagelonija, Tri dana kasnije Nišlije će igrati sa Zirom iz Azerbejdžana, a 20. januara je zakazan susret sa češkim Bohemijansom.

Rival 23. januara je ruska ekipa Krila Sovjet iz Samare, a još nije poznato ime protivnika za termin od 26. januara. Dan kasnije ekipa će igrati protiv Metalista 1925 iz Harkova u Ukrajini.

U finišu turskih priprema Lalatović neće moći da računa na golmana Dragana Rosića i napadača Nikolu Štulića koji su na spisku selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija za prijateljski meč protiv SAD-a.

Radnički je 18. decembra počeo pripreme za nastavak sezone koji je 3. februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    20:18 // 12. 1. 2023.

    A, bravo, stigao novi sal za slikanje i razvlacenje ! Toliko su ga ,mnogobrojna " pojacanja" razvlacila, da se ucebao i ustrokavio ! I,svi koji ga razvlace, kazu da im se san ostvario ,da igraju u velikom klubu, da vole Radnicki, kad ,posle 6 meseci- sut karta ! No, dok je ovaca, bice i sisanja , pa nastavite dalje,ovde ima jos mnogo nepismenih i zatucanih ! Kokezanija ostala, Kokeza otisao !

  • Evropo stizemo

    10:29 // 12. 1. 2023.

    Napokon je trener dobio svoje igrace, e sada se cuvajte Zvezdo i Partizanu! Mozda ima jos neki potpis, a da se ne objavljuje?

    • Milorad

      12:08 // 12. 1. 2023.

      A, sudije. Njihove nadoknade !?

  • GOL

    09:34 // 12. 1. 2023.

    napred beli radnički

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: