Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:58, 8. 3. 2014.

| Sport

Radnički odigrao nerešeno sa Radom na Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stojanovic i jovanovic
Saša Stojanović i Aleksandar Jovanović nakon gola Radničkog; foto: Vanja Keser

U 18. kolu Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša igrali su 1:1 (1:1) sa poslednjeplasiranim Radom i tako pali na sedmu poziciju na tabeli Superlige. Jedini gol za Nišlije postigao je Saša Stojanović.

Nišlije su i dalje bez pobede u prolećnom delu sezone i propustile su veliku priliku da obezbede 3 boda protiv poslednjeg Rada. Ovo je peti remi Radničkog na Čairu (bez izgubljenog boda), ali prethodna četiri bila su protiv Partizana, Vojvodine, Jagodine i Crvene zvezde, ekipa koje su iznad niške na tabeli.

Rad je poveo rano, već u 5. minutu golom Nenada Injca koji je pobegao svom čuvaru Milošu Petroviću, koji je pao, pa je igrač Rada potom došao sam do golmana Aleksandra Kesića i postigao gol.

stojanovic Saša Stojanović se raduje nakon postignutog gola; foto: Vanja Keser

Izjednačenje je brzo došlo, tri minuta kasnije, kada je u 8. minutu Saša Stojanović sam prošao odbranu Rada i sa ivice šesnaesterca postigao prelep gol.

Radnički je bolje počeo meč, već u drugom minutu Ivan Pejčić je prošao desnom stranom, dobacio do Strahinje Petrovića koji je bio na suprotnoj strani, a ovaj dodao do sredine Saši Marjanović čija je lopta završila u korneru.

U nastavku meča Radnički je napadao, ali domaći fudbaleri nisu imali ozbiljnijih prilika do pred kraj prvog dela igre.

DSC-0033 Branko Paulejević; foto: Aleksandar Veselić

U 44. minutu Radnički je imao veliku priliku nakon kornera, kada je Kosorić poslao loptu ispred gola Rada, ali je Miloš Petrović zakasnio iako je bio sam ispred golmana protivničke ekipe.

Delovalo je da će niški tim obezbediti pobedu u drugom poluvremenu, ali je sve ostalo na prilikama. U 56. minutu Vladan Pavlović je dobio loptu sa dvadesetak metara i šutnuo je, ali bez opasnijeg napada za domaće.

DSC-0086 Kajo Sančez je debitovao za Radnički; foto: Aleksandar Veselić

Lepu priliku imao je strelac Saša Stojanović prvo u 64. minutu kada je njegova lopta završila pored gola, a potom i u 67. minutu kada je prošao sredinu terena, došao do šesnaesterca gostiju i šutnuo ka golu, ali mu je lopta pogodila spoljni deo mreže. On je tada ispred golmana imao slobodnog Kaja Sančeza, koji je debitovao za Radički dva minuta pre toga, ali se Stojanović odlučio da sam završi akciju.

U 68. minutu Saša Marjanović je centrirao, a Vladan Pavlović je uputio udarac glavom, ali je njegova lopta otišla pored gola.

Nastavio je Radnički sa napadima, pa je u 74. minutu Marjanović pokušao polumakazicama da iznenadi gomana Rada, ali opet je prošlo bez opasnosti po gol Beograđana.

Još jednu izgledniju priliku Radnički je imao u 77. minutu kada je Pavlović krenuo sam, dodao do Stojanovića, ali je ovaj bio u ofsajdu.

tabela Radnički pao za jednu poziciju; foto: superliga.rs

Posle 18 kola Radnički je na 7. poziciji što je za mesto niže u odnosu na prethodno kolo.

Niški tim ima 26 bodova, a ispred njega su Novi Pazar, Jagodina i Vojvodina sa po 28, uz činjenicu da Novosađani imaju meč manje.

Crvena zvezda je prva sa 41 bodom, sledi Partizan sa bodom manje i trećeplasirani Čukarički.

Da bi nastavio san o Evropi Radnički će morati da promeni nešto i da pokuša da prvi prolećni trijumf upiše narednog vikenda kada gostuje Slobodi u Užicu.


Semafori "zakazali"

Iako su radili pre početka utakmice, semafori na tribinama stadiona Čair ugašeni su bili tokom utakmice.

U klubu još nisu potvrdili da li je kvar u pitanju ili nešto drugo.

RADNIČKI - RAD 1:1 (1:1)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Dejan Dimitrijević

Gledalaca: 5.500 (zvanični podaci FK Radnički)

Žuti kartoni: Nenad Injac, Miloš Stanojević, Lazar Ćirković, Srđa Knežević, Branislav Milošević i Nenad Srećković iz Rada, Vladan Pavlović iz Radničkog

Crveni kartoni:

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Vladan Pavlović, Aleksandar Kosorić, Miloš Petrović, Saša Marjanović (Petar Đuričković od 79. minuta), Aleksandar Jovanović, Strahinja Petrović, Dragan Jelić (Aleksandar Trišović od 46. minuta), Saša Stojanović, Ivan Pejčić (Kajo Sančez od 65. minuta).

RAD: Branislav Danilović, Lazar Ćirković, Miloš Stanojević, Aleksandar Simić (Dejan Babić od 54. minuta), Nenad Injac (Ognjen Ožegović od 70. minuta), Nenad Srećković, Aleksandar Lazevski, Nikola Raspopović, Vladimir Radivojević (Saša Kolundžija od 84. minuta), Branilsav Milošević, Srđa Knežević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    18:45 // 10. 3. 2014.

    Krenuce na bolje od sledece utakmice, evo videcete, pocecemo da redjamo pobede, imam takav osecaj da cemo do kraja da bijemo sve redom.. Pazite sta sam vam rekao.. Zivi bili pa videli..

    • remi__

      08:55 // 11. 3. 2014.

      Daj boze da si u pravu,ali gostujemo Slobodi,koja je pokradena u Pazaru i sad ce svim silama juriti bodove,bojim se da ljudi u crnom ne umesaju svoje prste a plus nismo uigrani uopste,tako da...

  • dragan meraklija

    17:00 // 10. 3. 2014.

    Cela liga je unistena jer se sve svodi na rat Partizana i Zvezde. Sramota. Da sacuvamo nas Radnicki i da svake godine budemo bolji. Nema razloga da se medjusobno raspravljamo. Napred momci, nije lose.

  • декс

    12:33 // 10. 3. 2014.

    Целе зиме чекам почетак сезоне. И...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: