Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 6. 10. 2021.

| Sport

Radnički opet o suđenju: Tendenciozno i na našu štetu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stadion čair fk radnicki niš
Saopštenje sa "Čaira"; foto: JV / Lj. J.

Da se prekine sa, kako saopštavaju, tendencioznim suđenjem i da se poveća trenutni broj sudija Superlige, traže iz Fudbalskog kluba Radnički, žaleći se na broj dosuđenih penala u korist timova sa kojima igraju i crvenih kartona koji dobijaju njihovi fudbaleri. Žale se i na kriterijum odabira sudija, pa kažu da se često dešava da sudije iz Novog Sada sude njihove utakmice protiv ekipa iz tog grada.

12. kola odigrano je u jesenjem delu Superlige Srbije, Radnički je za to vreme promenio 4 trenera, računajući i Nenada Lalatovića koji je otišao pre početka sezone, a iz kluba su se oglasili saopštenjem u kome daju svoj pogled na dosadašnji tok prvenstva i način na koji se sude utakmice koje igra tim sa "Čaira".

U 1. kolu protiv Spartaka poništen nam je gol zbog navodnog igranja rukom. To se nigde na snimku ne vidi. Takođe, na toj utakmici smo videli i crveni karton za Radnički, kao i penal za domaćina. U 6. kolu protiv Proletera utakmica je odlučena nepostojećim penalom u korist tima iz Novog Sada (sudio je sudija iz Novog Sada). U 10. kolu protiv Metalca dodeljena su nam dva prestroga žuta kartona, a posebno drugi, gde je faul za Radnički, dok ga sudija dosuđuje za Metalac i daje drugi žuti, odnosno crveni katon našem igraču - saopštavaju iz Radničkog.

Dodaju i da su u 12. kolu na utakmici protiv Vojvodine, kao i na prethodnoj, ostali sa igračem manje, a da su u meču sa Novosađanima igrači dobili 4 žuta kartona, kao i sekretar kluba. Crvene kartone su dobili sportski direktor i pomoćni trener.

Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju - saopštavaju.

Nišlije imaju zamerke i na kriterijum odabira sudija i navode da se na njihovim mečevima dešava da glavni sudija bude iz grada iz kog je i njihov protivnik.

Tako je na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca. To nameće pitanje koliko je veliki taj Lovćenac kada ima toliko fudbalskih sudija i zašto oni uvek sude Radničkom? Da li je taj Lovćenac veći od zapadne i istočne regije, pošto je očigledno da ima više sudija iz tog vojvođanskog sela nego iz pojedinih regiona Srbije. Uostalom, na utakmicama Radničkog nikad nije sudio sudija iz Niša.

Iz Radničkog zahtevaju da se prekine sa tendecioznim suđenjem, kao i da se razmotri povećanje broja sudija da se oni ne bi ponavljali iz kolo u kolo.

Podsetimo, klub sa "Čaira" se i krajem prošle sezone oglasio saopštenjem u kome su se žalili na suđenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    00:09 // 7. 10. 2021.

    Koga bre briga, za sopstenja propalog kluba, Trgovackog ! Ostali samo dresovi i sramocenje kluba , sto izrodi velike igrace i trenere !

  • Naissus

    21:49 // 6. 10. 2021.

    Pa sta ocekujete kad vam sude Zvezdine sudije?? "Elvis" samo radi ono sto mu kazu, kao svojevremeno Mazic.

    Mnogo ste bre zagazili u politiku. Sad mora da trpite

  • Ица

    20:59 // 6. 10. 2021.

    Не трошимо енергију на судије, боље да се припремамо за меч против Крагујевца. Морамо узети бод!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: