Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 20. 5. 2011.

| Sport

"Radnički ostvario prvi cilj"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Uprava Fudbalskog kluba Radnički izrazila je zadovoljstvo plasmanom u Prvu ligu. Naredni cilj je plasman u Superligu do 2013. godine.

- Ostvarili smo cilj, ali nije bilo lako. Imali smo dosta problema, ali su igrači, trener, stručni štab i rukovodtsvo napravili veliki uspeh. Sada nas očekuje teži deo, a to je ostvarimo sledeći cilj i plasman u Superligu - rekao je Saša Marković, sportski direktor kluba.

Radnički je četiri kola pre kraja takmičenja u Srpskoj ligi zabeležio 17 pobeda, 5 remija i 4 poraza, a 4 kola pre kraja ima 12 bodova prednosti u odnosu na pirotski Radnički. Sigurno je da ovakvo fudbalsko ime ne treba da igra u trećem rangu, a kao glavni razlog nekada lošijih igara trener navodi loše terene.

- Čestitam igračima jer su u teškim uslovima radili, trenirali i uspeli 4 kola pre kraja da ostvare cilj. Trebalo je dosta strpljenja i rada da se odradi posao. Mi smo samo jednu utakmicu u ovoj polusezoni odigrali kao domaćini na Čairu. Nemam nameru da objašnjavam za poraze na strani jer su tereni bili loši. Teren je važan za moju igru i ja sam nekada zbog lošeg stanja igrališta morao da menjam taktiku i igrače - rekao je Dragan Ilić, trener Radničkog.

Za mesec i po dana bi trebalo da se završi rekonstrukcija pomoćnih terena u Čairu, gde će fudbaleri Radničkog imati pripreme i treninge. Do kraja godine bi trebalo da bude završena i rekonstrukcija glavnog stadiona.

- Neprihvatljivo je da se razlog loših igara traži u lošim terenima u Srpskoj ligi. Nema opravdanja jer je teren isti i za rivala. Ako hoćemo više ciljeve, onda svi moramo da učestvujemo u tome, da svi pokažemo da volimo Radnički. Moramo zajedno da ostvarimo cilj i da Radnički igra u Superligi. A u narednom periodu treba da vidimo ko može da ostane, a ko ne - rekao je Miloš Simonović, predsednik Skupštine kluba i gradonačelnik Niša.

Plan Uprave je da se plasman u Superligu ostvari do 2013. godine, kada će Radnički proslaviti 90 godina postojanja.

-  Nije mala stvar što je obezbeđen povratak u Prvu ligu, ali nije ni velika. Niš ne treba da se zadovolji statusom drugoligaša. Cilj je da obezbedimo igranje u Superligi do 2013. godine. Dva preduslova za to su da vidimo do 15. jula na koga možemo da računama i infrastruktura. Treba da vidimo koliko nam novih igrača treba, da li smo zadovoljni dosadašnjim pojačanjima. Svi će biti na "skeneru". Radnički je morao da pobeđuje ubedljivije, da bude efikasniji. Stadion Čair će narednog proleća biti u funkciji i to treba da bude veliki motiv svim igračima - dodao je Simonović.


Finansijska konstrukcija

Kako navode u Upravi, igračima se plate redovno isplaćuju, a novac je obezbeđen od sponzora.

- Sponzori prate i rang takmičenja. Plasman u Prvu ligu će sigurno dovesti i nove sponzore. Ali, i druga strana treba da zadovolji. Igrači treba da igraju, a mi da obezbedimo sredstva. Ove godine klub nije uzeo novac od grada, sve smo obezbedili preko sponzora - rekao je Slavoljub Vlajković, predsednik Upravnog odbora Radničkog.


Mesto u Upravnom odboru za predstavnika Meraklija

Poznato je da Radnički, osim imena i tradicije, ima i jednu od najvernijih i najorganizovanijih navijačkih grupa. Da su važan deo kluba, ali i da Uprava račiuna na njih, potvrdio je i Simonović.

- Meraklije su ponos Radničkog i naše reprezentacije. Oni su pružali podršku svim reprezentativnim selekcijama koje su igrale u Nišu. Na sledećoj Skupštini će biti ponuđeno predstavniku Meraklija mesto u Upravnom odboru. I u Prvoj ligi nam treba velika podrška navijača - rekao je Simonović.

Zoran Banković se je potvrdio da su navijači niškog kluba jedan od najvažnijih faktora uspeha.

- Kada se pomene Radnički, onda se misli i na Meraklije. Meraklije su Radnički, to je sigurno. Navijači su deo kluba i to onaj najjači. Oni su broj jedan u našem klubu - rekao je Banković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojkan Vojkan

    23:05 // 26. 5. 2011.

    @ Meraklija

    U nekim stvarima se slažemo a u nekima ne....Volimo Radnički....to je dovoljno....

    E sad...meni je bitno kakav je motiv Simonovića za ulazak u klub....Zato što mi se smučilo epizodno pojavljivanje pojedinih ambicioznih mediokriteta kojima je fudbal na poslednjem mestu u životu a koriste ga samo kao sponu do ljudi pomoću kojih će napuniti džepove....Zato se plašim da u momentu kad prestanu razlozi ili motivi za ulazak Simonovića u Radnički,da će prestati i njegovo interesovanje za Radnički a sve to najdalje do momenta objavljivanja datuma sledećih lokalnih izbora....Što znači.."mačka u džaku"...i nije dugoročno rešenje.Radničkom treba dugoročno rešenje jer su mu planovi vezani za duži rok...razmisli malo pa mi kaži gde grešim?

    Što se tiče trenera....ako misliš da će "leskovački matrapaz" polovnim limuzinama biti bolji trener od ovog dosadašnjeg.Ovaj bar nije koštao......
    Bio bih poprilično zadovoljan npr.da se uprava angažovala da privoli bivšeg trenera Rada Marka Nikolića koji je "slobodan" ali da li je "uprava" dorasla takvom treneru....(navodim samo primer)...Kad angažuješ trenera pa mu kažeš...od igrača imamo to što imamo,teren za sada nemamo,sami perite dresove (što je najmanji problem),treniraj na Vulkanovom igralištu ali ako nisu prethodno zauzeli ragbisti a uz to mu još ne platiš...kakav motiv imaš?Možeš da voliš klub koliko hoćeš ali to ćeš teško moći da namažeš na lebac i daš deci da jedu....isto važi i za igrače...
    Da se razumemo....ovim postovima ne "lobiram" da Dragan Ilić ostane trener Radničkog...pre svega neće ni On to sam, a to je najavio još pre više od mesec dana...ali da ne odlazimo daleko od priče....

    U PLS ćemo imati Indjiju,Čukarički,Radnički (Kg) ili Novi Pazar,Napredak,Sindja,Banat....mnogo "krokodila" a bara mala odnosno samo 2 mesta za SupeLigu....kao što vidiš svi ovi klubovi imaju i "jake likove" koji ne i

  • Meraklija

    13:29 // 25. 5. 2011.

    @ Vojkan

    Kao sto rekoh, ne zanimaju me Simonovicevi motivi za ulazak u klub, ako Radnicki bude imao koristi od toga.

    Sto se Dragana Ilica tice niko mu nije trazio dlaku u jajetu, vec je posle 2 kola bilo evidentno da ne moze da bude trener Radnickog.

    Zar mislis da nije "selski" da se ti fudbaleri koji su zateceni tu i ti koji su dovedeni ponasaju na terenu kao neki manekeni ???!!!! A ovamo znaju da traze pare. Cast izuzecima, ali ih je malo bilo u ovoj polusezoni.

  • Vojkan Vojkan

    07:39 // 25. 5. 2011.

    1.Što se tiče trenera....Ma može i Murinjo,nemam ništa protiv ako će to Real da dovede u Super Ligu pa do Lige Šampiona....stvar je u tome što je bilo otpora prema Draganu Iliću još kod postavljenja a u medjuvremenu mu se tražila "dlaka u jajetu" tokom celog prvenstva.To se prostim uvidom u novinske članke može uporediti.Ako nije dorastao visini zadatka...pa doći će neko ko jeste dorastao zadatim ciljevima i onda je sve OK....samo se plašim da se u tim "kalkulacijama" Radnički ne nadje ponovo u Srpsku Ligu....dok se svi izredjaju i ne ostvare svoje ambicije....
    2.Što se tiče igrača....malo je "selski" da dovedeš igrača ili one koje zatekneš...obećaš im šta im obećaš pa kad ne ispuniš svoje obećanje,izadješ sa stavom.."idi tamo gde ti je bolje"....
    3.Što se tiče Simonovića....ne bi ni ušao u ovu priču oko Radničkog da nije Banana sa Sindjelićem pokušavao to što je pokušavao i fala bogu nije uspeo...mada mislim da od stadiona nisu odustali ali videćemo još....Znači želim da apostrofiram to da Simonović ima "veze" sa fudbalom taman toliko koliko i moja baba sa kvantnom fizikom.....
    4.Što se tiče mog razumevanja fudbala a pre svega fudbalske igre....Razumem ga koliko ga razumem i na osnovu toga donosim svoj stav...Prvi puta sam otišao na utakmicu Radničkog relativno skoro...1970.g. i to protiv Partizana kada smo pobedili 2:1 a za Partizan branio Furtula i igrao Neša Cvetković...i od tada Radnički otpratio na mnogim stadionima širom bivše Jugoslavije uključujući i gostovanja na nekim utakmicama Kupa UEFA....Stara Zagora,Roterdam,Cirih,Linz....svoje godišnje PLAĆENE karte čuvam kao relikvije i ponosan sam na to....Tu ti je odgovor i na to koliko "poznajem" fudbal i koliko volim Radnički ....

    To što si "Meraklija" ti ne daje za pravo da imaš eksluzivitet na ljubav prema Radničkom...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: