Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 9. 12. 2017.

| Sport

Radnički penalom savladao Čukarički i "skočio" na 4. poziciju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Golman gostiju pružio je odličnu partiju i mnogo uticao na krajnji ishod meča; foto: Vanja Keser

Bolji rivali bili su fudbaleri Radničkog tokom cele utakmice i samo se na “Čairu” čekalo kada će dati gol, ali to se dogodilo tek dva minuta pred kraj meča, i to nakon penala. Tako su Nišlije minimalcem savladale Čukarički i upisale 4. pobedu u nizu i "skočile" na 4. poziciju Super lige.

Bilo je prilika i na jednoj i na drugoj strani tokom prvog dela utakmice, neke su lako mogle da se pretvore u pogotke, ali su oba golmana bila sigurna. Za Radnički su najbolje pokušaje imali Riota Noma i Milan Pavkov, dok je sa druge strane opasan šut kapitena Nikole Drinčića zaustavio Mladen Živković.

Kao i tokom poslednjih nekoliko utakmica veliki problem bilo je užasno stanje terena, zbog čega su igrači stalno padali. Usled jednog od njih Asmir Kajević je čak zadobio ozbiljnu povredu, zbog koje su ga odveli u bolnicu.

Buru na tribinama stadiona izazvao je pad Marka Mrkića u kaznenom prostoru, koji sudija nije video kao penal. Pred kraj poluvremena su se “zakačili” Nikola Aksentijević i Miroslav Bogosavac, umešala se i klupa Čukaričkog, pa je sudija i jednom i drugom dodelio po žuti karton.

Nakon sat vremena igre Marko Docić i Aleksandar Jovanović imali su odlične šanse da dovedu svoje timove u vođstvo, ali i posle toga mreže su ostale mirne.

U 76. minutu Slaviša Stojanović je iz “slobodnjaka” odlično dobacio loptu pred gol, ali je Ivan Miladinović jako loše zahvatio glavom i poslao pored stative, a samo 2 minuta kasnije situacija se ponovila, samo je ovog puta Stojanović bio taj koji je loše izveo udarac glavom.

I kada je delovalo kao da će se završiti bez golova, Darko Puškarić je igrao rukom u kaznenom prostoru domaćih, a sudija pokazao na belu tačku. Udarac je izveo Milan Pavkov i rutinski pogodio za 1:0.

U sledećoj utakmici, poslednjoj pred zimsku pauzu, Nišlije će gostovati Radniku u Surdulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ponos juga

    23:47 // 9. 12. 2017.

    Simunović i Miladinović, štoperi, momci koji su došli iz druge lige, prilagodili se timu i fudbalu u rangu više i uspeli da pomognu ekipi da se sačuva gol protiv Čukaričkog. Bravo! Pohvale za ceo tim i stručni štab za ovi i prethodnih par utakmica.

    • ALEKS

      14:34 // 10. 12. 2017.

      Pohvale treneru Milanu I igracima,,,zasto st.stabu,,ne razumem.Milane zao mi je sto odlazis,ali tako je to u srpskom fudbalu.Nas glavni Baja je okruzen maglom,dimom,i slusa neznalice.

  • Јужнопругаш

    16:14 // 9. 12. 2017.

    Одличан меч обзиром на ораницу на којој се играло. Било је грешака, али када се игра срцем и бори за сваку лопту све се прашта.
    Иначе, не каже се пеналом, него са пенала.

    • Filadendron

      00:40 // 10. 12. 2017.

      Zapravo, kaže se "penalom", jer je penal sinonim za kaznu. Ako bi hteo da upotrebiš tu svoju konstrukciju, onda bi u duhu našeg jezika bilo "sa bele tačke". Pozdrav za jug!

    • Bojan I.

      01:14 // 10. 12. 2017.

      Jedino odlično bila je borbenost. Jadno je fudbalsko znanje oba tima. Čak je Čukarički u organizaciji igre bio bolji, dok šanse nisu umeli da iskoriste. Radnički igrom balon lopta 50 metara ne bi mogo da pobedi drugoligaše Škotske. Valjalo bi ih učiti nacrtnu geometriju. Prostor, daj loptu bližnjem svom i sl.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: