Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 7. 5. 2016.

| Sport

Radnički “petardom razneo” Banovo brdo

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiRadnik4.jpg
Drugi put u 3 kola Radnički je slavio rezultatom 5:1; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog pobedili su na gostovanju ekipu Čukaričkog rezultatom 5:1 (4:0) i ostali u borbi za plasman u Evropu. Dvostruki strelci bili su Saša Marjanović i Marko Mrkić, a jednom se u strelce upisao Nemanja Lakić-Pešić.

Reakcija ekipe Milana Rastavca nakon ubedljivog poraza u Čačku teško da je mogla biti bolja. Nišlije su do vrha zatrpale mrežu popularnih “brđana” i pokazale da će se prkosno boriti za evro-scenu u preostala 2 kola.


Pitanje pobednika rešeno za 4 minuta

Mrežu Čukaričkog načeo je defanzivac Nemanja Lakić-Pešić već u 5. minutu. Đuričković je centrirao posle prekida, a najsnalažljiviji u šesnaetercu protivnika bio je štoper niškog tima koji je uklizao i od stative loptu poslao u mrežu - 1:0.

Posle primljenog gola domaćin je preuzeo kontrolu nad utakmicom, pritiskao sa svih strana odbrambeni bedem Radničkog, ali su napadi uglavnom bili jalovi. Okupacija gola Nišlija trajala je nekih pola sata, a onda je usledila snažna kontraofanziva Rastavčeve čete, koja je u 4 minuta čak 3 puta naterala protivničku odbranu da kapitulira.

Prvo je u 33. minutu ponovo posle prekida niški sastav duplirao prednost. Slobodan udarac sa nekih 35 metara izveo je ko drugi nego Saša Marjanović sa namerom da proigra saigrače, ali je lopta preletela sve u šesnaestercu, zbunila golmana domaćih Stevanovića i završila iza njegovih leđa - 2:0.

Usledila se dva identična pogotka mladog Marka Mrkića. U oba slučaja, on je primio loptu na sredini terena i solo-prodorima stvorio sebi situacije 1 na 1 iz kojih je oba puta nadmudrio golmana. Prvi put je plasirao loptu, a drugi put hladnokrvno zaobišao Stevanovića i sproveo loptu u nebranjenu mrežu - 4:0.

U tim trenucima svaka dilema oko pobednika je otklonjena, a tim rezultatom se otišlo na odmor.


Marjanović "overio" pobedu

Gde je stao u prvom, tim iz Niša nastavio je u drugom delu i već u prvom napadu postigao i 5. pogodak. Po golgeterskom učinku na meču Marjanović se priključio Mrkiću i po drugi put zatresao mrežu Čukaričkog. Bulatović je probio po boku, a zatim u šesnaestercu uposlio Marjanoviću koji je rutinskom egzekucijom golmana poslao u jednu, loptu u drugu stranu za popularnu “petardu” - 5:0.

Rasformirani domaćin uspeo je do kraja meča da ublazi poraz prelepim golom rezerviste Saše Jovanovića, koji je u 59. minutu nakon prodora i ulaska u kazneni prostor protivnika raspalio projektil i smestio ga pod prečku gola Aleksandra Jovanovića.

Do kraja meča nije bilo promena, pa je Radnički i u 10. uzastopnom međusobnom duelu ostao neporažen protiv Čukaričkog.


Pred sam početak meča loše vesti po Radnički stigle su stadiona Crvene zvezde gde je glavni konkurent u trci za Evropu Vojvodina savladala crveno-bele, pa je situacija na tabeli i posle ovog kola ostala nepromenjena. Novosađani su na 4. mestu sa 36 bodova, jednim više od Nišlija.

U narednom kolu Radnički na svom Čairu dočekuje Partizan, dok će na novosadskom Karađorđu gostovati čačanski Borac.

ČUKARIČKI - RADNIČKI 1:5 (0:4)

STADION: na Banovom brdu, Beograd

STRELCI: Lakić-Pešić u 5, Marjanović u 33. i 47. i Mrkić u 35. i 36. minutu za Radniči, Jovanović u 59. za Čukarički

SUDIJA: Milorad Mažić (Vrbas)

ŽUTI KARTONI: Lagator (Čukarički)

ČUKARIČKI: Nemanja Stevanović, Lukas Pijasentin, Bojan Ostojić, Stefan Živković, Filip Stojković, Dušan Lagator, Obeng Regan (od 48 Tijago Galvao), Dragoljub Srnić, Staniša Mandić ( od 48. Saša Jovanović), Filip Knežević (od 56. Nemanja Radonjić), Nenad Mirosavljević

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Radoš Bulatović (od 78. Vladimir Đorđević), Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Marko Tomić (od 78. Petar Krstić), Saša Marjanović, Petar Đuričković, Aleksandar M. Jovanović, Andreja Apostolović, Marko Mrkić (od 89. Lazar Mitrović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saki

    08:17 // 10. 5. 2016.

    Nadam se da da nece biti promaje sa zapadne strane!

  • Saki

    09:07 // 9. 5. 2016.

    Da li mozemo da racunamo na obecanje gradonacelnika da ce zapadna tribina stadiona Cair poceti sa izgradnjom po zavrsetku sezone?

    • perisic

      16:48 // 9. 5. 2016.

      Zar sumnjate u mene?!

  • Vasa S. Tajcic

    23:16 // 8. 5. 2016.

    Pitanje svih pitanja je da li Cair ispunjava uslove za evro utakmice?Jer ako treba da igramo kao domacini u Beogradu onda...

    Inace,vrlo vrlo sumnjivi rezultati i u plejofu i plejautu.Nista ovaj novi sistem takmicenja nije promenio nabolje.

    • Raskoljnikov

      15:13 // 10. 5. 2016.

      Izvoli odgovor svih odgovora: Ni stadioni blizanaca ne ispunjavaju UEFA uslove, tako da od igranja van Niša kao domaćin nema ništa! A za regularnost rezultata se slažem, i na žalost, svi oni idu na štetu Radničkog, kako ne bi igrao Evropu. Jug je odavno marginalizovan u svakom pogledu od strane Beograda i severa. Pozdrav!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: