Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 18. 2. 2018.

| Sport

Radnički pobedio Bačku i popeo se na treće mesto Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki
Evropa sve bliža; foto: Vanja Keser

Golovima Slaviše Stojanovića u 24, 27. i 93. i Miloša Petrovića u 87. minutu fudbaleri niškog Radničkog savladali su Bačku rezultatom 4:0 (2:0) u 23. kolu Superlige i 12. pobedom u sezoni došli do treće pozicije na tabeli elitnog ranga takmičenja.

Bez mnogo problema, sigurnom igrom i preciznim izvođenjem dva penala Radnički je zabeležio novu pobedu, šestu u nizu, koja mu je obezbedila treće mesto i približila ga Evropi.

vanja keser Slaviša Stojanović trostruki strelac; foto: Vanja Keser

Nišlije su povele u 24. minutu iz penala, koji je dosuđen nakon što je Varga oborio Babića u šesnaestercu Bačke. Slaviša Stojanović je sigurno i precizno izveo udarac sa "bele tačke".

Tri minuta kasnije Stojanović je duplirao prednost oštrim udarcem po zemlji, nakon što je dobio dugu loptu, a odbrana Bačke loše intervenisala.

Finiš utakmice doneo je nova uzbuđenja na stadionu "Čair". Prvo je u 87. minutu, nakon centrašuta Stanisavljevića gde je lopta sve igrače Bačke preletela, Miloš Petrović se našao na pravom mestu i glavom ubacio loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je trostruki strelac Slaviša Stojanović, ponovo sa "bele tačke". U trećem minutu nadoknade oboren je Stanisavljević, sudija dosudio penal, a Stojanović ponovo bio precizan.

Malo toga zanimljivog, osim golova, bilo je viđeno na utakmici. Radnički je bio siguran i nije dozvolio protivniku da ga ugrozi, pa je tako prolećni deo sezone počeo ubedljivom pobedom.

Niški klub je “preskočio” Spartak iz Subotice i Čukarički i sada je na trećoj poziciji sa 42 boda. U narednom kolu Radnički gostuje Borcu.

RADNIČKI - BAČKA 4:0 (2:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Dragan Čolović

Žuti kartoni: Petrović i Noma (Radnički), Varga, Mićić i Dimitrijević (Bačka)

RADNIČKI: Živković, Saša Stojanović (Stanisavljević od 68. minuta), Slaviša Stojanović, Mrkić (A. Jovanovič od 73.), Aksentijević, Petrović, Subić, Mićić, Noma, Babić (Ćirković od 89.), Bulatović

BAČKA: Jevrić, Varga (M. Bajić od 46.), Bajić, Bjeloš, Ilić, Švonja, Radinović (Dodlek od 46.), Đorić, Mićić (Čeković od 77.), Luković, Dimitrijević.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    22:46 // 19. 2. 2018.

    Čestitke na pobedi, igra(bez komentara)...Kad ce vec jednom da se sredi stadion, a pre svega teren !?!?!!? Oranje mu nije ravno, alo??? Ovo je, kakva-takva "Super Liga Srbije" i ako se kojim slučajem "upadne" u Evropu(makar i kvalifikacije), gde mislite da igrate?? U Beogradu ??

  • Aperkat

    18:57 // 19. 2. 2018.

    Kad treba kritikovati,kritikujmo,kad treba pohvaliti-pohvaljujmo!
    Samo,sta je ovde cudno i cemu euforija,svako onaj ko je ,do juce,igrao seoske lige i treba da ode sa 3,4 komada od polufinaliste Kupa UEFA i kluba treceg grada u Srbiji!
    Pustite Evropu,nema kuce za sta da nas ujede,stadion se raspada,teren oranica,sponzora niotkuda,podmladak niko i ne spominje,marketing ne postoji...

  • Zoki

    23:41 // 18. 2. 2018.

    Cestitke na pobedi,ali DRIM TIM bi morao dosta bolje.Pojacanja?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: