Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 10. 3. 2012.

| Sport

Radnički pobedio Čukarički na Delijskom Visu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki, cukaricki

Fudbaleri Radničkog pobedili su Čukarički rezultatom 2:0 golovima Ivana Pejčića i zadržali tako lidersku poziciju sa 5 bodova više najbližeg pratioca.

Niški Radnički pobedom nad poslednjeplasiranim Čukaričkim počeo je prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbiji. Pohod ka Superligi krenuo je odlično jer, pored pobede nad Čukaričkim, najbliži pratioci su zabeležili remije pa je Real sa Nišave na prvoj poziciji sa 36 bodova i ima 5 više nego Donji Srem.

Utakmica na Delijskom Visu počela je napadom Čukaričkog preko Misinija, ali je novi kapiten Zoran Vasković sačuvao mrežu niškog tima. Odgovor je ubrzo dao Ivan Pejčić koji je pokušao iz daljine da savlada Ristića, ali nije uspeo. U 13. minutu Pejčić je izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla pored gola gostiju. Pejčić je potom u 23. minutu imao dve šanse da donese prednost, ali mu je prvi udarac blokirao jedan igrač odbrane Čukaričkog, a drugi golman.

U 29. minutu ispred gola Čuakričkog Aleksandar Jovanović je dodao loptu Marku Mančiću, koji je prosledio loptu do Ivana Milenkovića, ali ovaj nije stigao. Minut kasnije Ivan Pejčić je ubacio loptu u šesnaesterac Čukaričkog, ali je igrač beogradskog tima blokirao loptu ispred Mančića, koji je posle stigao do lopte ali nije supeo da savlada golmana.

Radost na Delijskom Visu doneo je Ivan Pejčić u 35. minutu kada se najbolje snašao u šesnaestercu protivnika pošto je lopta "preskočila" Mančića. Šansu je imao i Bojan Stamenković, ali je šutnuo preko gola. U prvm poluvremenu imali su prilike i gosti, ali je Vasković bio na visini zadatka.

Drugo poluvreme je počelo napadima domaćih kojima prednost od jednog gola nije bila dovoljna. U 52. minutu Ivan Milenković je izveo slobodan udarac, ali je lopta odletela preko gola. Pet minuta kasnije Milenković je probao da doda Mančiću, ali Marko nije stigao do lopte. Pejčić je dobio jednu loptu sa leve strane ispred šesnaesterca Čukaričkog, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi golmana gostiju.

U 72. minutu Nikola Đurić iz Čukaričkog je srušio Aleksandra Cvetkovića u svom šesnaestercu, pa je sudija svirao penal. Precizan sa "bele tačke" bio je Ivan Pejčić koji je u 73. minutu postavio konačnih 2:0 za Radnički. U nastavku meča Bojan Stamenković je imao priliku, ali se nije najbolje snašao u gužvi ispred gola Ristića.

- Utakmica na početku je uvek nezgodna. Vidimo koliko smo uradili u pripremnom periodu. Video se napredak u igri. Čukarički nije ni malo naivna ekipa, imali su par situacija. Novi igrači su se dobro pokazali. Petrović je pokazao da je pojačanje, Popović i Ivanov su dobili šanse i pokazali da i na njih treba da računamo - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Nakon meča pripadnici Meraklija uručili su poklon Marku Mančića jer je on u izboru navijača bio proglašen najboljim fudbalerom jesenjeg dela prvenstva.

U 19. kolu Prve lige Radnički gostuje ekipi Radničkog u Somboru.

Ostali rezultati 18. kola:

Mladi radnik - Proleter 1:0
Napredak - Radnički (S) 3:0
Banat - Bežanija 0:1
Mladenovac - Kolubara 0:0 
Novi Sad - Teleoptik 1:1
Donji Srem - Mladost (L) 1:1
11.03. u 14h Sloga (K) - Sinđelić
11.03. u 14h Srem - Inđija

Stadion: Stadion na Delijskom Visu; gledalaca: 1.500; sudija: Robert Kiš Čepegi iz Novog Sada; žuti kartoni: Bojan Stamenković (25. minut) i Predrag Stamenković (66. minut) iz Radničkog, Đorđe Radojević (46. minut) i Aleksandar Stojiljković (51. minut) iz Čukaričkog.

RADNIČKI: Vasković, P. Stamenković (Simov od 78. min), Cvetković, B. Stamenković, Dojkić, Petrović, Milenković (Popović od 70. min), Paunović (Ivanov od 90. min), Mančić, Jovanović, I. Pejčić.

ČUKARIČKI: Ristić, Đurić, Popović, Grbić, Dragićević, Trninić, Radojević, Mihajlović (Tomašević od 79. minuta), Ivanović (Nikolić od 65. minuta), Misini (Džiknić od 90. minuta), Stojiljković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Valjevo

    17:33 // 11. 3. 2012.

    Daj Boze da ostane Radnicki 1. pa da napokon imamo Superligu Srbije, a ne Beograda i okoline

  • sonja savic

    12:58 // 11. 3. 2012.

    bravo Radnicki, jedan je Bankovic svaka cast na izboru trenera!!!!!!!!!i igracima!!!!!!!!!

  • Reksi

    20:59 // 10. 3. 2012.

    Do kraja sezone sve sa 1:0 ili 2:0 kod kuce za Real. Videcete....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: