Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 12. 11. 2011.

| Sport

Radnički pobedio Mladi radnik sa 2:0

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_490x370-radnicki-d-srem-GOL
foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri Radničkog savladali su ekipu iz Požarevca golovima Marka Mančića i Bratislava Pejčića i zadržali prvu poziciju sa dva boda više od Teleoptika.

Niški tim je za tri boda bliži tituli jesenjeg prvaka, a što je najvažnije upisao je devetu pobedu i zadržao se na dva boda više od prvog pratioca. Radnički je konačno izašao iz kraće krize i to je pokazao Mladom radniku. Na početku meča igrao se na sredini terena, a prvu ozbiljniju akciju, ali ne i opasnu po gol Radničkog, imao je u 12. minutu Lepojević, ali je Vasković bio na pravom mestu. Bratilsav Pejčić je u 18. minutu sa dvadesetak metara, nakon dodavanja Simovog, pokazao da domaći tim želi sva tri boda, ali je golman gostiju uhvatio loptu. Pritisak Radničkog se nastavio, pa su pokušali i Pejčić i Petar Mitić, ali bez uspeha. Slavlje na tribinama na Delijskom visu doneo je Marko Mančić svojim petim golom u sezoni u 28. minutu. Petar Mitić je počeo akciju, zatim je dodao Aleksandru Jovanoviću koji je poslao loptu u šesnaesterac Mladog radnika i Mančić je glavom ubacio loptu iza gola Nikolića. Pokušaj da duplira vođstvo imao je Ivan Milenković iz slobodnog udarca, ali je lopta za malo preletela gol. U 41. minutu gužvu ispred gola Požarevljana nisu iskoristili Mančić i Simov, pa je rezultat ostao 1:0 u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo još uzbuđenja i prilika domaćina. U 49. minutu Mančić je propustio priliku da postigne i drugi gol pošto je šutirao preko gola. U 70. minutu Aleksandar Jovanović je sa desne strane dodao Mančiću u šesnaestercu gostiju, ali je golman odbranio šut Marka. Deset minuta kasnije Jovanović i Mančić su ponovili akciju, a ishod je bio isti. U 82. minutu svoju priliku je iskoristio Bratislav Pejčić i duplirao prednost. Do kraja meča gosti su imali priliku da postignu gol iz slobodnih udaraca, ali nije bilo opasnosti po gol Nišlija.

- Ovo je kontinuitet igara, nakon Kruševca i Sremske Mitrovice, odigrali smo još bolje. Imali smo četiri-pet prilika, pa smo mogli i ubedljivije da pobedimo. Mladi radnik je u usponu forme, ali smo mi bili bolji - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Radnički je zadržao prvu poziciju sa 30 bodova, a prvi pratilac je Teleoptik koji je sa 3:1 pobedio Srem. u narednom kolu Radnički gostuje Inđiji.

Niš, Stadion na Delisjkom visu
Gledalaca: 2.000
Sudija: Milorad Mažić
Strelci: 1:0 Marko Mančić (28. minut), 2:0 Bratislav Pejčić (82. minut).
Žuti kartoni; Simov, Dojkić, Milekić (Radnički).

Radnički: Vasković, Simov, Dojkić, Milekić, Stamenković N, Pejčić B (Tasić od 85. minuta), Stamneković B, Mitić (Paunović od 77. minuta), Jovanović A, Mančić, Milenković (Mijatović od 63. minuta).

Mladi radnik: Nikolić, Stanojević, Tasić S, Jovanović, Cenić, Tasić A, Miletić, Nedeljković (damnjanović od 86. minuta), Stojanović (Kostić od 89. minuta), Lepojević, Veselinović (Ranković od 84. minuta).

Ostali rezultati:

Teleoptik - Srem 3:1
Donji Srem - Kolubara 3:0
Novi Sad - Bežanija 0:0
Mladenovac - Čukarički 3:2
Banat - Proleter 1:2
Napredak - Inđija 2:1
13.11. u 13h Mladost (L) - Sinđelić
13.11. u 13h Sloga - Radnički (S)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: