Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:29, 20. 5. 2012.

| Sport

Radnički pobedio Napredak

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki milan

Fudbaleri Radničkog savladali su Napredak golom Ivana Pejčića i tom pobedom napravili veliki korak ka plasmanu u Superligu.

Niški Radnički napravio je važan korak ka Duperligi pobedom u derbiju proleća nad Napretkom. Pobedu je doneo gol Ivana Pejčića u 48. minutu nakon dodavanja njegovog prezimenjaka Bratislava. Doneo je pobedu i radost oko 5.000 navijača na stadionu.

Nije bilo mnogo šansi na utakmici na kojoj su igrači niškog tima pokazali borbenost i mnogo bolju organizaciju nego u prethodnim kolima. Napredak je najveću šansu imao u 20. minutu kada je Gavrić ubacio loptu u šesnaesterac Radničkog do Mirosavljevića, ali je opasnost sklonio Zoran Pešić.

U prvom poluvremenu Radnički je stvarao prilike, ali ih nisu iskoristili prvo Aleksandar Jovanović u 40. minutu kada je mu je Predrag Stamenković dodao do šesnaesterca gostiju. Potom, u nadoknadi vremena Bratislav Pejčić je direkt iz slobodonog udarca šutirao na gol, ali je lopta otišla preko prečke.

Početak drugog poluvremena doneo je već opisanu radost, ali Radnički nije tu stao sa opsadom gola Napretka. U 65. mintuu Miloš Petrović je dodao Ivanu Pejčiću koji je bio sam ispred golmana, ali je Krznarić uspeo da izblokira šut.

Četiri kola pre kraja Radnički ima 2 boda više od drugog Donjeg Srema, a 6 od Sloge i 9 od Napretka. Pobeda u sledećem kolu, u sredu, 23. maja na stadionu Deijski Vis, nad Sremom bi mogla da donese odlazak u Superligu.

- Utakmica je stvarala veliki pritisak posle serije loših rezultata. Pokazali smo da zaslužujemo ovu poziciju. Pobedili ekipu koja je u prolećnom delu prvenstva igrala odlično. Igrači su imali odličan odnos, bili koncentrisani na meč. Na pragu smo ulaska u Superligu i utakmica nam daje stimulans da istrajemo u tome - rekao je nakon meča Aleksandar Ilić, trener Radničkog.

Napredak sada ima 9 bodova manje od Radičkog i 6 od drugoplasiranog Donjeg Srema.

- Svaka utakmica bila nam je važna i značila je derbi. Nismo imali snage da pobedimo Radnički. Bila je tvrda utakmica, prava prvenstvena, nismo zaslužili da je izgubimo. Imali smo tri, četiri šanse, ali nismo upseli da izjednačimo. Sve najbolje Radničkom u Superligi - rekao je Aleksandar Kristić, trener Napretka.


RADNIČKI: Vasković, P. Stamenković, Dojkić, Pešić, Đorđević (od 90. A. Petrović), M. Petrović, S. Petrović, Milenković (od 85. B. Stamenković), B. Pejčić (od 64. Paunović), A. Jovanović, I. Pejčić.

NAPREDAK: Krznarić, Jeremić (od 54. Nuhi), Udovičić, Koković, Paunović, Janičić , Milošević (od 59. Petrović), Matić, Račić, Gavrić, Mirosavljević.

Stadion: Mašinca na Delijskom visu.
Gledalaca: 5.000.
Sudija: Miodrag Gogić (Kula) 

Svi rezultati 30. kola:

Radnički Niš - Napredak 1:0
Bežanija - Mladost L 1:1
Mladi radnik - Banat 2:0
Inđija - Mladenovac 2:1
Kolubara - Teleoptik 1:1
Radnički S - D. Srem 0:1
Čukarički - Novi Sad 3:0
Proleter - Sloga 2:1

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jakuza

    16:23 // 21. 5. 2012.

    Bili ste bolji i pobedili ste, pozdrav iz Krusevca, nadam se da cemo vec sledece godine igrati derbi u JSL

    • Pera

      17:31 // 21. 5. 2012.

      Nedao bog ostanite si vi u drugoj ligi

  • Real Sa Nisave

    14:51 // 21. 5. 2012.

    Pojeo ih jed.

  • zasto cutite

    10:11 // 21. 5. 2012.

    Gde su sad oni veliki strucnjaci da prozivaju malo igrace,jedva cekaju los rezultat da pocnu da pljuju sve redom a kladim se da su juce sedeli kuci uz pivo i gledali vojvodinu na tv a osluskivali i cekali kad ce napredak da da gol,epa gospodo zalim sto su igraci i 5000 navijaca vama i takvim slicnima upropastili dan...

    • 101% Нишлија

      11:51 // 21. 5. 2012.

      Стварно,нема нам нешто''пријатеља'' који се овде подписују као ''гробар из Ниша,мишко и нцз'',да чујемо неку ''паметну'' од њих :)))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: