Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 9. 12. 2018.

| Sport

Radnički pobedio Spartak na blatnjavom "Čairu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
blato
Radnićki bolji od Spartaka na čaisrkom blatu; foto: Vanja Keser

Veoma loše stanje terena na stadionu "Čair", koji je bio skoro potpuno blatnjav, onemogućilo je "tečniju igru" u meču 20. kola Superlige, koje su igrali Radnički i subotički Spartak. Ipak, Nišlije su uspele da daju tri gola i slave sa 3:0, čime su nastavili pobednički niz i obezbedili da na zimsku pauzu u najjačem domaćem takmičenju odu sa 2. pozicije, nezavisno od rezultata poslednjeg kola.

Silovito je krenuo Radnički i neprestano obitavao u kaznenom prostoru rivala, pa poveo već u 8. minutu. Centaršut Aleksandra Todorovskog njegov imenjak Stanisavljević prihvatio je glavom i sa razdaljine od desetak metara sproveo loptu u gol.

Par minuta kasnije mogao je Todorovski i da duplira rezultat, ali je golman Miloš Ostojić sjajno reagovao i skinuo tu loptu. Kako je poluvreme odmicalo, tako je i tempo igre na “Čairu” padao. Radnicki-Spartak-2018-Cair-Randjelovic-Djordjevic-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Nišlije ostaju druge i tokom zime; foto: Vanja Keser

Kako su fudbaleri Radničkog otpočeli meč, tako su i drugo poluvreme. Dva dobra pokušaja Stefana Đorđevića, odbranio je Ostojić.

Sa 2:0 povele su Nišlije u 54. minutu. Lazar Ranđelović izašao je pred Ostojića, ovaj odbranio, ali je lopta ostala u njegovoj blizini. Na nju je pošao Stanisavljević, golman Spartaka i tu se snašao, stigao prvi do lopte, ali se u ovoj gužvi ipak najbolje snašao Petar Grbić koji je uspeo da se “progura” do lopte i pošalje je u gornji ugao gola.

Nova promena rezultata dogodila se u 85. minutu, ovog puta uz pomoć gostiju. Centrirao je Nermin Haskić, na gol šutnuo kapiten Aleksandar Jovanović, a Nemanja Tekijaški u pokušaju da pomogne golmanu samo mu je odmogao, pošto je loptu prosledio u gol. Radnicki-Spartak-2018-Cair-Stanisavljevic-Randjelovic-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Navijači dva tima sa iste tribine bodrili ekipe; foto: Vanja Keser

Ovim rezultatom je i završen meč, a na dobru igru, ali i loše stanje terena osvrnuo se nakon utakmice i trener niškog sastava Nenad Lalatović.

Čestitao bih ekipama na prikazanoj igri po jako teškom terenu. Spartak apsolutno zaslužuje da bude u gornjem delu tabele. Mi smo u današnju utakmicu ušli baš onako kako smo se dogovorili. Da damo sve od sebe, da pobedimo i da ostanemo na drugoj poziciji na kraju jesenjeg dela prvenstva, koja nam po svemu što smo prikazali apsolutno pripada. Ovo je veliki uspeh za sve nas. I mojih igrača i stručnog štaba i rukovodstva i navijača i medija koji su sve ovo vreme bili uz Radnički - rekao je Lalatović.

Nišlije su zadržale 2. poziciju na tabeli, a sa njom će otići i na zimsku pauzu, nezavisno od rezultata poslednjeg meča u 2018. godini. Utakmicu 21. kola Radnički će igrati u Kruševcu, gde će gostovati Napretku.

Superliga, 20. kolo: Radnički – Spartak 3:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 1.000

Glavni sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac)

Žuti kartoni: Bondarenko (39. minut), Đenić (81. minut)

Strelci: 1:0 Stanisavljević (8. minut), 2:0 Grbić (54. minut), 3:0 Tekijaški (85. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Crnomarković, Pankov, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 68. minuta Jovanović), Stanisavljević (od 55. minuta Noma), Ranđelović (od 69. minuta Nikodijević), Haskić

Spartak: Ostojić, Milošević (od 73. Dunđerski), Tekijaški, Rakić, Kerkez, Vukčević, Šimura (od 69. minuta Serhi), Đenić, Čou, Torbica (od 78. minuta Milić), Lučić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    22:29 // 9. 12. 2018.

    Tako je to kad je teren tj.stadion dat na odrzavanje Mediani a ne SC.Cair koji je svih ovih godina odrzavao teren.Jos da halu daju vodovodu i to je TO

  • Pantic

    22:26 // 9. 12. 2018.

    Sve cestitke upravi,igracima,treneru na dosadasnjem radu ,nislije ocekuju jos bolje rezultate jer to zasluzujemo,idemo po trofej breeee!

  • Roki

    20:26 // 9. 12. 2018.

    Sad ce sneg da padne pa ce tereni da budu prelepi.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: