Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:51, 23. 4. 2017.

| Sport

Radnički pobedio Voždovac na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Nišlije su imale čvrstu odbranu tokom celog meča; Foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog ponovo su dobro zaigrali i pobedili beogradski Voždovac rezultatom 3:0 na “Čairu” u 2. kolu plej-ofa. Iako utakmica nije obilovala prilikama pred protivničkim golom, u drugom poluvremenu su Beograđani bio značajno motivisaniji, pa je borba za svaku loptu bila žestoka.

Prvi pogodak Radnički je postigao već u 15. minutu, kada se golman Voždovca pod pritiskom Nemanje Kojića previše udaljio od gola, što je na najbolji način iskoristio Lazar Arsić uputivši ne tako snažan, ali precizan šut ka sredini protivničkog gola.  

Ubrzo su Nišlije imale još dve dobre šanse, koje je stvorio Riota Noma i koje su lako mogle da se pretvore u veću prednost za domaće, ali je golman Beograđana bio brz i požrtvovan. Prvu ozbiljniju šansu Voždovac je imao kada je centrirao Nikola Ćirković u 35. minutu, ali je Bojan Zogović to odbranio.

Čim su se vratili na teren, igrači Radničkog izborili su se za korner, nakon čega je nastala gužva pred golom Voždovca, Miloš Petrović je dodao loptu kapitenu Aleksandru Jovanoviću, koji je glavom poslao u protivničku mrežu.

Samo dva minuta nakon što je ušao na teren, Andreja Apostolović je bio brži od ostalih igrača, prihvatio loptu koju mu je poslao Kojić i uspeo da se upiše u strelce za konačnih 3:0, u poslednjim trenucima meča.

Zahvaljujući ovoj pobedi, Radnički je preskočio Voždovac i sada se nalaze na 6. poziciji Superlige, a Napredak je samo bod daleko. Ipak, Mladost je ponovo pobedila, pa su oni sada najozbiljniji konkurent za 4. mesto, koje verovatno vodi u Evropu, sa 5 bodova prednosti u odnosu na Nišlije.

U sledećem kolu, koje se igra sledećeg vikenda, niški tim će na “Čairu” dočekati Javor, od koga su izgubili pre 10 dana, u poslednjem kolu Superlige.

Superliga, plej-of 2. kolo: Radnički - Voždovac 3:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 700

Glavni sudija: Majo Vujović

Žuti kartoni: Ognjen Krasić, Miloš Pavlović (Voždovac) Marko Mrkić, Lazar Arsić, Miloš Stanojević (Radnički)

Strelci: Lazar Arsić (15. minut) Aleksandar Jovanović (47. minut) Andreja Apostolović (90. minut)

Radnički: Zogović, Bulatović, Arsić, Petrović, Tomić (od 65. Miloš Stanojević), Mrkić (od 76. Travančić), Jovanović (od 88. Apostolović), Noma, Stanković, Kojić, Perendija

Voždovac: Popović, Putinčanin, Mihajlov, Sinđić, Filipović, Pavlović, Nikolić, Marinković (od 71. Ješić), Ćirković, Dražić (od 83. Georgijević), Krasić (od 71. Zec)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    21:55 // 25. 4. 2017.

    Mogu samo da kazem da su Volkov i Travancic uzalud dovedeni igraci ogroman propust!

  • da

    00:21 // 24. 4. 2017.

    I onako nisu dobili licencu za Evropu, tako da su džaba krečili. Ne bi pustili Javor da su mislili da mogu u Evropu.

    • sugradjanin

      09:43 // 24. 4. 2017.

      Bravo.Ne vidim ni svrhu ovog plej ofa.

  • Blic

    23:18 // 23. 4. 2017.

    Pratim Radnički preko 40 godina.Nikad manje gledalaca na jednoj utakmici nije bilo nego večeras.Što zbog cene ulaza,što zbog utakmice protiv Javora.Na zapadu je bilo 98 gledaoca.Lično sam ih izbrojao.Na jugu 100-150.Na istoku 200-300.Ranije je na istoku bilo puno žena i dece.Od kako su počeli i njima da naplaćuju karte,nema ni žena ni dece.Samo muškarci,kao u Iranu.Bruka za novo rukovodstvo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: