Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 9. 11. 2013.

| Sport

Radnički pobedio Voždovac sa 2:1

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki-vozdovac,-pobeda
Foto: Saša Đorđević

Golovima Saše Stojanovića i Petra Jovanovića niški Radnički savladao je Voždovac sa 2:1 (1:0) u 12. kolu Superlige i sa 21 bodom ostaje u vrhu tabele.

Radnički je zabeležio drugu pobedu u nizu i 4. u Superligi i to pred svojim navijačima. Niški tim poveo je u 40. minutu golom Saše Stojanovića iz penala koji je na najbbolji način iskoristio priliku koju je iznudio Branko Pauljević nad kojim je načinjen faul u šesnaestercu gostiju.

Pobedu je Radničkom doneo Petar Jovanović prelepim golom. On je primio loptu od Saše Stojanovića na desnoj strani i sa ivice šesnaesterca iskosa zabio loptu u mrežu Voždovca u 68. minutu.

RADNICKI-NIS-VOZDOVAC-026 Foto: Saša Đorđević

Gol za goste iz Beograda postigao je u 50. minutu Stefan Babović kom je loptu dodao Nemanja Obradović, a ovaj iskoristio nepažnju odbrane Radničkog.

Radnički je odlično odigrao prvo poluvreme, imao mnogo šansi, ali ih nije iskoristio. Prvu veliku šansu imao je u 9. minutu Branko Pauljević koji je poveo kontru iz svog šesnaesterca, prošao celu odbranu Voždovca dodao do Saše Stojanovića koji priliku nije iskoristio ispred golmana Voždovca.

Gosti su u 16. minutu imali priliku nakon centaršuta sa desne strane, ali je šut prekinuo Miloš Petrović.

Dva minuta kasnije, posle kornera Radničkog koji je izveo Saša Stojanović, glavom je pokušao Marko Ljubinković da iznenadi golmana Voždovca, ali bez uspeha.

Radnički je u 24. mintu imao veliku šansu kada je Miloš Petrović izneo loptu sa svoje polovine, došao do šesnaesterca gostiju, šutnuo sa ivice i lopta je pogodila prečku.

Domaći su nastavili sa opsadom gola Voždovca, pa je u 30. minutu Saša Stojanović "makazicama" dodao do Hadžibulća, koji nije stigao glavom da zakači loptu.

Novu šansu Radnički je imao u 37. minutu kada je Aleksandar Jovanović uputio pas ka Stojanoviću i ovaj je sa ivice šesnaesterca šutnuo ka golu Beograđana, ali je golman Perić odbranio.

Usledio je penal za Radnički koji je iznudio na ovoj utakmici sjajni Pauljević. Poluvreme je završeno rezultatom 1:0.

RADNICKI-NIS-VOZDOVAC-008 Foto: Saša Đorđević

Na početku drugog dela igre gosti su pružili bolju igru i već u 50. minutu izjednačili. Gol nije zaustavio napade igrača Radničkog koji su u 65. minutu imali novu priliku kada je kapiten Aleksandar Jovanović centrirao ka Pauljeviću, a ovaj igrač glavom dodao do Hadžibulića, ali je lopta otišla u aut.

Radnički je u 68. minutu postigao drugi gol i tako obezbedio pobedu Nišlijama. U nastavku igre bilo je prilika, ali ne ozbiljnijih da se ugrozi gol.

Sliku na kraju je pokvario Stefan Babović nakon dobijanja crvenog kartona.

Nakon 12 kola Radnički ima 21 bod, a trenutno pre mečeva Zvezde, Partizana i Vojvodine, deli prvo mesto sa Partizanom.

U narednom kolu, koje je na programu 23. novembra, Radnički gostuje Spartaku u Subotici.

RADNIČKI - VOŽDOVAC 2:1 (1:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Nenad Đokić

Žuti kartoni: Petar Jovanović (Radnički)

Crveni kartoni: Stefan Babović (Voždovac)

RADNIČKI: Nenad Filipović, Branko Pauljević, Miloš Petrović, Vladan Pavlović, Aleksandar Trišović, Petar Jovanović, Marko Ljubinković (Vladimir Milenković od 65. minuta), Dušan Kolarević, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Sead Hadžibulić (Ivica Jovanović od 82. minuta).

VOŽDOVAC: Nikola Perić, Vladimir Jašić, Nikola Vasiljević, Goran Dragović, Slobodan Lalić, Dušan Mićić, Danilo Sekulić (Dejan Milovanović od 69. minuta), Stefan Babović, Nikola Karaklajić (Ognjen Ožegović od 82. minuta), Adam Marušić (Rade Veljović od 46. minuta), Nemanja Obradović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Invalidi Vozdovac

    20:24 // 15. 11. 2013.

    Fer i korektna igra pobedio je bolji.Cestitamo Radnickom na dobrim partijama i plasman u Evropu ako bog da a mi da krenemo malo bolje i sledece god da idemo u Evropu.Napred Vozdee olee

  • Marko Meraklija

    12:24 // 12. 11. 2013.

    Cela Srbija krvari za Bg. Izdrzavamo ih a oni jos nadmeni, usiljeni umesto da su zahvalni. Dodju kod tvojih drugova Meraklija,Grobare da nam pokazu koliko su jaki a ti im pravis drustvo. Sramota

  • Marko Meraklija

    12:14 // 12. 11. 2013.

    Grobare ne bi ni tada navijao jer smo pocetkom devedesetih imali rts 1,2,3 i mogo si da cujes samo Zvezda i Partizan. Nije se moglo cuti Radnicki pobedio Zvezdu nego Zvezda je danas izgubila drag gled

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: