Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 17. 3. 2013.

| Sport

Radnički pobedio Zvezdu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
skuletic-i-navijaci,-radnicki,-zvezda.jpg
Petar Škuletić nakon gola; foto: Marko Pekić

Golovima Marka Ljubinkovića i Petra Škuletića niški Radnički pobedio je Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 (1:0) pred oko 12.000 ljudi na stadionu Čair.

Radnički iz Niša zabeležio je treću pobedu za redom trijumfom nad Crvenom zvezdom koja je ove sezone sva puta slavila protiv niškog tima. Radnički je odlično odigrao, još jednom pokazao da najbolju inspiraciju ima upravo protiv crveno-belih.

IMG-0309 Foto: Marko Pekić

Prvi gol postigao je Marko Ljubinković u 44. minutu u akciji koju je započeo Saša Stojanović, potom dodao Aleksandru Jovanoviću, a ovaj dodao Ljubinkoviću koji je glavom završio sve. Usledilo je veliko slavlje na Čairu, ali brzo i kraj prvog poluvremena.

Škuletić je u 67. minutu iskoristio dodavanje Stojanovića i bez problema postigao gol, a potom otrčao do južne tribine da proslavi vođstvo od 2:0.

Prvi gol ove polusezone Radnički je primio u na ovoj utakmici u 79. minutu pogotkom Kasalice, nakon dodavanja Milunovića sa desne strane.

Početak utakmice, prvi deo prvog poluvremena protekao je u pokušajima obe ekipe da pronađu "slabu tačku" protivnika. U 28. minutu Jovanović je centrirao, ali je Ljubinković dugo oklevao i njegov šut je bio izblokiran.

IMG-0187 Foto: Marko Pekić

Minut kasnije usledila je kontra Zvezde preko Lazovića koji je dodao Milunoviću, ali je njegov šut izblokiran. U 36. minutu Milijaš je direktno šutirao iz slobodnog udarca, ali je Kesić bez problema odbranio.

U drugom poluvremenu domaći su se malo opustili, ali ne previše. U 47. minutu Savićević je glavom pokušao da iznenadi Kesića, ali je lopta otišla preko gola. U 53. minutu fudbaler Zvezde Petković je dobio prvi žuti karton, a u 62. minutu i drugi i od tada Zvezda je igrala sa desetoricom igrača.

IMG-0342 Foto: Marko Pekić

Ipak, beogradska ekipa je i dalje napadala, čak i više. U 63. minutu Luka Milivojević je iz daljine šutirao ka golu Radničkog, ali je loptu zakačio Kesić i uspešno sačuvao gol.

Kasalica je u 66. minutu pokušao ispred golmana Nišlija da iskoristi gužvu, ali nije imao uspeha. Usledio je gol Škuletića i veliko slavlje na južnoj, zapadnoj i istočnoj tribini.

IMG-0423 Foto: Marko Pekić

U finišu meča Zvezda je pokušavala da postigne gol, ali bez uspeha. Parola "Kec u Nišu" se ostvarila, treća pobeda u nizu i 9. pozicija na tabeli.

Sledi pauza u prvenstvu zbog reprezentacije, a potom Radnički gostuje Smederevu.

Utakmicu je iz lože posmatrao i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović.

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Stadion Čair, Niš

Gledalaca: 12.000

Sudija: Majo Vujović

RADNIČKI: Kesić, Stamenković, Petrović, Živković, Dragićević, Pejčić, Kolarević, Stojanović (od 73’ Đorđević), Ljubinković, Jovanović (od 91’ Mitrović), Škuletić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Pantić, Petković, Mladenović, Milivojević, Milijaš, Kadu (od 46’ Savićević), Lazović (od 60’ Kasalica), Milunović, Mudrinski (od 69’ Dauda).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Никола

    16:51 // 18. 3. 2013.

    Од јуче поподне читам извештаје са утакмице по разним новинама и порталима на нету, читам и разне форуме. Оно што ми "упада у очи" и што ме много нервира је да сви причају како је Звезда играла лоше, како су они криви што су изгубули, лоша им управа, цела екипа... Нико бре не помену сјајну поставку игре Радничког, одлично залагање наших играча, пожртвованост. Ми смо бре победили јер смо одлично одиграли а не зато што је Звезда слаба, то треба свима да буде јасно!
    Ајде сад наша управа нека искористи ово пролеће па нека набаци неке озбиљне спонзоре да би се већина ових играча сачувала, да се доведе још неко појачање, а онда следеће сезоне да размишљамо о борби за прва 4 места. То стварно заслужујемо и по реномеу клуба и по величини града. А да не помињем како се у граду поново осећа дух Радничког као у она стара времена, "старији" навијачи се тога сигурно сећају...

    Кец у Нишу!!!

  • johny

    10:47 // 18. 3. 2013.

    A Vucic place a Covic ga tesi

  • Real

    10:40 // 18. 3. 2013.

    I kada kosti ostare...

    Bravo momci, svako komentar osim HVALA I BRAVO bio bi suvišan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: