Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 8. 1. 2024.

| Sport

Radnički počeo pripreme - prvi radni dan i druga promocija Trajkovića

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bratislav ristic i nikola trajkovic, radnicki, foto jelena misic
Ristić i Trajković za novi Radnički; foto: Jelena Mišić

Mesec dana pred početak prolećnog dela sezone u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša predstavljen je Nikola Trajković, trener koji je počeo ovu sezonu na klupi ekipe sa "Čaira". Nakon pauze od pet mečeva, Trajković se vratio u Niš, a kaže da je "prioritet svih prioriteta da ostanu u Superligi". Pripreme počinju 22 igrača, a novi sportski direktor Bratislav Ristić kaže da će "biti dosta promena u igračkom kadru". Glavni deo priprema Radnički će obaviti u Turskoj.

Počeo je letnje pripreme sa ekipom, vodio je tim na 14 mečeva u Superligi, a onda je nakon 13 osvojenih bodova i poraza od Novog Pazara podneo ostavku. Radnički je sa Slavoljubom Đorđevićem odigrao još 5 utakmica u elitnom rangu, a onda se na klupu vratio Nikola Trajković.

Prioritet svih prioriteta je da ostanemo u Superligi, a moj lični cilj je da to probamo da uradimo bez onih stresnih baraž utakmica. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremati protivnika po protivnika, pa ćemo videti gde ćemo na kraju stići. Bio sam upućen u sve što se u međuvremenu dešavalo u Radničkom, pratio sam, ne mislim da smo u ovom periodu dok nisam bio tu nešto puno izgubili. I trener Slavoljub Đorđević radio je kvalitetan posao, poznajem ga lično, znam da je disciplinovan, profesionalan. Gledao sam utakmice, imao je iste probleme sa kojima sam se i ja suočavao. Sigurno da je ekipa pod njim napredovala u nekim drugim segmentima, pokušaćemo i to da iskoristimo - rekao je Trajković.

stadion cair, radnicki, foto jelena misic Prvi deo prirema u Nišu, potom Turska; foto: Jelena Mišić "Klub se nalazi u situaciji koja nije baš zavidna", dodaje Trajković ističe da misli da je delom i on za to odgovoran.

Kada sam razgovarao sa ljudima iz kluba i saznao za sve promene koje će se desiti u sportskom sektoru, ako klub već veruje u mene i u to što sam radio, ne bi bilo fer da sada samo gledam sa strane. Uz adekvatan rad i pojačanja, možemo da dignemo Radnički na poziciju da se ne ispadne ove godine, a sledeće još na neki viši stepenik. Poznajem kompletan igrački kadar, situaciju u klubu i sigurno je da je i to opredelilo rukovodstvo Radničkog za mene. Opet kažem, imam neku moralnu odgovornost kao neko ko je započeo sezonu, da je završim na najbolji mogući način - kaže trener.

U Radnički su stigla inova imena - reprezentativac Kameruna Kolins Fai i napadač iz Bosne i Hercegovine Semir Smajlagić, a dosad su otišli kapiten Aleksandar Pejović, Lazar Pavlović, Nikola Vlajković, Miljan Škrbić, kao i svi igrači iz Afrike osim Bazila Jamkama.

Moja želja je da, ako je moguće, dovedemo još jednog kvalitetnog 'box-to-box' igrača, neku šesticu ili osmicu. Naravno, ako se 'otvori' nešto u ofanzivnom delu, da odreagujemo. Nisam neko ko širi paniku, sa ovim igračima koje imamo možemo da počnemo pripreme, sve što se bude otvaralo, gledaćemo da rešimo - kaže Trajković.

Novi sportski direktor Radničkog Bratislav Ristić rekao je da, pored onih igrača koji su otišli, klub ne računa na Sašu Marjanovića.

Biće dosta promena u igračkom kadru. Polusezona je, ali ponašamo se kao da počinje sezona. Sitiuacija jeste teška, ali sam uveren da ćemo podići klub na svim nivoima, pre svega u igračkom kadru. Kostur ekipe je ostao, doveli smo do sada dva nova igrača biće tri do četiri pojačanja, u dogovoru sa trenerom radimo na tome. Možda već danas još jedan, do polaska na pripreme još jedan do dva. Prelazni rok traje do 16. februara, a do tada ćemo se potruditi da dovedemo još dva kvalitetna igrača - rekao je Ristić.

Radnički će glavni deo priprema obaviti u Turskoj, kao i ranijih godina.

Prvi deo priprema, taj fizički deo, obavićemo u Nišu. Od 17. do 31. januara bićemo u Antaliji. Imamo već dogovorena tri protivnika, tražimo još jednog za 30. januar. Prethodno ćemo, 20. januara igrati protiv olimpijske reprezentacije Uzbekistana, četiri dana kasnije protiv Karvine i 24. januara protiv Slovačkog -rekao je Trajković.

Radnički je ovu kalendarsku godinu završio na pretposlednjoj poziciji sa 17 bodova. Nastavak šampionata je 10. februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gurman

    12:14 // 9. 1. 2024.

    Te Ambicije je mogao da ostvari i bilo koji trener i Niša a ne oni dovode baš Trajkovica koji je doveo Radnički tu gde je sada..sigurno tu ima nesto vise od igre hm...

  • Mirko

    10:20 // 9. 1. 2024.

    Na žalost uspeh je da Radnički samo opstane u super ligi!!!sa ovom upravom i nece biti bolje..Tončev baca prašinu ljudima u oči kao doveo sportskog direktora i sve ostaje isto ništa se ne menja samo interes je njima bitan!!!

  • ђура

    09:35 // 9. 1. 2024.

    Koји су критеријуми новог спортског директора код избора тренера ?. Ново постављени тренер има резултат од 0,8 бода по утакмици ! Невероватно !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: