Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 10. 6. 2019.

| Sport

Radnički počeo pripreme u okrnjenom sastavu

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Čair Radnički fudbaleri trče
Za sada od novajlija pristigli samo Makarić i Batrović; foto: JV/M.J.

Još mesec dana ostalo je do prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Radnički je počeo sa pripremama, ali bez adekvatnih zamena za one igrače koji su otišli iz tima, jer sem ranije predstavljenog Milana Makarića, na “Čair” stigao još samo Veljko Batrović. Trener niškog tima Nenad Lalatović napominje da o ambicijama za narednu sezonu neće govoriti dok se ne ispune njegovi zahtevi za dovođenje igrača.

Lalatović kaže da će morati do kraja nedelje da kompletiraju sastav, kako bi bilo vremena za uigravanje. Ekipa će do 20. juna trenirati na "Čairu" čiji se teren obnavlja, a potom odlazi u Sloveniju, gde će boraviti do 3. jula. Potom su u planu povratak u Srbiju i poslednje pripreme pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojima ih prvi meč očekuje 11. jula. Protiv koga i gde, znaće se za 9 dana, kada će se održati žreb.

Ambicije su uvek iste, Radnički je među najvećim klubovima u Srbiji i ambicije su da probamo da ponovimo istu sezonu, što će biti jako teško. Da bih ja lično pričao mogu da kažem tek kada se ispune zahtevi za dovođenje igrača. To što je otišlo, to mora i da se dovede. Kada budu igrači potpisali ugovor, tek onda mogu da vam kažem šta možete da očekujete od Radničkog ove sezone - rekao je Lalatović.

Veljka Batrovića još lekarski pregledi dele od potpisivanja ugovora sa Radničkim, kaže sportski direktor niškog kluba Marko Jovanović. Sin legendarnog Zorana Batrovića poslednji put je igrao u Srbiji pre 8 godina. Tada je bio u mlađim selekcijama Partizana, a nakon toga se otisnuo u inostranstvo i igrao u Poljskoj i Sloveniji.

Radi medicinske preglede, ako bude u redu potpisaćemo ugovor. On igra iza špica, pleja klasičnog, može i po boku. Mlad je, a ima dve sjajne sezone iza sebe. Svake godine se potvrđuje kvalitetom, uzlaznom putanjom ide. Trebalo bi sutra da potpišemo još dvojicu, u toku nedelje će nam se priključiti još 4, 5 igrača - priča Jovanović.

Na prozivci su od golmana bila samo dvojica mladih Milorad Kojić i Đorđe Ivanović. Sem njih Radnički za sada ima još 18-godišnjeg Stefana Ilića, koji je trenutno na pripremama sa omladinskom reprezentacijom Srbije.

U medijima se ovih dana pojavila informacija da će Borivoja Ristića koji je otišao u Larisu zameniti Aleksandar Kirovski, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Čukaričkog. On je poslednju sezonu proveo u Prvoj ligi, u dresu Budućnosti iz Dobanovca. Ipak, potvrde njegovog dolaska na “Čair” još nema. Svlačioica Radnički Brojni omladinci na prozivci Radničkog; foto: JV/M.J.

Od igrača koji su često bili na terenu u prošloj sezoni tu su Stefan Đorđević, Taras Bondarenko, Đorđe Crnomarković, Aleksandar Todorovski, Nikola Čumić, Petar Petrović, Nermin Haskić, a tu je i kapiten Aleksandar Jovanović. Riota Noma i Saša Stojanović će se za koji dan priključiti treninzima.

Od omladinaca za sada sa prvotimcima treniraju kao i prošle sezone Petar Ćirković, Filip Stanković, Aleksa Jovanović, Petar Ristić i Nikola Stevanović. Pridodata su i neka nova imena - od odbrambenih su tu 19-godišnji Marko Petrović i Filip Sekulić, kao i 16-godišnji Miloš Zdravković, dok su uzdanice u napadu 17-godišnji Lazar Stevanović i 16-godišnji Danijel Ranđelov.

Na prozivci su bili još imenjaci Marko Mitrović i Živković. Mitrović se vratio sa pozajmice iz Dinama, ali sportski direktor niškog kluba Marko Jovanović kaže da je očekivao da će nekadašnji igrač mlađeg pogona engleskog giganta Čelsija u Vranju pružiti više. Zato, Jovanović “nije načisto” šta će sa njim, kao i sa još nekim igračima, ali nije precizirao o kome je tačno reč.


Sa iskusnim Nišlijama se pregovara, Haskić i Crnomarković još upitni

Dvojici najiskusnijih igrača u timu Aleksandru Jovanoviću i Saši Stojanoviću ugovori ističu ovog leta, a o njihovoj budućnosti će, kaže sportski direktor Radničkog, tek razgovarati. Jovanović je bio na prozivci, a Stojanović će se, kažu, kroz par dana priključiti saigračima, što ostavlja nadu da miljenici navijača još neće okačiti kopačke o klin.

Najbolji strelac Superlige u prošloj sezoni Nermin Haskić još je na raspolaganju Lalatoviću, baš kao i štoper Đorđe Crnomarković. Ipak, kako su se i jedan i drugi dokazali minule sezone, interesovanja drugih klubova za njih ima, a pitanje je hoće li Radnički pokleknuti pred većom ponudom.

Za Haskića je bila jedna zvanična ponuda, koju smo odbili, nećemo mi dati njega tako lako. Za sada je tu, očekujemo ako ostane još boje igre, ali ako stigne neka ponuda koja se ne odbija, znate da u Srbiji svi žive od prodaje igrača, tako da ostaje otvoreno za sada. Crnomarković isto kao Haskić, ima interesovanja, zovu, ali tu je i ja bih voleo da ostane - rekao je Jovanović.

Inače, iako u klubu nisu hteli da govore o fudbalerima čiji dolazak nije potpuno izvestan, brojni mediji objavili su prethodnih dana da su na pragu “Čaira” štoper Đorđe Đurić, koji bi bio zamena za Radovana Pankova koji je prodat Crvenoj zvezdi, kao i špic Srđan Vujaklija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: