Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 13. 1. 2014.

| Sport

Radnički počeo pripreme za nastavak sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki
Ekipa Radničkog na prvom treningu; foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri niškog Radničkog počeli su pripreme za nastavak sezone u Superligi. Na prozivci bilo 24 igrača, treba da se priključi Branko Pauljević. Na prvom treningu neka nova lica, a do sada otišla 5 fudbalera.

Na prozivci su bili igrači iz prošle polusezone golmani Aleksandar Kesić, Nenad Filipović i Miloš Perić, zatim Petar Jovanović, Vladan Pavlović, Aleksandar Trišović, Miloš Živković, Miloš Petrović, Stefan Marković, Stevan Stefanović, Milan Ćulum, Dušan Kolarević, Strahinja Petrović, Aleksandar Jovanović, Bratislav Pejčić, Saša Stojanović, Vladimir Milenković, Uroš Đerić i Milutin Ivanović.

sasa marjanoviuc Saša Marjanović; foto: Marjan Nikolovski

Od novih lica bili su mladi fudbaler Radničkog Nikola Mitrović (1997. godište), zatim levokrilni napadač Ivan Pejčić, štoper Ivan Kostić iz kruševačkog Napretka, vezni igrač Marko Zdravković, dete Radničkog, dolazi iz Budućnosti iz Popovca i vezni igrač Saša Marjanović iz Šerifa. Svi ovi igrači su rođeni u Nišu.

Na prozivci nije bio Branko Pauljević, koji je na pozajmici u Radničkom do juna jer je pozvan na prozivku Partizana čiji je član. Od standardnih igrača iz prošle polusezone nije bilo ni Radoša Bulatovića kom je istekao ugovor, pa se sa njim još pregovara o eventualnom nastavku saradnje.

- Mnogo je lakše bilo doći do tog vrha, nego ostati tu. Svaki put sa vrha, ako kažem da je maskimum, to je onda dole. Zato sam obazriv i trudiću se da pružimo maksimum i ne odemo sa vrha. Prošle godine je bilo lako dovesti pojačanja u Radnički, sada je teško jer je Radnički napravio dobar tim. Uprava će se potruditi da proba da dovede pojačanja - kazao je Dragoljub Bekvalac, šef stručnog štaba Radničkog.

Radnički će poslati 5 mladih fudbalera na pozajmice da bi se "kalili" u drugim ekipama. To su Aleksandar Stanković i Mladen Mitrović, koji će pojačati Sinđelić, zatim Mladen Petrović, Miloš Nikolić i Miodrag Filipović koji odlaze u Radnički iz Pirota. 

Bekvalac je pomenuo i 5 imena igrača koje bi voleo da vrati u Radnički.

- Upravo nam nedostaju ta mesta, a radi se o igračima koji su ponikli u Nišu i igrali za Radnički. Razgovarali smo sa njima, razgovaramo i da je više Nišlija, privrženijih Radničkom, ne bi bilo problema da se dovedu. Sa ovim igračima bih obezbedio Evropu. To su štoperi Aleksandar Živanović i Vladimir Đorđević, zatim Nemanja Milisavljević, Miljan Mrdaković i Aleksandar Pešić - dodao je Bekvalac.

Do sada, ispisnice su uzeli Sead Hadžibulić, Ivica Jovanović, Marko Ljubinković, Aleksandar Simov i Vladan Binić.

radnicki Prvi trening Radničkog

Pripreme u Antaliji

Glavni deo priprema Radnički će odraditi u Antaliji, gde će biti od 25. januara do 9. februara. Do tada će igrači biti u Nišu, gde će trenirati dva puta dnevno.

Planirano je da niški tim u Turskoj odigra kontrolne utakmice protiv ekipe iz Južne Koreje, Kluža iz Rumunije, Ludogoreca iz Bugarske, Volina i Černomoreca iz Ukrajine i Kairata iz Kazahstana.

Nakon povratka u Niš fudbaleri Radničkog će nastaviti sa pripremama i pred nastavak sezone očekuje ih generalna proba, ali se ne zna protivnik.

Nastavak sezone je 23. februara, a Radnički će tada igrati sa Radničkim u Kragujevcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • lokal patriota

    15:42 // 14. 1. 2014.

    samo su trebali i navijači da se pojave na prvom treningu

  • ratatata

    16:25 // 13. 1. 2014.

    Eh,kad bi se vratio Vladimir Djordjeevic
    bio je stub odbrane pre nekoliko

  • Dragiša Popadić

    15:37 // 13. 1. 2014.

    Umesto da ostave klince da stasavaju pored dobrih igrača, dok ih još uvek ima u klubu, oni dovode istrošene igrače iz Popovca. Ovo sa Mrdakovićem i uslovljavanjem mi liči na alibi za Cakijev odlazak.

    • Uros

      16:07 // 13. 1. 2014.

      Ne znam zasto tako pricas o Marku, decko je ponikao u Radnickom, neka je dosao na probi, mozda pokaze sta zna, mlad je jos... Videcemo tek kroz par dana koji ce igraci doci, a na pripremama kakvi smo!

    • Нишлија

      16:12 // 13. 1. 2014.

      Здравковић има 25 година и не може ни на који начин да буде истрошен. Био би феноменално појачање за Раднички.

    • Dragiša Popadić

      18:59 // 13. 1. 2014.

      Bio je i prošle godine koliko se sećam i nije zadovoljio. Igrač za srpsku ligu, plafon. Ako je došao "na probI", onda je to nešto drugo. Daj da pričamo o ozbiljnim pojačanjima.

    • meraklija 68

      23:18 // 13. 1. 2014.

      Mora da je on Niski Gasic.Momku treba da je cast sto igra za Buducnost iz Popovca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: