Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 7. 8. 2014.

| Sport

Radnički počinje sezonu na Marakani

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-aca-jovanovic.jpg
Aleksandar Jovanović putuje za Beograd; foto: Marko Pekić

Fudbalski klub iz Niša u subotu, 9. avgusta gostuje Crvenoj zvezdi u prvom kolu Superlige, a trener Radničkog Dragoslav Stepanović ističe da zna u kojoj formaciji će se tim suprostaviti protivniku.

Do početka nove sezone ostala su još dva dana, a ekipa Radničkog ima jedno od najtežih zadataka.

- Crvena zvezda i Partizan su uvek najvažnije utakmice u sezoni. Prvo, svaki igrač može da isproba sebe na kom je nivou, drugo jednom se igra na Marakani u sezoni. Igramo protiv šampiona koji će slaviti svoju titulu pred 30, 40, 50 hiljada ljudi. To će pomoći i njima i nama. Rezultat je prva i najvažnija stvar - istakao je Dragoslav Stepanović, trener Radničkog.

Da je želja kluba da bude u vrhu srpskog fudbala potvrdio je i Stepanović.

- Ovde u Nišu sam prvi put u karijeri dobio aplauz i pre nego što sam počeo pripreme. To je bio znak šta se ovde očekuje, želja da napravimo ono što treba jer je Radnički veliki klub, treći na listi sa brojem navijača - dodao je šef struke Radničkog.

On je dodao da će tim “pronaći” u prvih pet utakmica. U pripremnom periodu Stepanović je uvežbavao formacije 4-2-3-1 i 4-4-2, ali neće da otkriva kojom će se suprostaviti Zvezdi.

- Odlučio sam kako ćemo da igramo, ali neću da kažem. Nismo našli plejmejkera, ali nećemo da plačemo. Do kraja prelaznog roka ima još mesec dana. Imam igru koju sam u poslednje dve nedelje uvežbavao i to ćemo prikazati na Marakani - dodao je Stepanović.

Prošle sezone Radnički je poražen na Marakani rezultatom 2:0, dok je na Čairu bilo 1:1.

- Zvezda će sigurno izaći sa timom koji je sigurno dostojan tog kluba. Za sada nisu definisali tim, ali očekujemo da izađu sa ekipom koja je igrala poslednje pripremne utakmice. Zvezda nikada nije u krizi i tako pripremam igrače. “Crveno-beli” su uvek bili i biće ekipa koja zna kako da igra na Marakani - istakao je Stepanović.

Stepanović izabrao "putnike" za Beograd

Dragoslav Stepanović rekao je ko će od igrača otići u karantin u petak.

To su golmani Nenad Filipović i Aleksandar Kesić, zatim Vladan Pavlović, Vladimir Đorđević, Zoran Ljubinković, Vlade Lazarevski, Miloš Petrović, Marko Tomić, Nikola Mladenović, Milan Ćulum, Nikola Mitrović, Petar Đuričković, Aleksandar Jovanović, Dušan Kolarević, Miodrag Todorović, Augusto Batioha, Vladimir Milenković, Bratislav Punoševac i Ivan Pejčić.

Na spisku su i neki mlađi igrači koje je pohvalio trener Radničkog.

- Veoma su interesantni. Đuričković je igrao i prošle godine. Onda, Todorović može da bude otkrovenje, Mitrović je pouzdan i bez iskustva. Ali ko nema iskustva, nema ni straha. Svi koji su na listi mogu da... ako neko ne pođe ili se povredi, da ih ubacim i ne razmišljam šta će i kako će - rekao je Stepanović.

Utakmica u Beogradu na programu je u subotu, 9. avgusta od 19:30h uz prenos na Areni sport 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • upitnik

    19:32 // 7. 8. 2014.

    A da se odlucite da li se utakmica igra 8. ili 9. avgusta?

  • Mita

    17:48 // 7. 8. 2014.

    Napred Radnicki...

  • Mica Nislija bre

    17:24 // 7. 8. 2014.

    Neka je sa srecom, pa nas obradujte sa tri boda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: