Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 2. 2. 2021.

| Sport

Radnički polovičan na pripremama, žele dobar početak nastavka sezone

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Radnički
Očekuje ih težak raspored na početku; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog vratili su se sa priprema koje su obavili u turskom Beleku, a trener Vladimir Gaćinović zadovoljan je kako je ekipa radila tokom 15 dana boravka na obali Mediterana. U 5 kontrolnih utakmica Nišlije su zabeležile po 2 pobede i poraza, kao i jedan remi.

Niški tim je u Turskoj odigrao pet kontrolnih mečava, savladao je poljski LKS (1:0) i ukrajinski Inhulec (2:1), izgubio od poljske Jagelonije (0:3) i ruske Alanije (3:5) i remizirao sa ruskim Akronom (1:1).

Ekipa se u petak uveče vratila iz turskog Beleka, a nakon odmora za vikend, sa treninzima su nastavili na stadionu "Čair".

Trener Gaćinović zadovoljan je učinjenim i očekuje da ekipa već u prvim kolima pokaže svoje mogućnosti.

Realizovali smo plan rada u Antaliji u potpunosti, organizovali smo više od 20 jakih treninga i odigrali kontrolne mečeve protiv dobrih protivnika. Veoma sam zadovoljan pruženim na ovim mečevim, jer su moji fudbaleri u svaki ulazili kao da se radi o prvenstvenim utakmicama i maksimalno motivisani. Priliku da se pokažu dobili su svi i otprilike mi je jasno na koga koliko mogu da se oslonim u drugom delu sezone - kaže Gaćinović.

Nišlije očekuje težak raspored u prva 4 kola drugog dela prvenstva, gde imaju 3 gostovanja, a biće domaćini Crvenoj zvezdi.

Mnogo toga zavisiće nam od učinka u tim mečevima. Nećemo se razmetati nekim velikim obećanjima, Idemo utakmicu po utakmicu, ali ja sam optimista. Cilj Radničkog je da igra Evropu. Mi smo u prvom delu dosta zaostali na tabeli, tako da nećemo obećavati, a sa druge strane daćemo sve od sebe da zacrtani cilj ostvarimo - objašnjava šef stručnog štaba.

Trener Radničkog tokom boravka u Turskoj nije mogao da računa na dvojicu standardnih defanzivaca Nikolu Aksentijevića i Nikolu Stevanovića, koji su bili deo reprezentacije Srbije na turneji po Americi i koji se tek sad uključuju u redovan rad sa ekipom.

Veoma mi je žao što nisu bili sa nama u Turskoj, ali mi je i jasno koliko igračima znači da budu deo nacionalnog tima. Dobio sam informacije da su dobro trenirali pod komadom mog kolege Ilije Stolice i očekujem da ovde dođu u punoj formi. U ovom prelaznom roku vratio nam se Dušan Pantelić, oporavili su se od povreda Aleksandar Kovačević i Nenad Šljivić, koji nisu igrali u završnici prvog dela šampionata, tu su povratnik iz Jagodine Petar Ristić i pojačanja Ognjen Đuričin, Veljko Trifunović i Mladen Kovačević, koji se nameću - rekao je trener.


Đuričković ponovo uzdanica

Finiš prvog dela sezone u Radničkom je odličnim partijama obeležio Petar Đuričković, koji se jesenas vratio na "Čair" iz Grčke. I na ovim pripremama i prijateljskim utakmicama ovaj iskusni vezista pokazao je koliko znači ekipi. petar đuričković, fk radnički niš U Milanovac po bodove; foto: JV / Vanja Keser

Imali smo izuzetne uslove za boravak, rad i odigravanje kontrolnih mečeva. Sve je bilo maksimalno, od vrhunskog smeštaja, terena za treninge, ambijenta u kojem smo proveravali svoju snagu, kvalitet i mogućnosti, kao i za vreme oporavka od napornog rada. I sve smo maksimalno iskoristili za rad i uigravanje ekipe, tako da se nadam da ćemo biti na željenom nivou narednog proleća. Imaće Radnički dobar i jak sastav i veliki sam optimista- kaže Đuričković.

U poslednja 3 kola Radnički je jesenas osvojio svih 9 bodova, a Đuričković kaže da je namera da već od prvog kola proleća nastave u istom ritmu.

Gostujemo Metalcu i na ovom meču zbog žutih kartona kartona neće igrati Aksentijević i Pantelić. Bez obzira na to ubeđen sam da ćemo već na premijeri u Gornjem Milanovcu pokazati da posedujemo kvalitet za jedno od mesta u vrhu tabele. U najkraćem, jedva čekamo naredni vikend i nastavak Superlige - kaže vezista.

Duel između Metalca i Radničkog zakazan je za subotu od 15 sati, a u prvom meču ove sezone, niški tim je pobedio Metalac na svom stadionu rezultatom 3:0.

Radničk se trenutno nalazi na 7. mestu sa 30 bodova, dok je Metalac 12. poziciji sa 25 bodova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: