Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 22. 10. 2011.

| Sport

Radnički poražen od Banata

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_radnicki-d-srem-GOL
foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri Radničkog pretrpeli su prvi poraz na svom terenu pošto je Banat slavio sa 3:2 (2:0) u 12. kolu Prve lige i približio se niškom timu na bod zaostatka.

Prva utakmica novog trenera donela je i prvi poraz niškog tima na svom terenu, a drugi za redom. Niški Radnički prvi je krenuo u napad i više stvarao prilika, ali je greškom svoje odbrane primio prvi gol. U 15. minutu nakon ubacivanja lopte sa strane, Aleksandar Čavrić je uputio loptu ka golu, ali je u pokušaju da izbaci loptu u korener Boris Milekić savladao svog golmana. Od tog trenutka niški tim je igrao konfuzno, nije povezivao napade, a šok domaćih pokušao je u 24. minutu da iskoristi Samardžić nakon odbijene lopte Vaskovića, ali je srećom promašio. U 32. minutu Bojan Dojkić je pogrešio u odbrani, a Samardžić je šutnuo iz daljine. Vasković je traljavao odbranio, ali uz pomoć SImovagol je bio sačuvan. Bar do 40. minuta i Čavrićevog solo prodora i gola kroz noge golmana Radničkog. Isti igrač imao je priliku i tri minuta kasnije, ali je šutirao preko gola.

Pauza je bila preko potrebna niškom timu i iskoristili su je da se povrate. Samo 12 minuta je bilo potrebno u drugom poluvremenu da nakon centrašuta Predraga Stamenkovića Bratislav Pejčić postigne gol glavom i da pruži nadu navijačima na Delijskom visu. Domaći igrači su nastavili sa opsadom gola Banata, a dve prilike nisu iskoristili Milenković i Dojkić koji su šutirali pored gola. Da Banaćani nisu došli da se brane, pokazali su i u 68. minutu kada je Čavrić šutirao iz daljine i lopta je pogodila prečku. Minut kasnije kapiten Radničkog Predrag Stamenković je oboren u šesnaestercu Banata i sudija je dosudio penal, a Ivan Milenković je iskoristio priliku i izjednačio na 2:2.

Milenković je tri minuta kasnije imao priliku da donese još veću radost na tribinama, ali je šutirao preko gola. Sreća Nišlija je trajala do 77. minuta kada je Davor Čavrić postavio konačan rezultat 3:2. Pokušavali su igrači RAdničkog da obezbede bar bod, ali je sve ostalo na pokušajima. U 90. minutu TAsić je oboren ispred šesnaestreca gostiju, ali je Milenković šutirao daleko pored gola. Ni Bojan Stamenković nije iskoristio priliku da u poslednjim trenucima izmeni rezultat.

- Utakmica je došla u nezgodnom trenutku, igrali smo protiv dobre ekipe Banata. U padu smo forme, imamo slabosti koje je ekipa iz Banata iskoristila. Olako smo dopustili da nam Banat da prva dva gola. Na poluvremenu sam rekao ekipi da ne kolne duhom, napravio sam taktičke izmene. Igrači su ušli nervozno u meči nisu pokazali šta imaju - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Da li će Radnički zadržati lidersku poziciju i posle 12. kola odlučiće duel Kolubare i Sinđelića u nedelju, 23. oktobra od 14:30h u Lazarevcu. Kolubara ima dva boda manje od Radničkog, dok je SInđelić sa 14 bodova na 12. mestu.

Ostali rezultati 12. kola:

Mladi radnik - Mladenovac 0:0
Inđija - Sloga (K) 3:1
Čukarički - Donji Srem 0:1
Radnički (S) - Mladost (L) 2:1
Bežanija  - Teleoptik 0:0
23.10. u 14:30h Srem    Napredak
23.10. u 14:30h Proleter    Novi Sad

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DEJAN MINIC

    00:42 // 25. 10. 2011.

    Gospodine Stankovicu licno poznajem gospodina DJordjevica a isto tako i njegov rad jer je i mene trenirao citave 3 godina ,sa njim smo ostvarili mnogo uspeha i siguran sam da bih i sa vama to ostvario sto se tice njegove bolesti mogli ste da slazete nekako drugacije da bih vam bar neko poverovao .NJegovom smenom ste mnogo izgubili uostalom se vidi protiv Banata .Istina ce izaci na videlu mislim da ste odabrali pogresno resenje jer sam Djordjevic ima i znanja i harizme i pre svega je posten tako da je mozda i bolje sto vise nije sa vama kako ne bih ukaljao svoj obraz radeci sa vama s postovanjem gospodinu DJordjevicu ----MINIC-----

  • Zeljko Petrovic

    16:40 // 23. 10. 2011.

    Bobane nemam ja sta da te prijavljujem u policiju, svako neka radi svoj posao, a vi razmislite da li ste mogli bolje sa tim parama sto vam grad daje i steta za stadion koji se gradi a da nisi u super ligi. Zato sam poceo da vas prozivam da se malo trgnete i pocnete stvarno da dovodite ili stvarate igrace. A sto se tice Kuzmanovica njega ste vec jednom oterali,,,tada ste trebali da nastavite saradnju ako covek ima dobre rezultate.

  • Boban Stankovic

    12:47 // 23. 10. 2011.

    Zeljko,
    kako si me lepo nahvalio, i insistiras da me pitaju u vezi transfera igraca, najljubaznije te molim da se obratis organima koje su drzava i zakon odredili da mi postave sva pitanja koja ces im ti sugerisati. Posto ti se javno obracam i molim te da to uradis, zamolio bih te da i meni ostavis mogucnost da, nakon onoga sto policija utvrdi, iskoristim svoje zakonsko pravo u slucaju da se tvoji navodi pokazu neistinitim. Posto ti ocigledno imas proverene informacije, jer sigurno nisi neozbiljan i neodgovoran da ih ovde iznosis bez argumenata, nema razloga da ne uradis ono sto sam te zamolio.
    Ovde mozes pisati svakod dana, a ja cu proci nekaznjeno. Slozices se, sigurno, da nije u redu da ljudi ne odgovaraju za svoje postupke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: