Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 21. 9. 2011.

| Sport

Radnički poražen od OFK Beograda

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_radnicki-kolubara
arhivska fotografija; foto: Marjan Nikolovski

Niški Radnički nije uspeo da se plasira u osminu finala Kupa Srbije pošto je izgubio sa 1:0 od OFK Beograda na svom terenu.

Prvi poraz u zvaničnim susretima Radnički je ove sezone pretrpeo u Kupu od OFK Beograda. Minimalnom pobedom beogradska ekipa je prošla u osminu finala. Jeidni gol na meču postigao je Milan Purović već u drugom minutu meča koji je loptu samo proturio iza golmana Perića nakon gužve u šesnaestercu Radničkog. Niški fudbaleri imali su veliku priliku da izjednače u 58. minutu kada je Bojan Stamenković promašio penal. Njegov šut je bio zaista slab i nije predstavljao problem za Milana Lukača.

Niški tim nije nastupio u najjačem sastavu, kao što je i najavio trener Zvonko Đorđevič. Nisu igrali Mančić, oba Pejčića, Aleksandar Jovanović, Vasković, Petrović i Milenković, ali je i kombinovani sastav pokazao da zna kako da se nosi sa superligaškom ekipom, ali je nedostajalo i sreće. 

U prvom poluvremenu nakon gola gostiju, niški fudbaleri su pokušavali da dođu do gola, ali ili nisu bili precizni ili je golman Lukač odbranio napade. Sa druge strane, gostujući fudbaleri nisu mogli do gola zbog odličnih odbrana Miloša Perića. Napadi domaćih su se nastavili i u drugom poluvremenu, ali nije bilo izglednijih prilika do 57. minuta kada je u svom šesnaestercu Kecojević oborio Stoškovića i sudija je svirao penal za Radnički. Bojan Stamenković nije izveo najbolje šut, pa Lukaču nije bio problem da sačuva mrežu svog tima. U finišu meča fudbaler OFK-a Rodić je postigao gol, ali nije priznat zbog ofsajda.

- Drago mi je što sam opet u Nišu. Vežu me lepe uspomene sa Radničkim i na Čairu i kod nas na Karaburmi. OFK je uvek imao neprijatan skor sa Radničkim. Radnički nije slučajno prvoplasirana ekipa Prve lige, ima odličan potencijal ova ekipa. U prvom poluvremenu smo mogli da tavršimo posao, ali je bilo do kraja neizvesno. Da su pogodili penal, ko zna šta bi bilo. Najveći utisak mi je ostavila publika koja je napunila stadion. Lepo je videti pun stadion - rekao je Dejan Đurđević, trener OFKa.

Ovaj poraz neće poremetiti redove niškog tima koji u nedelju igra u Lučanima meč 7. kola Prve lige protiv Mladosti koja, kao i Radnički, nije pretrpela poraz ove sezone.

- Utakmica je odigrana na visokom nivou. Dva momenta su uticala na meč, prvi je primljen gol, a drugi promašeni penal. Radnički je pokazao da u svaki meč ulazi da igra na pobedu, bez obzira na sastav tima i sa kim i gde igra. Nismo hteli da potcenjujemo Kup, već se samo spremamo za mega derbi sa Mladosti u Lučanima. Zato smo i odmarali neke igrače jer nam je i pre početka sezone prioritet bilo prvenstvo i toga se držimo - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

Posle utakmice došlo je do sukoba između navijača Radničkog i policije, a o tome možete detaljnije pročitati ovde.

Sastavi timova:

Radnički: Miloš Perić, Predrag Samenković, Bojan Dojkić,  Boris Milekič, Aleksandar Simov, Duško Radosavljević (Miloš Petrović), Bojan Stamenković, Nemanja Stošković (Kim Sun Ii), Miodrag Jovanović, Paunović Čedomir, Jovan Jovanović (Nikola Miljkovič).

OFK Beograd: Milan Lukač, Petar Planić, Ivan Kecojević, Stevan Marković, Novica Milenković, Nemanja Nikolić, Predrag Pavlović (Uroš Sinđić), Amer Osmanagić, Miloš Mijić (Milan Rodić), Augusto Batioha, Milan Purović (Tamaš Takač).

Ostali rezultati:

Radnički 1923 - Rad  4:2  
Napredak - Spartak ZV  0:2 
Donji Srem - Vojvodina  0:1 
Hajduk - Kolubara  0:1 
Metalac - Srem (SM)  3:0 
Banat - BSK Borča  2:0 
Mladost (L) - Crvena zvezda  1:2 
Sloboda PS - Teleoptik  4:2  
Novi Pazar - Partizan  0:3 
Borac - Radnički (S)  4:1 
Šumadija (J) - Inđija  7:8  
Smederevo - BASK  1:0 
Čukarički Stankom - Proleter (NS)  3:5  
Javor - Novi Sad  1:0 

Meč Sinđelića i Jagodine biće odigran u utirak, 27. septembra od 15:30h na stadionu Mašinca

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    19:57 // 21. 9. 2011.

    Kazu: ,,Posle utakmice došlo je do sukoba između navijača Radničkog i policije, a o tome možete detaljnije pročitati ovde.'' pa gde mogu detaljnije procitati? A sto se utakmice tice realno OFK je bolja ekipa, a najmilija scena mi je kad nakon meca protivnicki igraci gledaju nase pulene kako pevaju sa Meraklijama i pored poraza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: